Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

 

Get Adobe Flash player

Στο πλαίσιο του θέματος της Ευέλικτης Ζώνης της τρίτης τάξης «Όλοι μια αγκαλιά», θελήσαμε  να μιλήσουμε για τον εθελοντισμό και να δραστηριοποιηθούμε στα πρώτα βήματά μας σαν μικροί εθελοντές.
Στην  πρώτη φάση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος προσκαλέσαμε στο σχολείο μας δύο εθελοντές του Σωματείου «Άρτος και δράση». Πρόκειται για ένα Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών (ΜΚΟ), που στηρίζει υλικά και ηθικά άπορες οικογένειες που περνούν μια δύσκολη περίοδο οικονομικής και ψυχολογικής κρίσης. Συζητήσαμε για τον εθελοντισμό γενικότερα και μας μίλησαν πιο συγκεκριμένα για τη δράση τους μέσα στο Σωματείο. Κατανοήσαμε πόσο σημαντικό είναι συμμετέχουμε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. Από την άλλη όμως μέσα από διάφορες αληθινές ιστορίες διαπιστώσαμε ότι η καλοσύνη ξαναγυρνά σαν το μπαλάκι του τένις, που αν το "γεμίσεις" με αγάπη και το ρίξεις, αυτή η αγάπη θα "γυρίσει" πάλι πίσω σε σένα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, μαζί με τα παιδιά να συμμετέχουμε κι εμείς και να γίνουμε ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας της αλληλεγγύης.

Έτσι στη δεύτερη φάση του προγράμματος, το κάθε τμήμα της τρίτης ανέλαβε να φέρει συγκεκριμένα τυποποιημένα προϊόντα και τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο. Το Γ1 έφερε απορρυπαντικό και corn flakes, το Γ2 κονσέρβες και σάλτσες, το Γ3 μέλι, μαρμελάδες, γάλατα και άλλα. Τα συγκεντρώσαμε με μεγάλη χαρά και καλέσαμε τους εθελοντές να τα παραλάβουν και να τα μοιράσουν στις άπορες οικογένειες που έχουν αναλάβει να υποστηρίξουν. Βλέποντας τη χαρά και την ικανοποίηση στα πρόσωπα των παιδιών αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε σύντομα.