Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ESC14

Ένα ακόμη απόλυτα επιτυχημένο English Summer Camp των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, τελειώνει σήμερα. Το φετινό E.S.C. που ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου ήταν αφιερωμένο στην μεγάλη μας γειτονιά, την Ευρώπη και είχε σαν στόχο την κατανόηση της διαφορετικότητας των λαών αλλά κυρίως να κάνει για τους αυριανούς ευρωπαίους πολίτες αυτή την πρώτη γνωριμία με το πολιπολιτισμικό γίγνεσθαι γοητευτική, ενδιαφέρουσα, δημιουργική.

Και το πετύχαμε απόλυτα. Η εμπειρία τόσων χρόνων, οι υποδομές των Εκπαιδευτήριων σε έμψυχο και τεχνικό υλικό καθώς και η πολύτιμη βοήθεια των συνταξιδιωτών μας, μας οδήγησαν σ’ ένα όμορφο ταξίδι με χαρούμενους ,δημιουργικούς, αεικίνητους συνεπιβάτες και σ’ έναν υπέροχο προορισμό. Τη γνώση, τη δημιουργία, το παιχνίδι, το κέφι των παιδιών μας.

Θερμά θα ευχαριστήσουμε :

  • Το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • Tο Europe Direct (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Θεσσαλονίκης)
  • Την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
  • Τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο European Summer Camp και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό
  • Τους εκπαιδευτικούς των ευρωπαϊκών χωρών που επισκέφθηκαν το European Summer Camp και παρουσίασαν στα παιδιά τις χώρες τους
  • Τους γονείς για την αμέριστη συμμετοχή τους

Γνωριμία με ευρωπαϊκές χώρες

Get Adobe Flash player


Εκπαιδευτικοί από ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκαν το Σχολείο μας, στο πλαίσιο του European Summer Camp και παρουσίασαν τις χώρες τους- μια χώρα κάθε ημέρα- στα παιδιά μας. Τα σημαντικότερα μνημεία της κάθε χώρας, ήθη, έθιμα, παραμύθια, τραγούδια, διατροφικές συνήθειες, σχολική ζωή αλλά και λεξιλόγιο, ανάλογο με την ηλικία του κάθε τμήματος, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι μικροί μας μαθητές σ΄ αυτές τις παρουσιάσεις που συμπλήρωσαν την καθημερινή ενασχόληση, σε όλη την διάρκεια του Summer Camp, με την κουλτούρα της Ευρώπης.

Και μαθήματα κολύμβησης

Get Adobe Flash playerΗ ώρα του μαθήματος κολύμβησης στην πισίνα ήταν για άλλους η εξοικείωση με το νερό και για άλλους εκμάθησης τεχνικών κολύμβησης, ανάλογα με το επίπεδο του κάθε παιδιού.
Οι άριστοι εκπαιδευτές του κολυμβητηρίου Πανοράματος έδωσαν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό και σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων του European Summer Camp είχαμε και φέτος μια απόλυτα επιτυχημένη κολυμβητική σαιζόν.

Δημιουργικές ώρες με πολύ κέφι!!

Get Adobe Flash player


Κατασκευές, κόμικς, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ρομποτική,παραμυθοπαιχνίδια για τα μικρότερα, δραστηριότητες μέσα στην τάξη αλλά και έξω στον κήπο και πολύ - πολύ παιχνίδι γέμισαν δημιουργικά τις ώρες των παιδιών μας τις ημέρες του European Summer Camp.

Αναρρίχηση και τοξοβολία ή ώρα για λίγη αδρεναλίνη !!

Get Adobe Flash playerΣτην πίστα αναρρίχησης του Σχολείου, σε όλη τη διάρκεια του European Summer Camp, εξειδικευμένο προσωπικό βοήθησε τα παιδιά να γευτούν τη μοναδική εμπειρία της αναρρίχησης με απόλυτη ασφάλεια.
Εδώ νικήθηκαν φόβοι και αποκτήθηκε μεγάλη σιγουριά μαζί με πολύ - πολύ διασκέδαση!!
Στον στόχο για τοξοβολία που στήθηκε στον κήπο των Εκπαιδευτηρίων μας, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένου δασκάλου γεύτηκαν τη μοναδική εμπειρία της τοξοβολίας. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για το άθλημα και δοκίμασαν τις δυνατότητές τους σ΄αυτό.

ROLLERBLADING

Get Adobe Flash playerΑπό την πρώτη επαφή με τον εξοπλισμό που διαθέτει το Σχολείο ( rollers, κράνη, επιγονατίδες,γάντια κ.ά). και τα πρώτα δειλά-υποβοηθούμενα πολλές φορές – βήματα, ως την σιγουριά και την περηφάνεια της επιτυχημένης προσπάθειας, με φιγούρες...

HOCKEY και χορός στο European Summer Camp

Get Adobe Flash playerΣτο European Summer Camp ,πρώτη επαφή με το άθλημα του Hokey,κινήσεις απλές και μετά... παιχνίδι!!
Αλλά και ο χορός είχε σημαντική θέση στο πρόγραμμα του European Summer Camp.!!

Cooking station

Get Adobe Flash playerΗ επαφή με τις κουζίνες και τις διατροφικές συνήθειες των χωρών που "μελετούσαν" τα παιδιά στο European Summer Camp γινόταν με άμεσο και...χορταστικό τρόπο. Στo Cooking station δοκίμασαν να φτιάξουν από αυστριακό κέικ και γαλλική κρέπα ως μπουρίτο και...πολλά άλλα, με μεγάλη επιτυχία αλλά κόμη μεγαλύτερο κέφι!!