Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Ο κόσμος του Αθλητισμού ξεδιπλώθηκε στα μάτια των μαθητών και των μαθητριών της Δ΄ τάξης που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση και Διάδραση» στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Τα τεταρτάκια είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουμε τα ολυμπιακά αθλήματα αλλά και να εμβαθύνουμε στην επιστημονική γνώση που περιβάλλει τον κόσμο των σπορ. Μάθαμε για τις ικανότητες που πρέπει να έχει αλλά και να αναπτύξει ο κάθε αθλητής καθώς και για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει.

Δεν μείναμε όμως μόνο στα λόγια: μετρήσαμε το ύψος και το βάρος μας, το ποσοστό ευλυγισίας μας, τα αντανακλαστικά μας, την ευστοχία μας και τέλος πήραμε μέρος σε αγώνα ταχύτητας. Με αυτό τον τρόπο και μέσα από την ομαδικότητα της συγκεκριμένης δραστηριότητας, νιώσαμε όλοι τη χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η επιστροφή στο σχολείο έγινε με γέλια και χαρές, αφού φέραμε το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο στην τάξη και αποδείξαμε ότι μπορεί η χαρά της νίκης να είναι μεγάλη, όμως η χαρά της συμμετοχής είναι μεγαλύτερη!