Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Το Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας. Τα παιδιά μας είδαν την έκθεση «Μικρή Θεσσαλονίκη» και έλαβαν μέρος στο βιωματικό πρόγραμμα για τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας που έχει τίτλο «Μύλος είναι και μιλάει, φορεσιά και τραγουδάει».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος. Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής, μέσα από τη δυναμική της τέχνης και την ψυχαγωγία, τα πρωτάκια μας ξεναγήθηκαν και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που στόχο είχαν την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών τους ικανοτήτων.

Στο θεατρικό δρώμενο που παρακολούθησαν, η θεία Αγγέλα, ένα πρόσωπο που συνδυάζει την Παράδοση με το Σήμερα, τα υποδέχτηκε, έκανε αστεία μαζί τους και με αφορμή ένα ρούχο, ένα στολίδι, έναν τόπο διηγήθηκε ιστορίες. Όπως αυτή για τον Ρούλη τον Καλικαντζαρούλη, ο οποίος ξέμεινε κατά λάθος στη γη, στο Νερόμυλο του κυρ-Κώστα. Φράσεις, ποιήματα και τραγούδια συνδυασμένα με κινήσεις και ερωτήσεις εμπλούτισαν την εμπειρία και έκαναν την επίσκεψη ακόμα πιο συναρπαστική.