Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

ESC_logoΈνα ακόμα απόλυτα επιτυχημένο English Summer Camp  τελείωσε.

Τα ευτυχισμένα προσωπάκια των παιδιών, τα λαμπερά τους ματάκια, οι νέες φιλίες που δημιουργήθηκαν και οι υπάρχουσες που δυναμώθηκαν στην ασφάλεια του σχολείου,  είναι  ο σημαντικότερος   απολογισμός του.

Το φετινό " English Summer Camp 2012"  μας έφερε πιο κοντά στον αθλητισμό, στον εθελοντισμό, αλλά και στο Ολυμπιακό πνεύμα αφού  ήταν αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πολλά παιδιά από τα σχολείο μας, αλλά και από άλλα σχολεία της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν σε δραστηριότητες τόσο στο χώρο του σχολείου μας, στους Ελαιώνες Πυλαίας, όσο και  σε άλλους χώρους, όπως το Αθλητικό Μουσείο, το Μουσείο Ναυταθλητισμού (στο Λιμάνι) και το Δημοτικό Κολυμβητήριο  Πανοράματος. Τα παιδιά πήραν μέρος σε μαθήματα κολύμβησης, Ολυμπιακά αθλήματα, ναυταθλητισμό,  εικαστικά, χορό, μαγειρική, ρομποτική, αναρρίχηση, τοξοβολία και πολλά άλλα.

Σημαντικό είναι επίσης ότι σχεδόν όλες οι δραστηριότητες έγιναν στα Αγγλικά , με αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς από Αγγλία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Καναδά. Έτσι τα παιδιά είχαν καθημερινή, συνεχή  επαφή με την αγγλική γλώσσα. Στην λήξη του προγράμματος   είχαν  κάνει  όλοι τους  πολύ σημαντική  πρόοδο, στην χρήση της Αγγλικής γλώσσας .

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η –για πρώτη φορά- συμμετοχή  στο ESC, δέκα  αποφοίτων του σχολείου μας, μαθητών  πλέον της Α΄ Λυκείου, οι οποίοι  προσέφεραν  εθελοντική εργασία ως βοηθοί των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των ομάδων, δίνοντας μια άλλη νότα συνεργασίας ,αλληλεγγύης ,προσφοράς, εθελοντισμού αλλά και συνέχειας.

Η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη  τόσο για μας, για  τους μικρούς και μεγάλους μαθητές μας, αλλά  και για τους ίδιους αφού  μέσα από αυτό  αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες.

Η οικογένεια των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων - και δική τους οικογένεια για πάντα- τους οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Swimming

Στο Camp μας δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα μαθήματα κολύμβησης και γι’ αυτό κάθε χρόνο προσφέρουμε στους μικρούς και μεγάλους μας μαθητές την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές κολύμβησης, πάντα με ασφάλεια, στο χώρο του κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου  Πανοράματος, υπό την επίβλεψη έμπειρων αθλητών και προπονητών του χώρου αλλά και  του προσωπικού του σχολείου μας.  

Τα μαθήματα είναι εντατικά, έτσι οι μικροί μας μαθητές μαθαίνουν  κατά τη διάρκεια του ESC να κολυμπάνε με σιγουριά και ασφάλεια.

Get Adobe Flash playerOlympic Museum

Μεγάλο κομμάτι του φετινού προγράμματος αφιερώθηκε στην Ολυμπιακή παιδεία. Τα παιδιά βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο για να μάθουν, τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά, το νόημα και την ιστορία των Αγώνων και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε διάφορα αθλήματα

Get Adobe Flash playerWorld Olympic Day

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 εορτάστηκε για πρώτη φορά  η "Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα".  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την  Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία  και το Ολυμπιακό Μουσείο, με τη συμμετοχή  Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Και τo English Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων μας, που είχε σαν κεντρικό  του θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες, ήταν εκεί, με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων, Ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Ολυμπιακό Μουσείο και διαδρομή έως την Α’ Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης με την φιλική συμμετοχή των ποδηλατικών σωματείων, σχολείων, αλλά και απλών πολιτών, φίλων της ιδέας του Ολυμπισμού.

Στη συνέχεια  στη θαλάσσια περιοχή του  Λευκού Πύργου έγινε  η εκκίνηση της  κωπηλατοδρομίας έως το θαλάσσιο χώρο μπροστά από την Α’ Προβλήτα του παλαιού Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Στην Ολυμπιακή Ημέρα  συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές, αθλητές και Ολυμπιονίκες οι οποίοι μετέδωσαν το μήνυμα του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της αλληλεγγύης των λαών της υφηλίου.

Get Adobe Flash playerSports

Οι μαθητές του Camp ήρθαν σε επαφή  με  αθλήματα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην χώρα μας  όπως hockey, baseball, american football και χρησιμοποιώντας τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό του σχολείου μας έμαθαν με ασφάλεια  να κάνουν roller-blading.

Get Adobe Flash playerClimbing and Archery

Κατά την διάρκεια  του English Summer Camp κάθε χρόνο στήνεται πίστα αναρρίχησης στο σχολείο μας. Έτσι   όλοι οι μαθητές μας  μπορούν με ασφάλεια να δοκιμάσουν τις ικανότητες και τις αντοχές τους.

Με μεγάλο  ενθουσιασμό, αλλά και υψηλές επιδόσεις,  έγιναν δεκτά από τα παιδιά  τα μαθήματα  τοξοβολίας.

Get Adobe Flash player


Arts

Η τέχνη κατέχει σημαντική θέση στην ζωή μας. Την ομορφαίνει, αλλά δίνει και διέξοδο στις αναζητήσεις, στην φαντασία και στην ανάγκη για δημιουργία.

Έτσι οι μικροί μας καλλιτέχνες με την βοήθεια της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών δούλεψαν  με θεματικές ενότητες για τις  δημιουργίες τους και  έφτιαξαν μετάλλια, στεφάνια, βωμούς για κάθε τάξη από στήλες και Paper Mache, γλάστρες, fish mobiles και άλλα καλοκαιρινά projects. 

Get Adobe Flash playerGroup activities

Με τις υπεύθυνες των τμημάτων τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν, απασχολούνται δημιουργικά και εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα.

Τα Group activities περιλαμβάνουν παιχνίδια και δραστηριότητες στην αυλή και στην τάξη, μαγειρική, story time, τη χρήση διαδραστικού πίνακα, τη δημιουργία projects κ.ά.

Get Adobe Flash playerΝαυταθλητισμός

Με θέα το Θερμαϊκό, το απόγευμα της 27ης Ιουνίου στον Α΄ Προβλήτα του Λιμένα της Θεσσαλονίκης μαζευτήκαμε μαζί γονείς και παιδιά,  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου, για να γνωρίσουμε  τον ναυταθλητισμό.

Τα παιδιά  μας πήραν μέρος σε μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και έδειξαν τα  projects που ετοίμασαν κατά την διάρκεια του Camp.

Get Adobe Flash playerClosing Ceremony

Στις 29 Ιουνίου κλείσαμε το πρόγραμμα των 2 εβδομάδων με αγώνες hockey μεταξύ τμημάτων, παρουσιάσεις χορευτικών και μία συγκινητική τελετή λήξης, όπου συμμετείχαν τα παιδιά τραγουδώντας τον Ολυμπιακό ύμνο στα ελληνικά και στα αγγλικά, ανάβοντας τους βωμούς που έφτιαξαν στο μάθημα των Arts, στηρίζοντας την ομάδα τους και την χώρα που εκπροσωπούσαν κατά τη διάρκεια του English Summer Camp.

Έγινε απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες   και  δόθηκαν κότινοι  ( στεφάνια ελιάς)  σε  κάθε αθλητή για τις προσπάθειες του.

Ένα νοστιμότατο barbeque έκλεισε τη γιορτή.

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player