Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Δυναμικό παρών έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην κεντρική οδό του Πανοράματος.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος τα παιδιά της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες από το Νηπιαγωγείο. Ενδεδυμένοι με τη στολή και κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην αυλή του Σχολείου. Από εκεί κατευθύνθηκαν στο χώρο της παρέλασης όπου και πήραν μέρος μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, καθώς και φορείς και Συλλόγους.

Με περήφανο βλέμμα και συγχρονισμένο βήμα, τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χειροκροτήθηκαν από το κοινό για τη συμμετοχή τους. Συγκινημένοι, συγγενείς και φίλοι, τους απαθανάτισαν σε φωτογραφίες και βίντεο, γεμάτοι ικανοποίηση για τα καμάρια τους.

Μετά το τέλος της παρέλασης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί κατευθυνθήκαμε στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων και απαγγελία των ποιημάτων. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας εντυπωσίασαν με την σοβαρή και μετρημένη παρουσία τους, αποδίδοντας τιμή στους ήρωες του έπους του 1940, παρουσία των αρχών του Δήμου.