Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Ταξιδεύοντας στον κόσμο των βιβλίων

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θέρμης επισκέφθηκαν τα τμήματα της Γ’ Τάξης από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης από τους βιβλιοθηκονόμους, οι οποίοι τους μίλησαν για το μεγάλο ταξίδι που χρειάζεται να κάνει ένα βιβλίο: από τη φαντασία και τη σκέψη του συγγραφέα, στην εκτύπωσή τους, την εικονογράφηση, την έκδοση ως τη στιγμή που θα βρει τη θέση του στο ράφι της βιβλιοθήκης.

Στη συνέχεια πήραμε ιδέες για την οργάνωση και το στήσιμο της δικής μας δανειστικής βιβλιοθήκης μέσα στην τάξη μας. Οι βιβλιοθηκονόμοι μας εξήγησαν για τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη δουλειά τους: πώς ταξινομούν τα βιβλία, πώς φτιάχνουν και συμπληρώνουν τις κάρτες δανεισμού και ποιοι είναι οι κανόνες λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Στο ερώτημά μας «ποιος είναι ο καλός αναγνώστης», μας αποκρίθηκαν πως είναι όποιος αγαπά και φέρεται με σεβασμό στα βιβλία.

Στη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέλη της βιβλιοθήκης, βιβλιόφιλους δηλαδή που συχνάζουν και δανείζονται βιβλία από την Βιβλιοθήκη. Μας μίλησαν για τη σχέση τους με τα βιβλία, μια σχέση που τους δίνει συγκινήσεις, τους γεμίζει χαρά και τους χαρίζει γνώσεις.

Στο τέλος ξεχωρίσαμε έργα του κοσμοαγάπητου έλληνα συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, καθώς θα ασχοληθούμε μαζί του τον επόμενο μήνα. Ξεφυλλίσαμε και διαβάσαμε αποσπάσματα από διάφορα βιβλία και ξεκινήσαμε να γράφουμε όλοι μαζί μια δική μας, πρωτότυπη ιστορία, την οποία ολοκληρώσαμε μέσα στην τάξη.