Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το Γ΄2 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σέβομαι τη διαφορετικότητα" που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης με θέμα «Το ουράνιο τόξο στον κήπο της φιλίας: Ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο» μας απασχόλησε πολύ το ζήτημα του πολέμου, του σεβασμού των άλλων λαών και του διαφορετικού.

Μέσα στην τάξη μάθαμε για την Ολυμπιακή Εκεχειρία και τα Ολυμπιακά ιδεώδη με δραστηριότητες, εκπαιδευτικές ταινίες μικρού μήκους και συζητήσεις.

Στην επίσκεψή μας στο Ολυμπιακό Μουσείο γνωρίσαμε από κοντά την Ομάδα του Κέντρου της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Μας δώρισαν το βιβλίο "Σέβομαι τη διαφορά" και με τη βοήθεια της εμψυχώτριας και με θεατρικό παιχνίδι κατανοήσαμε τη σημασία του να είμαστε ενωμένοι σαν Ομάδα. Μάθαμε πως να μην αφήνουμε κανέναν στο περιθώριο, να μη φοβόμαστε τη διαφορετικότητα και να συζητάμε.

Γνωρίσαμε από κοντά την Ολυμπιονίκη Πολύμνια Σαρέγκου, η οποία μας μίλησε για την εμπειρία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την ομάδα της στο μπάσκετ και για την σημασία της προσπάθειας. Ξεναγηθήκαμε στο Ολυμπιακό Μουσείο και ταξιδέψαμε στον χρόνο παρατηρώντας τις δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων. Σταθήκαμε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο και στην ιστορία του Γερμανού Λονγκ και του Αμερικάνου Όουενς και συζητήσαμε τι σημαίνει πραγματική φιλία και δικαίωμα στη συμμετοχή.