Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

The Pirates of Protypa English Summer Camp 2017

Φέτος οι μικροί μας κατασκηνωτές μεταμορφώνονται σε πειρατές, το Σχολείο μας σε νησί των θησαυρών και ξεκινάει ένα καταπληκτικό ταξίδι στον υδάτινο κόσμο και όχι μόνο! Γινόμαστε υπερασπιστές  των θαλασσών και μαθαίνουμε για τα θαλάσσια ζώα, τρόπους για να τα προστατεύσουμε,  κανόνες ασφαλούς κολύμβησης και ναυτικά μυστικά που μόνο οι πειρατές των Προτύπων μπορούν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν! Μια διασκεδαστική εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα καταπράσινο, προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον!

Στο English Summer Camp προσεγγίζουμε  την αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρουμε το σχολείο στη φύση.

Κατεβάστε το arrow2 αναλυτικό έντυπο, το arrow2 flyer, τη arrow2 δήλωση συμμετοχής και την arrow2 αφίσα για το The Pirates of Protypa English Summer Camp 2017.

Εφαρμόζουμε bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας) και ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες στο boot camp (στίβος άσκησης και περιπέτειας) του Σχολείου μας. Κάνουμε βόλτα και βλέπουμε την πόλη από τη θάλασσα, επισκεπτόμαστε ιστιοπλοϊκό όμιλο και μαθαίνουμε για τα σκάφη, παίρνουμε συνέντευξη από καπετάνιο, μαθαίνουμε να διαβάζουμε χάρτη και να προσανατολιζόμαστε. Για ένα βράδυ διανυκτερεύουμε κάτω από τα άστρα στην καταπράσινη αυλή μας και αποκτούμε ως εφόδια γνώσεις και δεξιότητες μέσα από αυτή τη συναρπαστική εμπειρία.

Σκοπός του The Pirates of Protypa English Summer Camp είναι να προάγει την ομαδικότητα, την αυτονομία αλλά και τις αξίες της αειφορίας, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την οικολογική συνείδηση των μικρών κατασκηνωτών, την αγάπη τους για το υγρό στοιχείο, τα θαλάσσια πλάσματα και τη γεωγραφία συνδυάζοντάς τα με την αγγλική γλώσσα μέσα από έναν άμεσο, διασκεδαστικό  και βιωματικό τρόπο.

Στο καταπράσινο περιβάλλον του Σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται. Οι  μικροί κατασκηνωτές χωρίζονται ηλικιακά σε ολιγομελή τμήματα (μέχρι 12 άτομα) και οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών κάθε ομάδας.

Κάθε τμήμα (ομάδα) θα πάρει το όνομα ενός φανταστικού πειρατικού καραβιού, θα φτιάξει το έμβλημά του και όλος ο πειρατικός στόλος θα ξεκινήσει την εξερεύνηση  στη φύση, την επιστήμη, την οικολογία και τη ρομποτική.

Θα μάθουμε:
Κανόνες ασφαλούς κολύμβησης
Πρώτες βοήθειες στη θάλασσα και την πισίνα       
Να προστατεύουμε το υγρό στοιχείο (θάλασσα, ποτάμια, λίμνες)
Είδη ψαριών και θαλασσινών
Τα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση
Πώς να βοηθήσουμε στην προστασία των θαλάσσιων πλασμάτων
Ναυτικούς κόμπους
Τα μέρη σκαφών 
Βασικούς κανόνες πλοήγησης σκάφους
Για τους  σεισμούς και πώς να προστατευόμαστε
Τα σημεία του ορίζοντα
Να διαβάζουμε χάρτες
Ωκεανούς και θάλασσες
Ανακύκλωση
Να χειριζόμαστε ρομπότ Lego

Θα φτιάξουμε:
Σημαίες
Πειρατικό εξοπλισμό
Καλοκαιρινά διακοσμητικά
Χειροτεχνίες με διαφορετικά υλικά και ενδιαφέρουσες τεχνικές

Θα μαγειρέψουμε:
Φαγητά και γλυκά

Θα παίξουμε:
Κυνήγι του χαμένου θησαυρού
Κιναισθητικά παιχνίδια στην αυλή
Παιχνίδια στους διαδραστικούς πίνακες

Θα ευαισθητοποιηθούμε μέσα από:
Υιοθέτηση θαλάσσιας χελώνας και φώκιας

Θα αποκτήσουμε εμπειρία μέσα από:
Διανυκτέρευση στον προστατευμένο προαύλιο χώρο του Σχολείου μας
Οριζόντια διαπέραση
Διέλευση θιβετιανής γέφυρας
Στίβο περιπέτειας
Πίστα αναρρίχησης 
Τοξοβολία
Ιστιοπλοΐα

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας…

MOm
Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988 με τη νομική μορφή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου. Δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.

ΑΡΧΕΛΩΝ
Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέτα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ελευθερία Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Σεισμολογίας, Τομέας Γεωφυσικής, Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ
Πτυχίο Γεωλογίας, Διδακτορικό Δίπλωμα Σεισμολογίας. Επιστημονικές ανταλλαγές και συνεργασίες με 39 διεθνή Ινστιτούτα. Συμμετοχή σε εργασίες υπαίθρου. Διδακτική εμπειρία στη Σεισμολογία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Μέλος σε 8 επιστημονικές ενώσεις. Συμμετοχή σε 79 επιστημονικά συνέδρια. Συμμετοχή σε 50 ερευνητικά προγράμματα, σε 16 από τα οποία ως επιστημονικά υπεύθυνη. Περισσότερες από 190 δημοσιεύσεις και 1500 αναφορές στο δημοσιευμένο έργο. Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων, διατελέσασα Διευθύντρια του Τομέα Γεωφυσικής και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής, εθνικών και διεθνών επιστημονικών επιτροπών.

Με την υποστήριξη…

Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας
Η Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας λειτουργεί από το 1999 με άδεια λειτουργίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σκοπός της είναι η επαγγελματική εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων στο υγρό στοιχείο καθώς και η εκπαίδευση επαγγελματιών ναυαγοσωστών τόσο για πισίνα όσο και για θάλασσα καθώς επίσης και η οργάνωση κολυμβητικών εγκαταστάσεων, πολυσύχναστων παραλιών των Δήμων και ξενοδοχείων, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες και ενισχύοντας την προβολή της χώρας μας  ως έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)
Ένας οργανισμός 100 ετών που έχει ως στόχο να προάγει τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.
Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους, ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο σε περισσότερες από 150 χώρες για παιδιά και νέους από 7 έως 90 ετών.  Ο Προσκοπισμός με βάση το παιχνίδι, τη ζωή στην ύπαιθρο, την αυτογνωσία και την αυτοεκπαίδευση δίνει σε κάθε παιδί ωφέλιμα βιώματα και νέες εμπειρίες.

Lions Club “MEGAS ALEXANDROS” Thessaloniki Greece
Οι LIONS ιδρύθηκαν το 1917. Είναι η μεγαλύτερη σε παγκόσμια κλίμακα φιλανθρωπική μη κερδοσκοπική οργάνωση που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσφορά των μελών της. Σήμερα υπάρχουν λέσχες LIONS σε περισσότερα από 210 κράτη και τα μέλη τους ξεπερνούν το 1.600.000 παγκοσμίως. Ο ΟΗΕ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη φιλανθρωπική δράση των μελών έχει απονείμει μόνιμη έδρα εκπροσώπησης στα Ηνωμένα Έθνη και κάθε χρόνο σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ προεδρεύουν τιμητικά οι LIONS. Η Λέσχη LIONS «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι μία από τις Λέσχες της Θεσσαλονίκης με 7ετή δράση βοήθειας και κοινωνικής προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται οι λέσχες. Αποτελείται από γυναίκες καταξιωμένες επιστημονικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ THE PIRATES OF PROTYPA SUMMER CAMP 2017

Μαθήματα κολύμβησης - Swimming Lessons
Αθλητικές δραστηριότητες - Sports         
Αναρρίχηση και στίβος περιπέτειας - Climbing and boot camp
Τοξοβολία - Archery
Μουσικοκινητική, θεατρική αγωγή - Music/Dance/Drama                  
Εικαστικά - Arts and Crafts
Υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες - Outdoor games and activities
Παραμύθια, συζητήσεις, ομαδικές εργασίες κ.ά. με τη χρήση διαδραστικών πινάκων - Group activities/games, class projects
Μαγειρική - Cooking
Σκάκι - Chess
Ρομποτική με Lego Mindstorms - Robotics

Bόλτα με ξύλινο ιστιοφόρο και διανυκτέρευση  στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας

Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσουν οι μικροί πειρατές του προγράμματός μας όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πόλη από τη θάλασσα με το ξύλινο ιστιοφόρο Arabella, να πάρουν συνέντευξη από τον καπετάνιο του και να  μάθουν μυστικά της πλοήγησης ενός καραβιού.  Η εμπειρία θα συνεχιστεί με την κατασκήνωση, θα απολαύσουν barbecue  και παιχνίδια, διαγωνισμό χορού και κυνήγι του χαμένου θησαυρού!

SWIMMING LESSONS (Εντατικά Μαθήματα Κολύμβησης)

Για το πρόγραμμα της κολύμβησης συνεργαζόμαστε τα δέκα τελευταία χρόνια με το κολυμβητήριο του Δήμου Πανοράματος του οποίου υπεύθυνος λειτουργίας είναι ο κ. Χρήστος Γαρέφης. Οι μαθητές  επισκέπτονται την πισίνα μέρα παρά μέρα. Στην πρώτη συνάντηση οι ειδικοί, έμπειροι εκπαιδευτές του αθλητικού κέντρου εξετάζουν τις ικανότητες των παιδιών στην κολύμβηση. Μετά τα κατατάσσουν σε ομάδες αρχαρίων, προχωρημένων κλπ. Για κάθε τέσσερις (4) αρχάριους μαθητές  αντιστοιχεί   και  ένας  εκπαιδευτής  μέσα  στην  πισίνα. Εκτός  από το προσωπικό του κολυμβητηρίου που επιβλέπει τα παιδιά, οι μαθητές συνοδεύονται και από τις υπεύθυνες των τμημάτων και τις βοηθούς, οι οποίες βοηθούν κατά τη διάρκεια του ντους και της αλλαγής των ρούχων τους.

Στόχος μας είναι οι αρχάριοι μαθητές να μπορέσουν να επιπλεύσουν και να φτάσουν από τη μια άκρη της πισίνας στην άλλη (25 μέτρα) χωρίς βοήθεια και οι πιο προχωρημένοι να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αναπνοής (εισπνοή-εκπνοή) και να γνωρίσουν όλα τα στυλ κολύμβησης.

SPORTS (Αθλητικές δραστηριότητες)

Στόχος των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι ν’ αναπτύξουν τα παιδιά τις κινητικές τους δεξιότητες, το συνεργατικό πνεύμα, ν’ αθληθούν και να γνωρίσουν αθλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στη χώρα μας, όπως BASEBALL, SOFTBALL, BADMINTON, HOCKEY, ROLLERBLADING KAI ROLLER HOCKEY. Το Σχολείο διαθέτει όλο τον ειδικό εξοπλισμό όπως rollers, κράνη, επιγονατίδες, μπαστούνια, γάντια κ.ά.

Διδάσκει εξειδικευμένος προπονητής, μέλος της πρώην εθνικής Ελλάδος Hockey.

CLIMBING (Αναρρίχηση), BOOTCAMP (στίβος περιπέτειας)

Στο R.H.ESC έχει εγκατασταθεί στίβος περιπέτειας με θιβετιανή γέφυρα, οριζόντια διαπέραση, αιωρούμενο κορμό και πίστα αναρρίχησης. Εξειδικευμένο προσωπiκό βοηθάει τα παιδιά να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Οι μαθητές  κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων είναι δεμένοι με ζώνη ασφαλείας, φορούν κράνος και έχουν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.             

DRAMA - MUSIC – DANCE (Θεατρικό παιχνίδι-Μουσικοκινητική αγωγή)

Με το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Μαθαίνουν αυτοπειθαρχία και δημιουργούν μέσα από την ομάδα και τη συνεργασία. Τα παιδιά παίζουν και όταν παίζουν, μαθαίνουν να καλλιεργούν τη σκέψη τους, τη φαντασία τους και ταυτόχρονα διασκεδάζουν. Με τη μουσικοκινητική αγωγή ανακαλύπτουν τις κινητικές και μουσικές τους δεξιότητες, καταφέρνουν να κινηθούν με οδηγό τις αισθήσεις τους και τη φαντασία τους και έρχονται σε επαφή με νέα μουσικά και ηχητικά ακούσματα. Οι μαθητές διδάσκονται μοντέρνους χορούς όπως Hip-Hop, Street Dance και άλλα στυλ από μέλος της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Hip-Hop (Loonabeats crew).

ARTS and CRAFTS (Εικαστικά)

Στόχος της δραστηριότητας είναι ν’ αναπτύξουν τα παιδιά τα αισθητικά τους ταλέντα κάνοντας ατομικές και ομαδικές κατασκευές με υλικά της φύσης, πηλό, σκοινί, χαρτί, κοχύλια και πολλά άλλα.

OUTDΟOR GAMES - GROUP ACTIVITIES (Υπαίθρια παιχνίδια - Ομαδικές δραστηριότητες)

Ένα βασικό κομμάτι του summer camp είναι η χρήση της αγγλικής γλώσσας ως καθημερινός τρόπος επικοινωνίας για την καλύτερη αφομοίωσή της. Αυτές οι δραστηριότητες γίνονται στην αγγλική γλώσσα από τις υπεύθυνες των τμημάτων και περιλαμβάνουν υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια, παραμύθια, συζητήσεις, διαθεματικές εργασίες με την υποστήριξη και χρήση οπτικοακουστικών μέσων, όπως διαδραστικοί πίνακες (interactive whiteboards), ηλεκτρονικοί υπολογιστές (computers), καθώς επίσης και επιτραπέζια παιχνίδια, μαγειρική και ζωγραφική.

CHESS (Σκάκι)

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που προάγει τον τρόπο σκέψης των μαθητών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. Τα παιδιά μαθαίνουν τα κομμάτια, τις κινήσεις τους, την αξία τους και εξασκούνται παίζοντας μεταξύ τους σε σκακιέρες και στον υπολογιστή.

ROBOTICS (Ρομποτική)

Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία των ρομπότ, τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή μας ζωή, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Κατασκευάζουν περιβαλλοντικά ρομπότ με τα Lego Mindstorms, τοποθετώντας αισθητήρες αφής, φωτός, ήχου και κινητήρες και σχεδιάζουν προγράμματα στον Η/Υ για να τα χειριστούν.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ή άλλων σχολείων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2017-2018 στην τάξη των Νηπίων έως την Α΄ Γυμνασίου.

Το The Pirates of Protypa English Summer Camp ξεκινάει την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

Λειτουργία
Το The Pirates of Protypa English Summer Camp λειτουργεί από τις 08:40 μέχρι τις 14:00. Υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης των μαθητών από τις 07:00 και επιστροφής από το σχολείο στις 14:00, στις 15:00 και στις 16:00.

Τις ώρες πριν και μετά το πρόγραμμα οι μαθητές απασχολούνται δημιουργικά από τις εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είναι αγγλόφωνες με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού (Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά).

Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα των δώδεκα (12) περίπου παιδιών. Μπορείτε να ενημερώνεστε από την υπεύθυνη του τμήματος για την πρόοδο του παιδιού σας.

Εκτός από τις υπεύθυνες των τμημάτων συμμετέχουν ειδικοί καθηγητές για τις αθλητικές δραστηριότητες, τη θεατρική αγωγή, τη μουσικοκινητική αγωγή, τα εικαστικά, την αναρρίχηση και τον στίβο περιπέτειας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την κολύμβηση, τη ρομποτική και το σκάκι.

Υπάρχει δυνατότητα σίτισης των μαθητών με πρωινό και μεσημεριανό φαγητό που παρασκευάζεται με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας. Το πρόγραμμα σίτισης επιμελείται ο διατροφολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας.