Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Στις 22/10/2010 και στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης του περιβάλλοντος, ενότητα «Φυτά του τόπου μας: η ελιά και το αμπέλι», συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αμπελουργικού οίκου Καζάκη στη Ν.Γωνιά Χαλκιδικής

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε ένα δέντρο του ελαιώνα. Παρατηρήσαμε το δέντρο και τον καρπό και κάθε ομάδα γέμισε το πανέρι της με ελιές. Φορτώσαμε το φορτηγάκι για να πάμε στο εργαστήριο να τις επεξεργαστούμε. Πρώτα όμως, κάναμε ένα διάλειμμα για να ξεκουραστούμε. Εξερευνήσαμε και παρατηρήσαμε τα υπόλοιπα δέντρα και φυτά και γευτήκαμε ζεστό ζυμωτό ψωμάκι με ελιές και ντολμαδάκια από την κ. Μαριάννα του Συνεταιρισμού Γυναικών της Ν. Γωνιάς. Μιλήσαμε για την υγιεινή διατροφή, τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου και τη βιολογική γεωργία.

Πήγαμε έπειτα στο εργαστήριο όπου είδαμε τα μηχανήματα επεξεργασίας, ετοιμάσαμε το βάζο της τάξης με τις ελιές μας, που θα το παρατηρούμε και θα το φροντίζουμε για ένα μήνα, μέχρι να γίνουν οι ελιές μας.

Στον πανέμορφο, ολάνθιστο κήπο του αγροκτήματος τα παιδιά χαλάρωσαν και ήρθαν πιο κοντά στη φύση, ξέφυγαν από την καθημερινή ρουτίνα των μαθημάτων.

Get Adobe Flash player