Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Εκπαιδευτικό προσωπικό
Τμήμα Πληροφορικής
Φυσική Αγωγή
Μουσική αγωγή
Προετοιμασία – μελέτη
Ενισχυτική διδασκαλία

 

computer1 Το μάθημα της πληροφορικής και της αξιοποίησης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση - απαραίτητο εφόδιο στις μέρες μας - διδάσκεται από τα νήπια ακόμη, στο υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου. Τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται τέλεια τους υπολογιστές μέσω των οποίων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, παίρνουν μέρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ανταλλάσσουν απόψεις, συνομιλούν στα αγγλικά και διακρίνονται σε διαδικτυακούς διαγωνισμούς. Μέσα από τη διαθεματική προσέγγιση ολοκληρώνουν δημιουργικές εργασίες που έχουν σχέση με τα μαθήματά τους και ταυτόχρονα μαθαίνουν όλα τα προγράμματα του MS-Office (Word, Excel, PowerPoint, Publisher κ.ά.). Επίσης οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την έννοια του προγραμματισμού κάνοντας τα δικά τους προγράμματα στα περιβάλλοντα Drape και Microworlds Pro.

computer2 computer3

Get Adobe Flash player
 

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 3ο Μαθητικό προσυνέδριο Πληροφορικής Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο  πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2011 στο Μουσικό Γυμνάσιο με τη συμμετοχή  μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄)  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, με εργασίες που οι ίδιοι εκπόνησαν.

Get Adobe Flash player


Από τις εβδομήντα περίπου εργασίες μαθητών δημοτικού που παρουσιάστηκαν, οι δέκα είχαν προετοιμαστεί από τους μαθητές του σχολείου μας, άλλες σε μορφή εισηγήσεων και άλλες σε μορφή πόστερ. Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης  είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους που  είναι αποτέλεσμα εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Οι εργασίες που παρουσίασαν είναι οι εξής:    Αγαπητοί γονείς,

Τα Εκπαιδευτήριά μας σε συνέχεια της συνεργασίας με την εταιρία Microsoft έχουν κάνει ειδική συμφωνία για την παροχή λογισμικού Microsoft (MS Office Professional 2010 και Windows 7 Upgrade) σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. Δικαιούχοι είναι όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.
Οι ειδικές τιμές στηρίζονται στην πολιτική της Microsoft να παρέχει ακαδημαϊκές τιμές σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς) σε όλο τον κόσμο. Τέτοιο πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ανάλογα προγράμματα εφαρμόζονται ήδη σε άλλες χώρες στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία κτλ), με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Ποια προϊόντα προσφέρονται, σε ποιές τιμές και με τι έκπτωση;


Το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2010 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» -ΝΟΗΣΙΣ  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας»  με τη συμμετοχή  μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄)  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, με εργασίες που οι ίδιοι είχαν εκπονήσει.
 Από τις εβδομήντα εισηγήσεις μαθητών δημοτικού που παρουσιάστηκαν, οι δέκα είχαν ετοιμαστεί από το σχολείο μας, άλλες σε μορφή εισηγήσεων και άλλες σε μορφή πόστερ. Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης  είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους που  είναι αποτέλεσμα εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Get Adobe Flash player

Οι εργασίες που παρουσίασαν είναι οι εξής:

1. Κυνήγι θησαυρού σε κόμικς με το Comic Life
2. Η Θεσσαλονίκη στη μηχανή του χρόνου, MS-PowerPoint
3. Σχολικό περιοδικό, MS-Publisher
4. To Ιστολόγιο(Blog) του Στ΄1
5. Αναζητώντας πληροφορίες για τα μαθήματά μας στις μηχανές αναζήτησης-Κατάλογος διευθύνσεων
6. Έρευνα για την τηλεόραση, επεξεργασία των στοιχείων στο MS-Excel
7. Ζωγραφιές, Γεωμετρία, Animation με το Microworlds pro
8. Σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, κουίζ στο MS-Word
9. Οι υδροβιότοποι της Ελλάδας-Συνθήκη ΡΑΜΣΑΡ στο MS-PowerPoint
10.Η εξέλιξη της τεχνολογίας, χθες, σήμερα, αύριο, θετικά και αρνητικά