Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Η Β΄ τάξη στον «Ελαιώνα Καζάκη» - Γνωριμία με τον ευλογημένο καρπό της ελληνικής γης!

Τον ελαιώνα του Συνεταιρισμού Καζάκη στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλα τα τμήματα της Β΄ τάξης.

Τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος μελέτης του περιβάλλοντος, περπάτησαν μέσα τον ελαιώνα του συνεταιρισμού και γέμισαν πανέρια μαζεύοντας ελιές. Τα δευτεράκια μας είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα κλαδιά, τα φύλλα και τους καρπούς της ελιάς. Μας μίλησαν για τη διαδικασία της συγκομιδής και μάθαμε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πολύτιμο αυτό δέντρο που καλλιεργείται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο εργαστήριο μεταποίησης και τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούνται εκεί. Κάναμε ένα υπέροχο διάλλειμα δοκιμάζοντας ελιές, τυροπιτάκια και ελαιόψωμα, προσφορά του Συνεταιρισμού. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα μηχανήματα, ενώ η κ. Καζάκη μας έμαθε πώς να φροντίζουμε τις ελιές μας σε βάζο, ώστε να ωριμάσουν και να διατηρούνται για να τις φάμε.