Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης στο πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης ασχολήθηκαν με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στην προστασία των ζώων και των δασών. Έμαθαν τον κύκλο του νερού, συζήτησαν για τη ρύπανση των θαλασσών, προβληματίστηκαν και πρότειναν λύσεις, έκαναν κατασκευές και πήραν μέρος σε δραστηριότητες όπως η ανακύκλωση και ο καθαρισμός ακτών.

Μέσα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατάλαβαν πως η Γη μας είναι ένας πανέμορφος πλανήτης, γεμάτος πλούτο και αρμονία, που διαταράσσεται όμως από λανθασμένες ή και άστοχες  ενέργειες των ανθρώπων και πως όπως αυτός μας φροντίζει έτσι κι εμείς πρέπει να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε.

Με σύνθημα «Η green1, το μέλλον μας» οι μαθητές παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα βασισμένα σε σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα, θέλοντας μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα να δηλώσουν πως η Γη ανήκει στις νέες γενιές και να μας  ευαισθητοποιήσουν όλους  να συμβάλλουμε, ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να βιώνουν κάθε μέρα την ομορφιά και την πληρότητα της φύσης.

 

Get Adobe Flash player