Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 17/10 και την Τρίτη 18/10 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγιεινής Διατροφής».

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία μέσα από παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες να αποκομίσουν πολλές χρήσιμες γνώσεις αλλά και να διασκεδάσουν. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος έμαθαν τις κατηγορίες τροφών που απαρτίζουν τη διατροφική πυραμίδα, μέσα από την προβολή ενός ιδιαίτερα κατανοητού και ελκυστικού power point. Έπειτα έλαβαν μέρος σε παιχνίδι γνώσης, στο οποίο έπρεπε να κατηγοριοποιήσουν διάφορες τροφές (φρούτα, λαχανικά κτλ) στην πυραμίδα διατροφής.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, φόρεσαν τα καπελάκια του μάγειρα, τα οποία είχαν φιλοτεχνήσει τα ίδια νωρίτερα, έβαλαν τις ποδιές τους και, με την καθοδήγηση ειδικού σεφ, έφτιαξαν υγιεινά μπισκότα βρώμης. Παίζοντας με το ζυμάρι, τα πρωτάκια μας έπλασαν διάφορα σχήματα, όπως αριθμούς αλλά και γράμματα, με τα οποία σχημάτιζαν λέξεις.  Στη συνέχεια τα έψησαν και τέλος απόλαυσαν το αποτέλεσμα του κόπου τους ευχαριστημένα.

Το πρόγραμμα ήταν βιωματικό και διαδραστικό, συνδεδεμένο με προϋπάρχουσες εμπειρίες των παιδιών. Εκτός του ότι έμαθαν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, έμαθαν να λειτουργούν και ομαδικά.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη αποτελεί μέρος του project της ευέλικτης ζώνης της Α’ τάξης.