Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Μας καθήλωσε  το πάθος και  η απίστευτη δύναμή των παιδιών μας.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων το Σάββατο στις 30 του Μάρτη παρουσίασαν στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την παράσταση «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου». Το έργο  ήταν βασισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του  στο «μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και ήταν αφιερωμένο στην επέτειο της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου αλλά και στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Get Adobe Flash player


Οι θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση αντάμειψαν συγκινημένοι με θερμά χειροκροτήματα τους 100 περίπου μικρούς πρωταγωνιστές ,συντελεστές και διοργανωτές, όχι μόνο στο συγκλονιστικό φινάλε αλλά σε κάθε σκηνή του έργου που αποτελούσε, σε κάθε στιγμή του, μάθημα ιστορίας και διδασκαλίας του πώς να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα έντιμη, που να βασίζεται στις αρχές της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έγιναν  κοινωνοί μιας  διαδρομής  που κυλούσε ανάμεσα σε σατιρικά αλλά και δραματικά επεισόδια, στις  σημαντικές στιγμές της ελληνικής Ιστορίας μας  έχοντας ένα χαρακτήρα  λαϊκό από τη μια αλλά και  άφθονα στοιχεία γκροτέσκ από την άλλη.

«Λαοί που δε θυμούνται το παρελθόν τους είναι αναγκασμένοι να το ξαναζήσουν» και οι μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων  ήταν εκεί για να μας το θυμίσουν, να μας κάνουν να συνταραχθούμε μαζί τους με το πάθος τους και την απίστευτη δύναμή τους , ανασαίνοντας μαζί τους τις πνοές της εθνικής μας συνείδησης .