Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

TAE-KWON-DOΕδώ και δεκαεννιά χρόνια λειτουργεί στο Σχολείο μας το τμήμα TAE KWON DO ως ολυμπιακό άθλημα ( WTF).

Η φιλοσοφία του TAE KWON DO

Μέσα από την προπόνηση και τις τεχνικές του TAE KWON DO ο αθλητής αναπτύσσει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το ήθος του. Ο σεβασμός προς τον συναθλητή, το θάρρος κατά τη διάρκεια του αγώνα, η υπομονή μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού στόχου και η αυτοπειθαρχία δυναμώνουν το σώμα και βοηθούν το πνεύμα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το TAE KWON DO από την ηλικία των 4 χρόνων.

Το TAE KWON DO είναι άθλημα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.

Βελτιώνει σε κάθε περίπτωση τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια:

  • Τη σωματική διάπλαση
  • Την αντίληψη του χώρου και της απόστασης
  • Τον συγχρονισμό κινήσεων
  • Την αυτοπεποίθηση
  • Τη μαχητικότητα και τον δυναμισμό

Το Σχολείο μας συνεργάζεται με το αναγνωρισμένο σωματείο από την Ελληνική Ομοσπονδία TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Αθλητικό Σύλλογο ΕΛΠΙΔΟΣ (facebook), ο οποίος έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες.

Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα του Σχολείου μας πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά της Στουτγάρδης με 14 αθλητές κατακτώντας τη δεύτερη θέση στους νεοαγωνιζόμενους και στο διεθνές meeting που έγινε τον Μάιο του 2017 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Τη φετινή αγωνιστική χρονιά οι αθλητές μας θα συμμετέχουν σε φιλικές συναντήσεις και επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) με άλλους συλλόγους, με σκοπό τη βελτίωσή τους στον αγωνιστικό τομέα καθώς και την απόκτηση εμπειρίας μέσα από την επαφή με τους άλλους αθλητές.

Για τη νέα αθλητική χρονιά έχουν προγραμματιστεί φιλικές συναντήσεις με άλλους συλλόγους, με σκοπό τη βελτίωση των αθλητών στον αγωνιστικό τομέα, όπως και την εμπειρία από την επαφή με άλλους αθλητές.

Τους μήνες Δεκέμβριο και Μάιο θα γίνουν στο Σχολείο εξετάσεις για ζώνες και πτυχία, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την ΕΛ.Ο.Τ..

Οι αθλητές του τμήματος μπορούν να δώσουν εξετάσεις μαύρης ζώνης, με την προϋπόθεση να έχουν 5 χρόνια εκπαίδευσης. Την περσινή χρονιά τέσσερις από τους αθλητές του τμήματός μας κατέκτησαν τη μαύρη ζώνη και 1 DAN δίνοντας εξετάσεις και παίρνοντας πτυχία αναγνωρισμένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Tae Kwon Do.

Το Σχολείο μας διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προπόνησης (στόχους, στρώματα και άλλα εξαρτήματα), για την καλύτερη εκπαίδευση των αθλητών.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο προπονητής κ. Ιωάννης Μαχαιρόπουλος (5 DAN), ο οποίος υπήρξε Πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών, είναι έμπειρος καθηγητής Φυσικής Αγωγής Α.Π.Θ. και συμμετείχε στο παρελθόν ως προπονητής στην ομάδα της Εθνικής Ελλάδος του TAE KWON DO.

Βοηθός του θα είναι ο κ. Γαϊτάνης Βασίλης (3 DAN) Πρωταθλητής Ευρώπης και Πρωταθλητής Ελλάδος για πολλά χρόνια.

Οι μαθητές θα αθλούνται δυο (2) ώρες την εβδομάδα από τις 14:00 έως τις 15:00.Get Adobe Flash player


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, οι εξετάσεις έγχρωμων ζωνών (ΚΟΥΠ) του  τμήματος  TAE KWON DO των Εκπαιδευτηρίων μας παρουσία του εξεταστή, δασκάλου tae kwon do κ. Κωνσταντίνου Ντίντη.

Ασκήσεις με φανταστικό αντίπαλο (ΠΟΥΜΣΕ- POOMSE), ασκήσεις με πραγματικό αντίπαλο (ΧΑΜΠΟΝ ΚΙΡΟΥΓΚΙ), λακτίσματα AP CHAGI - Απ Τσάγκι, DOLIO CHAGI - Ντόλιο Τσάγκι, ΝΕRIO CHAGI - Nέριο Τσάγκι, όπως και θραύσεις ξύλων ήταν οι ασκήσεις στις οποίες εξετάστηκαν- ανάλογα με το επίπεδό τους- οι αθλητές των Προνηπίων, των Νηπίων και του Δημοτικού μας, αφήνοντας ικανοποιημένους τους γονείς που παρευρέθηκαν στις εξετάσεις, όπως και τον δάσκαλο του τμήματος κ. Ιωάννη Μαχαιρόπουλο.Προπόνηση τμήματος Tae Kwon Do - Ενημέρωση γονέων

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου έγινε στο γυμναστήριο του Σχολείου μας προπόνηση των αθλητών του τμήματος του ΤΑΕ ΚWON DO. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι αθλητές καινούργιοι και παλιοί έδειξαν το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Στη συνέχεια έγινε γνωριμία των γονέων των νέων αθλητών μας με τους προπονητές του club και ενημέρωση όλων για το πρόγραμμα της αγωνιστικής χρονιάς με τους αγώνες και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι .Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους προσεχείς φιλικούς αγώνες στους οποίους θα λάβουν μέρος αρκετοί αθλητές.

Εδώ και δεκαεννιά χρόνια λειτουργεί στα Εκπαιδευτήριά μας το τμήμα TAE KWON DO ως ολυμπιακό άθλημα ( WTF).

Το Σχολείο μας συνεργάζεται με τον Αθλητικό Σύλλογο ΕΛΠΙΔΟΣ, αναγνωρισμένο σωματείο από την Ελληνική Ομοσπονδία TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο οποίος έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες. Διαθέτουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προπόνησης (στόχους, στρώματα και άλλα εξαρτήματα), για την καλύτερη εκπαίδευση των αθλητών. Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο προπονητής κ. Ιωάννης Μαχαιρόπουλος (5 DAN), ο οποίος υπήρξε Πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών, είναι έμπειρος καθηγητής Φυσικής Αγωγής Α.Π.Θ. και συμμετείχε στο παρελθόν ως προπονητής στην ομάδα της Εθνικής Ελλάδος του TAE KWON DO.Εξετάσεις ζωνών Tae Kwon Do

Στο κλείσιμο της φετινής αθλητικής χρονιάς, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, έγιναν με μεγάλη επιτυχία οι εξετάσεις ζωνών (ΚΟΥΠ) του τμήματος Tae Kwon Do.

Οι αθλητές μας, μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας, έδειξαν δυναμισμό και πειθαρχία δείχνοντας το πολύ καλό επίπεδο που βρίσκονται, κλείνοντας τη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκόμενους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθειά τους.Στο 5ο Baby Cup οι αθλητές του ΤΑΕ ΚWON DO

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές του τμήματος ΤΑΕ ΚWON DO στο 5ο Baby Cup που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκων στις 13-5-2018.Ο προπονητής του τμήματος κος Μαχαιρόπουλος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από  την αγωνιστικότητα που έδειξαν οι μικροί αθλητές οι οποίοι αποκτούν όλο και περισσότερες εμπειρίες με την συμμετοχή τους σε αγώνες.Get Adobe Flash player

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις ζωνών (κουπ) του τμήματος TAE-KWON-DO, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.

Στο γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων μας οι αθλητές και αθλήτριες τόσο από το Νηπιαγωγείο όσο και από το Δημοτικό, έδειξαν το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Το πρόγραμμα των εξετάσεων περιελάμβανε στο θεωρητικό κομμάτι ερωταπαντήσεις σχετικά με το άθλημα και στο τεχνικό κομμάτι τεχνικές ποδιών, τεχνικές χεριών, poomse, θραύση ξύλων και ασκήσεις με αντίπαλο (Hanbon Kyorugi).

Στις εξετάσεις παραβρέθηκε και ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Μπέης, ο οποίος σε  σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία της ενασχόληση των παιδιών με το Tae Kwon Do και τόνισε πως η στροφή των νέων στον αθλητισμό τους προστατεύει από διάφορους κινδύνους. Επίσης ο κ. Μπέης εξέφρασε   την ικανοποίησή του για τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα δίνοντας συγχαρητήρια στον δάσκαλο του τμήματος Ιωάννη Μαχαιρόπουλο και τον βοηθό του, πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Γαϊτάνη.Get Adobe Flash player

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 οι αθλητές Τμήματος TAE KWON DO των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν στη φιλική αγωνιστική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» στην Πολίχνη. Οι αθλητές μας αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν ανάμεσα στους 400 και πλέον αθλητές και αθλήτριες από 20 συλλόγους και μας έκαναν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους και το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.Get Adobe Flash player


Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου έγινε στο γυμναστήριο του Σχολείου μας προπόνηση των αθλητών του τμήματος του ΤΑΕ ΚWON DO. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι αθλητές καινούργιοι και παλιοί έδειξαν το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα της αγωνιστικής χρονιάς με τους αγώνες και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι .Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους προσεχείς φιλικούς αγώνες που θα γίνουν 2 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Πολίχνης και στους οποίους θα λάβουν μέρος αρκετοί αθλητές.Get Adobe Flash player

Στο διεθνές τουρνουά Tae Kwon Do, 3rd Hereya Open 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας συμμετείχαν οι αθλητές του τμήματος Tae Kwon Do του Σχολείου μας Ιωάννης Π. και Αθανάσιος Ζ.

Οι αθλητές μας οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή του Α.Σ. ΕΛΠΙΔΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, με τον οποίο συνεργάζονται τα Εκπαιδευτήριά μας, μολονότι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά πραγματοποίησαν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση.Εξετάσεις ζωνών Tae Kwon Do

Στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, έγιναν με μεγάλη επιτυχία οι εξετάσεις ζωνών (ΚΟΥΠ) του τμήματος Tae Kwon Do.

Οι αθλητές έδειξαν δυναμισμό και πειθαρχία δείχνοντας το πολύ καλό επίπεδο που βρίσκονται, κλείνοντας την χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθειά τους.Get Adobe Flash player

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του τμήματος TAE-KWON-DO του Σχολείου μας στους φιλικούς αγώνες που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη την Κυριακή 21 Μαΐου, με τη συμμετοχή 300 αθλητών.

Μια αντιπροσωπευτική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας αγωνίστηκε με αθλητές από 15 συλλόγους που συμμετείχαν στους αγώνες .

Οι αθλητές μας πήραν μέρος για τρίτη φορά σε φιλικούς αγώνες, διακρίθηκαν και απέδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αφήνοντας ικανοποιημένο τον προπονητή τους Ιωάννη Μαχαιρόπουλο.Get Adobe Flash player

Για δεύτερη φορά οι αθλητές του τμήματος TAE KWON DO των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ'' στην Πολίχνη στις 18 Φεβρουαρίου.

Στους αγώνες πήραν μέρος 15 Αθλητικοί Σύλλογοι με πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες. Τα παιδιά μας έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με την απόδοσή τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!Get Adobe Flash player

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις των αθλητών του τμήματος TAE-KWON-DO των Εκπαιδευτηρίων μας το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο γυμναστήριο του Σχολείου μας.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων ήταν:

Για την μισή κίτρινη ζώνη, η ύλη ήταν τεχνικές χεριών εν στάση και βαδίζοντας και τεχνικές ποδιών.

Για την κίτρινη ζώνη ως τη μισή πράσινη, η ύλη ήταν τεχνικές σε στόχους εν στάση με ύλη Poomse (ασκήσεις με φανταστικό αντίπαλο) και Χαμπόν Κιρούγκι (ασκήσεις με πραγματικό αντίπαλο).

Για την πράσινη ζώνη και πάνω, η ύλη ήταν Poomse (ασκήσεις με φανταστικό αντίπαλο), Χαμπόν Κιρούγκι (ασκήσεις με πραγματικό αντίπαλο), τεχνικές σε στόχους και θραύσεις ξύλου.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 45 παιδιά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού, καθώς και από τα Νήπια και τα Προνήπια. Το πτυχία και οι ζώνες που κατέκτησαν είναι αναγνωρισμένα από την ΕΛΟΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Tae-Kwon-Do).Get Adobe Flash player

Μεγάλη επιτυχία είχε η συμμετοχή των αθλητών του τμήματος TAE KWON DO των Εκπαιδευτηρίων μας στους διασυλλογικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαϊδης» την Κυριακή 27/11/2016 στην Πολίχνη.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του τμήματος πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στις αναμετρήσεις τους αφού κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλια στην πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας – η εξαιρετική εμφάνισή τους μας γέμισε με αισιοδοξία και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!Εξετάσεις έδωσαν οι αθλητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του τμήματος TAE-KWON-DO στο γυμναστήριο του Σχολείου μας το Σάββατο 28 Μαΐου 2016.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους αθλητές που είχαν άσπρη και μισή κίτρινη ζώνη περιελάμβανε: Τεχνικές χεριών εν στάση και βαδίζοντας, τεχνικές ποδιών, τεχνικές σε στόχους εν στάση. Οι κάτοχοι κίτρινης ζώνης και πάνω εξετάστηκαν σε: Poomse (ασκήσεις με φανταστικό αντίπαλο), Χαμπόν Κιρούγκι (ασκήσεις με πραγματικό αντίπαλο) και τεχνικές σε στόχους θραύσεις ξύλου από πράσινη ζώνη και πάνω.

Κριτές ήταν ο επί 10 χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος στο Tae kwon do, με πολλούς πανευρωπαϊκούς τίτλους Μίλτος Γαρουφίδης και ο coach των Εκπαιδευτηρίων μας και επί 5 χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος, Γιάννης Μαχαιρόπουλος.

Οι μαθητές –αθλητές μετά τις εξετάσεις τους παρέλαβαν τη ζώνη και το πτυχίο της ΕΛΟΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Tae-Kwon-Do) υπό το υπερήφανο βλέμμα γονέων και παππούδων.Πράσινες, κίτρινες και λευκές ζώνες πρωταγωνίστησαν στον ειδικό τάπητα του Tae Kwon Do στο Γυμναστήριο των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των αθλητών Tae Kwon Do του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Γονείς, μαθητές και φίλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις επιδόσεις των μικρών αθλητών οι οποίοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προπόνησης (στόχους, στρώματα και άλλα εξαρτήματα), που παρέχει το σχολείο μας για την καλύτερη εκπαίδευση των αθλητών, μας εντυπωσίασαν.


Get Adobe Flash player

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων μας προπόνηση των μαθητών και ενημέρωση των γονέων του τμήματος Tae Kwon Do.

Οι γονείς ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του τμήματος κ.Ιωάννη Μαχαιρόπουλο για τους στόχους, τη φιλοσοφία και τον κανονισμό λειτουργίας του τμήματος, για θέματα εξειδικευμένης διατροφής για τους μικρούς αθλητές και για τον προγραμματισμό της αθλητικής χρονιάς.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της άριστης συνεργασίας οικογένειας και Σχολείου στην επίτευξη των στόχων που θέτει το Tae Kwon Do. Στη συνέχεια οι αθλητές μας προπονήθηκαν με τους αθλητές του Α.Σ. ΕΛΠΙΔΟΣ Πολίχνης.«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»

Tae_Kwon_do

Με τη συμμετοχή 160 αθλητών από τους συλλόγους Α.Σ.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΣ, Α.Σ.ΠΕΡΣΕΑΣ, Α.Σ.ΜΑΧΗΤΕΣ και αθλητές της Ακαδημίας TAE KWON DO των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης διεξήχθη το καθιερωμένο τεχνικό πρωτάθλημα TAE KWON DO την Κυριακή 28/2/2015  στο Γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων μας.Get Adobe Flash player

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 οι εξετάσεις Tae kwon Do των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου μας.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ηλικιακές ομάδες έδωσαν τις εξετάσεις τους και πήραν τις αντίστοιχες ζώνες καταχειροκροτούμενοι από τους παρισταμένους γονείς, συγγενείς και φίλους.

Πολύ μεγάλη επιτυχία του τμήματος Tae kwon Do αποτελεί η κατάκτηση της μαύρης ζώνης από δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας!!Get Adobe Flash player


Αθλητική Συνάντηση Τεχνικού και Αγωνιστικού Tae Kwon Do

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα στα πλαίσια του "ευ αγωνίζεσθαι" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο γυμναστήριο των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης αθλητική συνάντηση Τεχνικού και Αγωνιστικού Tae Kwon Do, κάτω από τα περήφανα βλέμματα γονιών, συγγενών και φίλων.

Στο Τεχνικό Πρωτάθλημα οι αθλητές, χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και τη ζώνη τους, διαγωνίστηκαν σε τεχνικές ποδιών( ΑΠ ΤΣΑΚΙ ,ΤΟΛΙΟ ΤΣΑΚΙ) και τεχνικές χεριών ( μονές και διπλές).

Στο αγωνιστικό Tae Kwon Do οι αθλητές ήταν χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με τα κιλά και την ηλικία τους και αγωνίστηκαν με ηλεκτρονικούς θώρακες με τους οποίους διεξάγονται οι επίσημοι διεθνείς αγώνες.Get Adobe Flash player


Κόκκινες, κίτρινες και λευκές ζώνες πρωταγωνίστησαν στον ειδικό τάπητα του Tae Kwon Do στο Γυμναστήριο των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 κατά την διάρκεια της επίδειξης-προπόνησης του τμήματος Tae Kwon Do των Προτύπων, του συνεργαζόμενου Αθλητικού Σωματείου ‘’Ατρόμητος Ελλάς’’ και του Συλλόγου ‘’Περσέας’’.

Προηγήθηκε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών του τμήματος και στη συνέχεια γονείς, μαθητές και φίλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις επιδόσεις των μικρών αθλητών οι οποίοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προπόνησης (στόχους, στρώματα, ηλεκτρονικούς θώρακες και άλλα εξαρτήματα), που παρέχει το σχολείο μας για την καλύτερη εκπαίδευση των αθλητών, μας εντυπωσίασαν.

Στόχος του αθλήματος είναι η γυμναστική, η αυτοάμυνα και η εκμάθηση τεχνικών, με απαραίτητα στοιχεία συμπεριφοράς την πειθαρχία, το σεβασμό και την κοινωνικότητα. Το άθλημα αυτό συνδυάζει μια ολοκληρωμένη μορφή σωματικής και πνευματικής άσκησης. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι η ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, η απόκτηση αυτοπεποίθησης, αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας.Get Adobe Flash player


Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκαν στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης αγώνες TAE KWON DO  με την συμμετοχή των ομάδων:

  1. Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΣ
  2. 7o  Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης
  3. Α.Σ. ΠΕΡΣΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  4. ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -  τμήμα  αγωνιστικού TAE KWON DO

Οι αθλητές χωρίστηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με τα κιλά και την ηλικία τους και βαθμολογήθηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς αγώνων. Οι αγώνες έγιναν με ηλεκτρονικούς θώρακες με τους οποίους διεξάγονται οι επίσημοι διεθνείς αγώνες με διάρκεια 2 γύρων του ενός (1) λεπτού και 15 δευτερολέπτων, ο καθένας με ενδιάμεσο ημίχρονο 20 δευτερολέπτων.

Το ήθος, το ευ αγωνίζεσθε και η ευγενής άμιλλα ήταν οι μεγάλοι νικητές αλλά και οι καθαρά αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών μας έκαναν υπερήφανους τους προπονητές, τους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών μας.Tην Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στο χώρο του γυμναστηρίου του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε   συνάντηση προπόνησης  του τμήματος Tae Kwon Do, αλλά και ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών του τμήματος.

Οι αθλητές  μας ντυμένοι με τη στολή του Tae Kwon Do και όλο τον εξοπλισμό τους αντιμετώπισαν σε φιλικό αγώνα-προπόνηση τους αθλητές  του  Α.Σ. Ατρόμητος Ελλάς, του Α.Σ. Περσέας και του 7ου  Δημ. Σχολείου Θεσ/νίκης.Στις  18 Μαρτίου 2012 έγιναν οι εξετάσεις των αθλητών του σχολείου μας για τις ζώνες στο TAE KWON DO. Οι εξετάσεις είναι αναγνωρισμένες από την ΕΛ.Ο.Τ.( Ελληνική Ομοσπονδία TAE KWON DO).

Κατά την διαδικασία,  οι αθλητές  εξετάστηκαν σε τεχνικές ποδιών, αγώνων, τεχνικές θραύσης ξύλων καθώς και σε ερωτήσεις που αφορούν στην αθλητική άμιλλα αλλά και στην κοινωνικοποίηση τους μέσα από το άθλημα.

Στις 24 Μαρτίου 2012,πραγματοποιήθηκε συνάντηση αγωνιστικού TAE KWON DO, στο στάδιο του ΙΩΝΙΚΟΥ της Νέας Ιωνίας, όπου καταχειροκροτήθηκαν όλοι οι αθλητές, σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και αθλητικού πνεύματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι ομάδες :

Ατρόμητος Ελλάς, Σύλλογος Βέροιας ΠΥΓΜΗ, Α.Σ.Κάτω Τούμπας και οι ομάδες των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Get Adobe Flash player
Το Σάββατο 3 Μαρτίου οι αθλητές του αγωνιστικού τμήματος Tae Kwon Do του σχολείου μας συμετείχαν σε φιλικούς αγώνες στη Βέροια, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Tae Κwon Do «ΠΥΓΜΗ Βεροίας».

Οι μικροί αθλητές κέρδισαν μετάλλια, γνώρισαν συνομήλικους με τα ίδια ενδιαφέροντα και έφυγαν γεμάτοι από νέες εμπειρίες και νέες φιλίες.Οι μαθητές του τμήματος Tae Kwon Do στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι πήραν μέρος στις καθιερωμένες επιδείξεις κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν και οι εξετάσεις για την απόκτηση ζωνών ,την Κυριακή 10 Απριλίου. Τα παιδιά του τεχνικού τμήματος αγωνίστηκαν σε Poomse, τεχνικές ποδιών και θραύσεις ξύλων, ενώ αυτά του αγωνιστικού τμήματος συμμετείχαν σε αγώνες με ηλεκτρονικούς θώρακες που διαθέτει το σχολείο μας.

Get Adobe Flash playerΟι μαθητές του αγωνιστικού τμήματος TAE KWON DO του σχολείου μας συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά στη Σόφια Βουλγαρίας. Στους αγώνες πήραν μέρος 670 αθλητές από 10 χώρες όπως Βουλγαρία, Γερμανία, Αγγλία, Καζακστάν, Κροατία, Μολδαβία, Ουκρανία, Σερβία, Ρουμανία και Ελλάδα. Οι 10 αθλητές μας μαζί με τους 8 αθλητές του Αθλητικού συλλόγου "Ατρόμητος Ελλάς" αγωνίστηκαν, διακρίθηκαν, κέρδισαν μετάλλια και απέκτησαν αξέχαστες εμπειρίες. Συγκεκριμένα η ομάδα μας κατέλαβε τη 2η θέση στις παιδικές κατηγορίες με 4 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλια.

Get Adobe Flash playerΟι μαθητές του αγωνιστικού τμήματος TAE KWON DO του σχολείου μας συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά PARK POKAL 2009 στη Στουτγκάρδη Γερμανίας. Στους αγώνες πήραν μέρος 800 περίπου αθλητές από 12 χώρες όπως Κορέα, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ελλάδα. Οι 15 αθλητές μας μαζί με τους 15 αθλητές του Αθλητικού συλλόγου "Ατρόμητος Ελλάς" αγωνίστηκαν, διακρίθηκαν, κέρδισαν μετάλλια και απέκτησαν αξέχαστες εμπειρίες. Εκτός από τη συμμετοχή τους στους αγώνες είχαν την ευκαρία να γνωρίσουν την πόλη της Στουτγκάρδης. Επισκέφτηκαν το πύργο της τηλεόρασης, το ζωολογικό κήπο, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το Χριστουγεννιάτικο παζάρι και μετακινήθηκαν με τα σύγχρονα μέσα συγκοινωνίας.

Get Adobe Flash player

 Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εξετάσεις TAE KWON DO των μαθητών του τεχνικού και του αγωνιστικού τμήματος των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων, από άσπρη ζώνη μέχρι μισή μαύρη. tae1lΤο σχολείο μας διοργάνωσε την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 με μεγάλη επιτυχία το 6ο Τεχνικό και Αγωνιστικό Πρωτάθλημα TAE KWON DO Πανπαίδων και Πανκορασίδων με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αθλητικών συλλόγων.


Στόχος μιας τέτοιας προσπάθειας  είναι να φέρει κοντά τους μικρούς μαθητές στον αθλητισμό, να αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία, να τους ευαισθητοποιήσει και να τους κινητοποιήσει στη διαμόρφωση συμπεριφορών και αξιών φιλίας, στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης, αυτονομίας και υπευθυνότητας.