Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ESC15

Κατεβάστε το arrow2 έντυπο, την arrow2 αφίσα, το arrow2 αναλυτικό έντυπο και τη arrow2 δήλωση συμμετοχής για το Survival Κids English Summer Camp 2015.

Φύση! Ένας κόσμος γνωστός και παράλληλα τόσο άγνωστος. Κάθε γωνιά του και μια πρόκληση για να την εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της. Ακολουθήστε μας!

Γινόμαστε Survivors και πάμε στο Survival Κids English Summer Camp (S.K.ESC) στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης.

Μια διασκεδαστική, εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα καταπράσινο, προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον!

Προσεγγίζουμε την αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρουμε το σχολείο στη φύση. Μαθαίνουμε bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας), ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες στο boot camp (στίβος άσκησης και περιπέτειας) του Σχολείου μας και για ένα βράδυ διανυκτερεύουμε κάτω από τα άστρα σε κα-ταφύγιο στο δάσος και αποκτούμε ως εφόδια γνώσεις και δεξιό-τητες μέσα από αυτή τη συναρπαστική εμπειρία.

Σκοπός του Survival Kids English Summer Camp είναι να προάγει την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την αυτονομία, την αυτοεξυπηρέτηση και την οικολογική συνείδηση των παιδιών, να τα κάνει να αγαπήσουν τη ζωή στη φύση αλλά και την αγγλική γλώσσα μέσα από έναν άμεσο και βιωματικό τρόπο.

Κάθε τμήμα (ομάδα) θα πάρει το όνομα ενός ζώου του δάσους ως έμβλημά του και θα ξεκινήσει η εξερεύνηση στη φύση, την επιστήμη, τη φυσική και τη χημεία, την οικολογία, την αστρονομία και τη ρομποτική.

Θα μάθουμε:

Πρώτες βοήθειες
Πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον
Ανακύκλωση
Κηπουρική
Τα σημεία του ορίζοντα—Προσανατολισμό
Πώς ν’ ανάβουμε και να σβήνουμε φωτιά
Πώς να διαβάζουμε έναν χάρτη
Δεξιότητες camping—Οργάνωση σάκου εκδρομής
Ναυτικούς κόμπους
Να χειριζόμαστε ρομπότ Lego

Θα αποκτήσουμε εμπειρία μέσα από:

Διανυκτέρευση σε καταφύγιο-Κατασκήνωση στο βουνό
Bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτο-νομίας)
Οριζόντια διαπέραση
Διέλευση θιβετιανής γέφυρας
Οριζόντια σκαλοπάτια & αιωρούμενο κορμό
Πίστα αναρρίχησης

Θα κατασκευάσουμε:

Σημαίες-εμβλήματα της κάθε ομάδας
Φορείο με υλικά από τη φύση και σκοινί
Εργαλεία και μουσικά όργανα από φυσικά υλικά
Πρόχειρο κατάλυμα ανάγκης από καλάμια, σκοινί, κλαδιά κτλ.
Οδηγό επιβίωσης στη θάλασσα και στο βουνό

Θα μαγειρέψουμε:

Φαγητά και γλυκά

Θα πειραματιστούμε:

Με τη φυσική και τη χημεία

Θα παίξουμε:

Κιναισθητικά παιχνίδια στην αυλή και στο δάσος
Παιχνίδια στους διαδραστικούς πίνακες
Κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Στο καταπράσινο περιβάλλον του Σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.
Τα παιδιά χωρίζονται ηλικιακά σε ολιγομελή τμήματα (μέχρι 12 άτομα) και οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες στις ηλικίες των παιδιών κάθε ομάδας.

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας...

Χ.Α.Ν.Θ.

Η Χριστιανική Αδελφότητα των Νέων ιδρύθηκε το 1844 στο Λονδίνο. Η ΧΑΝ ήρθε στην Ελλάδα το 1918. Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ιδρύεται ως σωματείο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό το 1921. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της εισάγοντας και διαδίδοντας ομαδικά αθλήματα και αθλοπαιδιές όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, την οργανωμένη κατασκήνωση και τη ναυαγοσωστική παιδεία, την εκπαίδευση στελεχών, την κατάρτιση μέσω νυχτερινών σχολών, την οργάνωση ομάδων κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης στις εκάστοτε ανάγκες της κοινότητάς μας. Διαρκής φροντίδα της Χ.Α.Ν.Θ. παραμένει η ανάπτυξη του εθελοντισμού. Οι δράσεις της επικεντρώνονται στους νέους ανθρώπους, γι` αυτό και τα προγράμματα που αναπτύσσει απευθύνονται κυρίως σ΄ αυτούς.

AIESEC

Είναι ο μεγαλύτερος, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο. Αποτελείται και διοικείται αποκλειστικά από φοιτητές, έχοντας παρουσία σε 127 χώρες, 2.400 Πανεπιστήμια και αριθμώντας πάνω από 90.000 μέλη.
Το όραμα που ενώνει αυτό το δίκτυο φοιτητών είναι η Παγκόσμια Ειρήνη και η Μεγιστοποίηση των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων των Νέων και πάνω σ’ αυτή τη βάση δραστηριοποιούνται με προγράμματα που αποσκοπούν στην αύξηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ηγετικών χαρακτηριστικών (leadership) στους συμμετέχοντες φοιτητές αλλά και στις ομάδες με τις οποίες αυτοί αλληλεπιδρούν. Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της AIESEC λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Mountain Spirit

Η Mountain Spirit είναι το καταστάλαγμα των εμπειριών των εμπνευστών της μέσα από την πολύχρονη ενασχόλησή τους με τις ορεινές δραστηριότητες, την αγάπη τους για προσφορά και μετάδοση γνώσεων, την περιβαλλοντολογική τους ευαισθητοποίηση και την κοινή αντίληψή τους σε κοινωνικά θέματα. Με στελέχη που έχουν πολύχρονη εμπειρία οργανώνει και υλοποιεί εκδρομές στη φύση, ορειβατικές αναβάσεις σε βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού, υπαίθριες δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικίες.

Με την υποστήριξη...

Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Θεσσαλονίκης — Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Ένας οργανισμός 100 ετών που έχει ως στόχο να προάγει τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.
Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους, ο Προ-σκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο σε περισσότερες από 200 χώρες για «Νέους Κάθε Ηλικίας». Ο Προσκοπισμός με βάση το παιχνίδι, τη ζωή στην ύπαιθρο, την αυτογνωσία και την αυτοεκπαίδευση δίνει σε κάθε παιδί ωφέλιμα βιώματα και νέες εμπειρίες.

Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο «Θεόδωρος Λίτσας» στον Χορτιάτη, της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Καταλαμβάνει έκταση 30 στρ. και βρίσκεται σε ένα μεγάλο πλάτωμα, σε υψόμετρο 800μ., στο βουνό Χορτιάτης (1100μ.) και είναι περιτριγυρισμένο από κατάφυτο δάσος από καστανιές. Πρόκειται για ένα οργανωμένο καταφύγιο που παρέχει:
υπνοδωμάτια με κουκέτες με κάγκελο ασφαλείας, αίθουσες αναψυχής, WC, εσωτερική και καλοκαιρινή τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, υπαί-θριο αμφιθέατρο, χώρο για παιχνίδι και αθλοπαιδιές.

Το πρόγραμμα μας στο Survival Kids English Summer Camp 2015

  • Μαθήματα κολύμβησης - Swimming Lessons
  • Αθλητικές δραστηριότητες - Sports
  • Αναρρίχηση και στίβος περιπέτειας - Climbing and boot camp
  • Μουσικοκινητική,θεατρική αγωγή – Music/Dance/Drama
  • Εικαστικά - Arts and Crafts
  • Υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες - Outdoor games and activities
  • Παραμύθια, συζητήσεις, ομαδικές εργασίες κ.ά. με τη χρήση διαδραστικών πινάκων - Group activities/games, class projects
  • Μαγειρική - Cooking
  • Σκάκι – Chess
  • Ρομποτική με Lego Mindstorms- Robotics

Λειτουργία

Το Survival Κids English Summer Camp λειτουργεί από τις 08:40 μέχρι τις 14:00. Υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης των μαθητών από τις 07:00 και επιστροφής από το σχολείο στις 14:00, στις 15:00 και στις 16:00.

Τις ώρες πριν και μετά το πρόγραμμα οι μαθητές απασχολούνται δημιουργικά από τις εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είναι αγγλόφωνες με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού (Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά).

Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα των δώδεκα (12) περίπου παιδιών. Μπορείτε να ενημερώνεστε από την υπεύθυνη του τμήματος για την πρόοδο του παιδιού σας.

Εκτός από τις υπεύθυνες των τμημάτων συμμετέχουν ειδικοί καθηγητές για τις αθλητικές δραστηριότητες, τη θεατρική αγωγή, τη μουσικοκινητική αγωγή, τα εικαστικά, την αναρρίχηση και τον στίβο περιπέτειας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την κολύμβηση, τη ρομποτική και το σκάκι.

Υπάρχει δυνατότητα σίτισης των μαθητών με πρωινό και μεσημεριανό φαγητό που παρασκευάζεται με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας. Το πρόγραμμα σίτισης επιμελείται ο διατροφολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας.