Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player


Αγαπητά μας παιδιά

Εδώ τελειώνει για σας η περιπλάνηση έξι χρόνων που βιώσαμε μαζί προσπαθώντας να εξερευνήσουμε άγνωστους τόπους που έκρυβαν και το μυστήριο της γνώσης.

Και να που τα καταφέραμε. Εσείς ως γνήσιοι Έλληνες που αγαπάτε τα ταξίδια κι εμείς ως καθοδηγητές και συνοδοιπόροι στο δύσκολο δρόμο που τώρα δα ολοκληρώνεται.

Οι πιο ανυπόμονοι βιάζεστε κιόλας να αφήσετε το καράβι που σας έφερε ως εδώ και να χαρείτε μαζί με τις πρώτες εμπειρίες της ελευθερίας την ψευδαίσθηση, ότι το δύσκολο ταξίδι έχει τελειώσει.

Οι πιο συνετοί στέκεστε στην κουπαστή του καραβιού και ατενίζετε στοχαστικά γιατί ξέρετε ότι σε λίγο θα ξεκινήσετε και πάλι για ένα πιο μακρύ και δύσκολο ταξίδι.

Αυτό το μικρό λιμάνι δεν είναι παρά ένας σταθμός, όπου θα αλλάξετε σκαριά για να συνεχίσετε παραπέρα. Ο χρόνος ως το επόμενο βήμα δεν είναι πολύς. Μόλις που προλαβαίνετε να στρέψετε το βλέμμα πίσω για να συλλέξετε με στοργή τις λέξεις, που θα συνθέσουν το ημερολόγιο του ταξιδιού σας ως εδώ.

Ήρθατε μικροί και φεύγετε μεγάλοι.
Ήσασταν άμαθοι και γίνατε πολύξεροι.

">Κατεβάστε το έντυπο της εκδήλωσης

Όμως αυτή δεν είναι η ώρα του μικρόψυχου απολογισμού και του ψυχρού υπολογισμού. Είναι η ώρα της νοσταλγίας και του αποχωρισμού. Όσα ζήσαμε μαζί και μοιραστήκαμε, στην κοινή προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης, είναι βαθιά χαραγμένα στην καρδιά και στο μυαλό μας. Όσο για μας που θα μείνουμε πίσω μη ζητάτε να μιλήσουμε. Τέτοιες στιγμές δεν νοιώθουμε εύγλωττοι. Ο χρόνος πνίγεται στη σιωπή ή τεμαχίζεται από ασήμαντες λέξεις.

Πριν σας αποχαιρετήσω θέλω να σας θυμίσω πως η ζωή είναι ένα ταξίδι που δεν ξέρεις και δεν χρειάζεται να ξέρεις που θα τελειώσει, αν τελειώνει ποτέ ένα τέτοιο ταξίδι. Η προσπάθεια η ίδια έχει πραγματική αξία γιατί αυτή μόνο μας χαρίζει μια γεμάτη ζωή με νόημα. Και τίποτα πιστέψτε με δεν αξίζει περισσότερο στον κόσμο από αυτό.

Ποτέ όσο ψηλά και αν φτάσετε να μη ξεχάσετε τα πρώτα σκαλοπάτια της μόρφωσής σας, το πρώτο σας σχολείο, που άναψε μέσα σας τη φλόγα της μάθησης και της προκοπής.

Είμαστε σίγουροι ότι ο σπόρος που σπείραμε γρήγορα θα ανθίσει και θα θερίσουμε τους γλυκούς καρπούς.

Εμείς οι δάσκαλοί σας σας ευχαριστούμε για το γέλιο και τη ζωντάνια που μας χαρίσατε όλα αυτά τα χρόνια που μας κάνατε πλουσιότερους ψυχικά και πιο έμπειρους στο παιδαγωγικό μας έργο.

Θα σας θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα σας περιμένουμε με ανοιχτές τις αγκαλιές μας. Το πρώτο σας σχολείο θα είναι πάντα εδώ, ένα δεύτερο σπίτι  και θα σας περιμένει.

Από τα βάθη της ψυχής μας σας ευχόμαστε να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι στη ζωή σας και η νέα σας πορεία που τώρα ξεκινά, να είναι φωτεινή και καλοτάξιδη.

Στο καλό...

Μ’ αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων, Νικόλαος Πανουργιάς στην πολύ όμορφη και συγκινησιακά φορτισμένη τελετή αποφοίτησης με τίτλο «Εν πλώ» που έγινε - σε πείσμα του καιρού που έπαιζε ανάμεσα στον ήλιο και την βροχή -  τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στον κήπο των Εκπαιδευτηρίων μας.

Και για κάποιον άλλο όμως η μέρα αυτή σηματοδότησε το τέλος ενός ταξιδιού. Ενός ταξιδιού τριανταπέντε χρόνων γεμάτων προσφοράς γνώσης, αγάπης, φροντίδας, μοιράσματος της εμπειρίας της στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης. Το ταξίδι της κυρίας Ελένης Στεργίου, της αγαπημένης μας δασκάλας και συναδέλφου, που συνταξιοδοτείται.

stergiou

Για όλη την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της στο σχολείο μας την ευχαρίστησαν τόσο ο Γενικός Διευθυντής των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Γιάννης Κορυφίδης, όσο και ο Διευθυντής του Δημοτικού Νικόλαος Πανουργιάς και της απένειμαν τιμητική πλακέτα.

Στη συνέχεια τα παιδιά μας  μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους ,τις σκανδαλιές, τις χαρές και τις λύπες τους  και με πολύ -  πολύ συγκίνηση  μας αποχαιρέτησαν  χορεύοντας και τραγουδώντας.

party

Η γιορτή έκλεισε με ένα ξέφρενο party όπου γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί χόρεψαν στους ρυθμούς γνωστού DJ  με αμείωτο κέφι ως μετά τα μεσάνυχτα…

Καλό ταξίδι, καλή συνέχεια παιδιά μας...