Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Εκπαιδευτικό προσωπικό
Τμήμα Πληροφορικής
Φυσική Αγωγή
Μουσική αγωγή
Προετοιμασία – μελέτη
Ενισχυτική διδασκαλία

music1 
Το μάθημα της μουσικής αγωγής ξεκινά από το νηπιαγωγείο μας με προσαρμοσμένο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας που περιλαμβάνει μουσικοκινητικά παιχνίδια, δραματοποιήσεις μουσικών παραμυθιών και τραγουδιών και εκμάθηση κρουστών οργάνων (μέθοδος – ορχήστρα ORFF ). Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα παιδιά σταδιακά γνωρίζουν την πολύπλευρη μουσική τέχνη: τη ζωή και το έργο σύγχρονων και κλασσικών συνθετών, τα μουσικά όργανα, κατασκευάζουν δικά τους, εκφράζονται σωματικά, δημιουργούν ηχοϊστορίες, παίρνουν μέρος σε ηχογραφήσεις, καλλιεργούν τη φωνή τους, συζητούν και εργάζονται ομαδικά στα διάφορα είδη της μουσικής (κλασσική, σύγχρονη, παραδοσιακή μουσική κλπ). Για την εκπαίδευση των παιδιών το σχολείο διαθέτει πιάνο, αρμόνιο, ιδιόφωνα και μεμβρανόφωνα κρουστά κατάλληλα για την ηλικία τους. Όλα τα παιδιά μαθαίνουν μεταλλόφωνο στις πρώτες τάξεις και φλογέρα στις μεγαλύτερες τάξεις ανακαλύπτοντας τη χαρά της ερμηνείας.

Παράλληλα, σε ξεχωριστά τμήματα λειτουργούν η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου που αποτελούνται από τους μμαθητές που επιλέγουν τη μουσική ως μέσο έκφρασης. Η συμμετοχή στις ομάδες αυτές προσφέρει την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και ταυτόχρονα χαρίζει την ικανοποίηση της δημιουργίας, της επικοινωνίας και διδάσκει τις αξίες της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Η χορωδία και η ορχήστρα παρουσιάζουν το έργο τους στις σχολικές εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε θεσμούς όπως τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, οι ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Ιδρύματος Φίλων Μελίνας Μερκούρη, η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ κ.ά.

music3 music1Get Adobe Flash player

 
Η    Χορωδία  και η Ορχήστρα των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης  συμμετείχε την  Παρασκευή 1 Απριλίου 2011  στην Μεγάλη Ανοικτή Γιορτή για τα Παιδιά, στον προαύλιο χώρο του παραδοσιακού κτιρίου  (Θεοφίλου 13 Άνω Πόλη),  στο πλαίσιο του δεκαημέρου εκδηλώσεων,  από 30 Μαρτίου  έως 10 Απριλίου  2011, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Στη γιορτή που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Παιδικών Βιβλιοθηκών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού,   οι μικροί  χορωδοί παρουσία  μαθητών  από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και των περιφερειακών Δήμων  ερμήνευσαν τραγούδια του Θεσσαλονικιού τροβαδούρου Διονύση Σαββόπουλου.