Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Στις 6, 7 και 8-3-12 οι μαθητές της Δ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων» που πραγματοποιείται από τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Στο εργαστήριο της Σχολής τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής γιαουρτιού και έμαθαν πώς μπορούν και τα ίδια να παρασκευάσουν γιαούρτι στο σπίτι.

Γνώρισαν τις έξι ομάδες τροφίμων και κατάλαβαν μέσα από δραστηριότητες ποια πρέπει να είναι η σύσταση των γευμάτων τους, για να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή ώστε να παίρνουν την απαραίτητη ενέργεια αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους για να είναι υγιής.

Μέσα από εποπτικό υλικό και συζήτηση τα παιδιά αντιλήφθηκαν τι πρέπει να προσέχουν στο σπίτι ώστε τα τρόφιμα να καταναλώνονται με ασφάλεια, αλλά και πόσο σημαντικές είναι οι πληροφορίες που μας παρέχουν οι ετικέτες στις συσκευασίες τους.

Ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε η βόλτα στους στάβλους του Αγροκτήματος της Σχολής όπου τα παιδιά είδαν από κοντά αγελάδες και αλογάκια με τα μικρά τους.