Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης: «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» είναι ένα φαντασμαγορικό πάρκο που είναι εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου, Έλληνα δημιουργού.

Τα παιδιά μας ταξίδεψαν σε ένα κόσμο διαφορετικό, όπου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν και να μάθουν τα μυστικά του αγαπημένου τους συγγραφέα και παραμυθά.

Συνεργάστηκαν με τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο και έλυσαν γρίφους και αινίγματα. Μπήκαν στα δωμάτια της μάγισσας Φρικαντέλα με τα μυστήρια και τις αράχνες. Είδαν τον Φρουκτήνο με τις τρελές εφευρέσεις του. Χόρεψαν με τον Ζαχαρία και τη Γλυκερία. Φύσηξαν μαζί με τον Ρούνι – Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι τα σπιτάκια των μικρών λύκων. Κουβέντιασαν με τους ήρωες που τριγυρνούσαν μέσα στο μουσείο και δεν παρέλειψαν φυσικά να ξεφυλλίσουν βιβλία και να θαυμάσουν από κοντά την μαγική γραφομηχανή του Ευγένιου Τριβιζά.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία που αποκάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο φαντασίας και περιπέτειας στα τριτάκια μας!