Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player


Σε μια σεμνή τελετή, ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων  τίμησε  τον  προσφάτως  εκλιπόντα  Γεώργιο Κορυφίδη, για όλα όσα προσέφερε στην ιδιωτική εκπαίδευση της πατρίδας μας, με το ήθος και την επαγγελματική του αρτιότητα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου  2012,στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και παρέστη σύσσωμο  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Μεταξύ των άλλων τονίστηκε  ότι ο Γιώργος Κορυφίδης, υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος  πλούσιος σε αισθήματα και ηθικές αξίες. Γόνος μιας παραδοσιακής ποντιακής οικογένειας  έμαθε από μικρός να αγωνίζεται  για τη δικαιοσύνη  και την πατρίδα του.

Η λεβεντιά, η περηφάνια, η αξιοπρέπεια, η αρχοντιά, το “κιμπαριλίκι” του, η βαρύτητα του  λόγου του, η απλότητα  και η βοήθεια στους αδύναμους, ο αλτρουισμός, η γενναιοδωρία, η ειλικρίνεια, υπήρξαν  βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του.

Ηγετικός και  ενωτικός  χάριζε απλόχερα την συμπαράστασή του, μοιραζόταν την εμπειρία του, καθοδηγούσε σαν μεγάλος φίλος, σαν δάσκαλος.

Παρόλη  την  μεγάλη του εμπειρία και ΄΄ τριβή΄΄  σε πολλούς  επιχειρηματικούς τομείς  και τη συναναστροφή του  με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και  φιλοσοφίας, κατάφερε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του και να παραμείνει γνήσιος, αληθινός.

Στην μνήμη αυτού του ξεχωριστού επαγγελματία, ανθρώπου, δασκάλου και φίλου  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η συγκίνησε πλημμύρησε όλους τους παρευρισκομένους όταν ο εγγονός του Γιώργος Κορυφίδης, συνοδευόμενος από τον πατέρα του Γιάννη Κορυφίδη,  παρέλαβε από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Χαράλαμπο Κυραϊλίδη την τιμητική πλακέτα.

Το σχολείο - εμπνευσμένο από τις ηθικές αξίες και αρχές  που ο ίδιος πρέσβευε  και δίδασκε όχι μόνο με λόγια αλλά με όλη του την ζωή – συνεχίζει και θα συνεχίζει τον δρόμο που ο ίδιος χάραξε, διδάσκοντας στους μαθητές, στα παιδιά  μας, τις  πραγματικές αξίες της ζωής, το ήθος και την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, την αγάπη για την δικαιοσύνη και την πατρίδα μας, την ανθρωπιά.