Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

6Φέτος για δέκατη πέμπτη χρονιά θα λειτουργήσει στο Σχολείο μας το τμήμα Σκάκι. Μέσα από την εμπειρία όλων αυτών των ετών το τμήμα Σκάκι του Σχολείου μας έχει καταφέρει να δημιουργήσει παράδοση στο σχολικό σκάκι της πόλης μας. Λαμβάνοντας μέρος σε Σχολικά Ομαδικά και Ατομικά Πρωταθλήματα οι μαθητές μας κατακτούν διακρίσεις κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι ομάδες του Σχολείου μας προκρίνονται και διακρίνονται στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος, ενώ στα Ατομικά Πρωταθλήματα, Ανατολικής Θεσ/νίκης και Διανομαρχιακά καταλαμβάνουν τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλο σχολείο της πόλης μας.

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να συναγωνίζονται διασκεδάζοντας. Βοηθάει τους μαθητές στην ανάπτυξη του ορθολογικού τρόπου σκέψης τους, τη βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων, την ενίσχυση του αυτοελέγχου και καλλιεργεί την αποφασιστικότητα, την επιμέλεια, την τάξη και την αντικειμενικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει για τους αρχάριους εκμάθηση των κινήσεων και βασικές αρχές στρατηγικής, όπως ανάπτυξη κομματιών και απλούς συνδυασμούς και για τους προχωρημένους θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στους τομείς άνοιγμα, μέσο φινάλε και αρχές προχωρημένης στρατηγικής. Οι μαθητές εξασκούνται σε αγώνες και με τη βοήθεια των διαδραστικών πινάκων του Σχολείου παίζοντας με αντιπάλους από όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου (Internet).

Όλοι οι μαθητές του τμήματος, από την τάξη των Νηπίων μέχρι και τη Στ΄ Δημοτικού, θα συμμετέχουν στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται τον Μάρτιο. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν με την έκδοση δελτίου στα νεανικά επίσημα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Σκακιού.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο κ. Αριστοτέλης Θεοφιλόπουλος, ομοσπονδιακός μετρ, με μεγάλη εμπειρία ως προπονητής στα τμήματα υποδομής Σκακιστικών ομίλων της πόλης μας. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα χωριστούν με βάση την ηλικία και την εμπειρία των αθλητών. Η διδασκαλία θα γίνεται μία (1) φορά την εβδομάδα από τις 14:00 ως τις 16:00. Υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας και αγώνων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ύστερα από επικοινωνία του γονέα με τον προπονητή.

Αγωνιστικό τμήμα
Από τα μέσα Οκτωβρίου οι μαθητές που θα συμμετέχουν στα τμήματα θα ενταχθούν σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία και τη δυναμικότητά τους.

Οι ομάδες αυτές θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας σε όλες τις φάσεις (προκριματικούς και τελικούς) του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος καθώς και σε διάφορα ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα.

Κάθε Σάββατο θα πραγματοποιείται προπόνηση που θα αφορά μία ή περισσότερες ομάδες, με στόχο την καλύτερη εξάσκηση των αθλητών τόσο σε θέματα στρατηγικής και τακτικής όσο και σε αγώνες προετοιμασίας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητη για την πρόοδο των παιδιών και την τελική κατάταξή τους.

Κάθε μήνα θα στέλνεται ηλεκτρονικά ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων.

Επίσης, οι αθλητές του τμήματος μπορούν να εκδώσουν σκακιστικό δελτίο στο συνεργαζόμενο με το σχολείο σωματείο Ε.Σ.Ο. «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ» ΠΟΛΙΧΝΗΣ.

Την οργάνωση των προπονήσεων και των αγώνων αναλαμβάνουν ο κ. Θεοφιλόπουλος Αριστοτέλης και ο κ. Διαμαντόπουλος Γιώργος, μηχανολόγος μηχανικός, σκακιστής, προπονητής με μεγάλη εμπειρία σε σκακιστικές διοργανώσεις και πολύχρονη συμμετοχή ως παράγοντας σε σκακιστικούς συλλόγους και φορείς.Εσωτερικά πρωταθλήματα σκάκι

Το Σάββατο 19/1 και την Κυριακή 27/1 πραγματοποιήθηκαν τα εσωτερικά πρωταθλήματα σκάκι του Σχολείου μας.

Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν συνολικά 28 μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομίλους ανάλογα με τη σχολική τους τάξη. Ο 1ος όμιλος αποτελούνταν από 16 παιδιά Γ΄έως  ΣΤ΄ Δημοτικού και ο 2ος από Νήπια έως Β΄ Δημοτικού. Οι αγώνες είχαν σκοπό την προετοιμασία των αθλητών μας για τους προσεχείς Προκριματικούς Αγώνες για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Όλα τα παιδιά βραβεύτηκαν για την συμμετοχή και την προσπάθεια τους,Σκακιστικό ξεκίνημαΜια καινούρια χρονιά ξεκίνησε και το σκακιστικό τμήμα του Σχολείου μας συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη πορεία του με τους προχωρημένους και νέους, τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές του.

Το Σάββατο 29/09/2018 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήριά μας η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας μαθητών και γονέων με το σκάκι.

Νέοι αλλά και παλιοί φίλοι του δημοφιλούς παιχνιδιού παρακολούθησαν την πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης Μαρία Χαραλαμπίδου η οποία έκανε ένα εισαγωγικό μάθημα στους αρχάριους σκακιστές μας.

Ο ισχυρός Θεσσαλονικιός σκακιστής Νικόλαος Γουλούτης αντιμετώπισε σε αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ), πολλούς νεαρούς σκακιστές  σε σειρά.

Ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή τον σκακιστή, προπονητή και για πολλά χρόνια παράγοντα του αθλήματος Γιώργο Διαμαντόπουλο και ενημέρωση των γονέων για τα πολλαπλά οφέλη της ενασχόλησης των παιδιών με το σκάκι.Get Adobe Flash player


Το σκακιστικό τμήμα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, διοργάνωσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ατομικούς αγώνες σκάκι για μαθητές και μαθήτριες Προνηπίων και Νηπίων.

Σκοπός του πρωταθλήματος ήταν  η εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών με τους κανόνες του σκακιού και με τη χρήση του χρονομέτρου, ώστε να προετοιμαστούν  για τη συμμετοχή τους στους Σχολικούς αγώνες που διοργανώνει η Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. τον Μάρτιο.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με σύστημα αγώνων, Ελβετικό 5 γύρων και έκλεισε με την απονομή κυπέλλων στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης, στο 1ο κορίτσι και μεταλλίων στις θέσεις 4 ως 6.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και ιδιαιτέρως τους μαθητές της Μοντεσσοριανής Αγωγής  ΖΑΦΡΑΝΑ, για την πολύ μεγάλη συμμετοχή τους.Επιτυχίες και Διακρίσεις στα Σχολικά Πρωταθλήματα ΣΚΑΚΙ 2018

Με επιτυχίες και διακρίσεις συνεχίστηκε και τη φετινή σχολική χρονιά η μεγάλη παράδοση των Εκπαιδευτηρίων μας στο Σκάκι. Τα φετινά σχολικά πρωταθλήματα σκάκι πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Μάρτιο.

Το Σάββατο 3 Μαρτίου διαγωνίστηκαν 22 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις των Εκπαιδευτηρίων μας στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξένησαν για μία ακόμη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη.

Από τους 22 μαθητές μας προκρίθηκαν οι 17 στην τελική φάση Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής!

Μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 10 Μαρτίου, οι 17 μαθητές που προκρίθηκαν αγωνίστηκαν στην τελική φάση, στο Διανομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, που επίσης φιλοξενήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη.

Από τους νεαρούς σκακιστές μας δυο μαθητές μας διακρίθηκαν και προκρίθηκαν στην τελική φάση, στους Πανελλήνιους Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2018. Εκεί διαγωνίστηκαν οι καλύτεροι μαθητές – σκακιστές από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές του σχολείου μας αγωνίστηκαν και συγκέντρωσαν τους παρακάτω βαθμούς :

Γ’ Δημοτικού : Ράπτης Βαγγέλης 5,5 βαθμούς

Ε’ Δημοτικού : Μαντής Γιώργος 4,5 βαθμούς

ΣΤ’ Δημοτικού: Καραϊσκάκης Γιώργος 5 βαθμούς

Το σκάκι αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες στα σχολεία και κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες αρχίζουν τα πρώτα τους βήματα.

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης μέσα από το πολύ οργανωμένο σκακιστικό club , δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας να γνωρίσουν το σκάκι ως παιχνίδι και άθλημα.

Επίσης, το σχολείο μας έχει γίνει γνωστό για τις πολύ όμορφες διοργανώσεις που αναλαμβάνει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για μαθητές και γονείς στα σκακιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν σκακιστικοί αγώνες στα πλαίσια της γιορτής άνοιξης, καθώς και σκακιστικό φεστιβάλ για μαθητές και μαθήτριες που ασχολούνται με το σκάκι στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.Get Adobe Flash player


10ο Ατομικό Ανοιξιάτικο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκάκι
Για μαθητές και μαθήτριες Προνηπίων-Νηπίων-Α’ & Β’ Τάξης Δημοτικού


Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήριά μας σκακιστική διοργάνωση με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, Προνηπίων, Νηπίων, Α΄ και Β’ τάξης Δημοτικού. Στους αγώνες του 10ου Ατομικού Ανοιξιάτικου Ανοιχτού Πρωταθλήματος Σκάκι, συμμετείχαν αθλητές  από σχολεία και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 60 και ήταν ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία στην κατηγορία νηπίων και προνηπίων, όπου αγωνίστηκαν 27 παιδιά, 7 εκ των οποίων προνήπια!Get Adobe Flash player

5η Πανελλήνια θέση στο 15ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Δημοτικών σχολείων

Συνεχίζοντας σταθερά την παράδοση των Εκπαιδευτηρίων μας η ομάδα σκάκι του Σχολείου μας κατέλαβε την 5η Θέση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες όλων των νομών της Ελλάδας. Ανάμεσα στις 36 καλύτερες ομάδες που προκρίθηκαν στα νομαρχιακά πρωταθλήματα, η ομάδα μας κατάφερε να διακριθεί και να είναι στην πρώτη πεντάδα.Get Adobe Flash player


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Εαρινό Τουρνουά Σκάκι των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.
Την 1η θέση ανάμεσα στα σχολεία κατέλαβε η ομάδα των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης !

Το Σάββατο 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σκακιστικό τουρνουά, με τη συμμετοχή 28 ομάδων και 120 περίπου μαθητών και  μαθητριών στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας.

Τους αγώνες αγκάλιασαν σκακιστικά σωματεία και δημοτικά σχολεία από την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, από τον Πολύγυρο μέχρι το ΜελισσοχώριGet Adobe Flash player

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για το σκακιστικό τμήμα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης!

Το Πρωτάθλημα Ακαδημιών αποτελεί μια πολύ σημαντική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν δεκαμελείς ομάδες συλλόγων ή σχολείων με μαθητές δημοτικού, από την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Φιλίππειο , με τη συμμετοχή 24 ομάδων και πάνω από 250 παιδιά!

Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό, καθώς συμμετείχαν οι Ακαδημίες όλων των ισχυρών συλλόγων με τους κορυφαίους τους σκακιστές.Get Adobe Flash player

Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι: Για 6η συνεχόμενη χρονιά ανεβήκαμε στο βάθρο των νικητών - Η παράδοση συνεχίζεται!

Η ομάδα σκάκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ανέβηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας επάξια τη 2η θέση στο 16ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Κολλέγιο ΑνατόλιαΣκάκι: περισσότερο από ένα παιχνίδι!

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας μαθητών και γονέων με το σκάκι.

Νέοι αλλά και παλιοί φίλοι του δημοφιλούς παιχνιδιού παρακολουθήσουν τον αγώνα σιμουλτανέ (ένας παίκτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους), που έδωσε ο ταλαντούχος νεαρός σκακιστής Χαράλαμπος Κόκκαλης, απόφοιτος του Σχολείου μας, ο οποίος συναγωνίστηκε ταυτόχρονα με μικρούς και μεγάλους σε ηλικία σκακιστές.ΣΚΑΚΙ

Νέα επιτυχία της ομάδας Σκάκι του Σχολείου μας!

Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στα Διανομαρχιακά Πρωταθλήματα των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και την πρόκρισή της, η ομάδα Σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας  συμμετείχε στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα, Ατομικό και Ομαδικό, που διεξήχθησαν στις 23 και 24 Απριλίου 2016 στο Ξενοδοχείο Άθως, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και κατέλαβε την 7η πανελλήνια θέση.

Την  ομάδα απαρτίζουν οι αθλητές μας:

Γιώργος Βενετίδης, Γρηγόρης Κόκκαλης, Λητώ Οικονομίδου, Άρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Καραϊσκάκης

Στο Ατομικό Πρωτάθλημα ο Γιώργος Βενετίδης κατέκτησε επάξια την 7η πανελλήνια θέση και ο  Γρηγόρης Κόκκαλης την 24η.

Η ομάδα Σκάκι του Σχολείου μας  έρχεται 1η για έξι συνεχόμενα χρόνια στα Διανομαρχιακά Πρωταθλήματα των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ενώ στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατατάσσεται πάντα στην πρώτη 10άδα, σαν συνέπεια της οργανωμένης, συστηματικής προετοιμασίας  που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο τμήμα Σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας.chess

Με σημαντικές διακρίσεις-για μια ακόμη φορά-στέφθηκε η συμμετοχή της ομάδας σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Θεσσαλονίκης κατακτώντας  1η, 2η και 3η θέση. Συγκεκριμένα :

Βενετίδης Γιώργος 1ος ΣΤ΄τάξη
Κόκκαλης Γρηγόρης 2ος ΣΤ΄τάξη και
Παπαδοπούλου Μαριέλλα 3η Β΄τάξη

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους  ανεξαιρέτως τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στους αθλητές μας  που διακρίθηκαν και προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στο Διανομαρχιακό Πρωτάθλημα Σκάκι των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής:Get Adobe Flash player


Για 5η συνεχόμενη χρονιά ανεβήκαμε στο βάθρο των νικητών!

Η ομάδα σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας ανέβηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο των νικητών, (τις 4 από αυτές στην 1η θέση), καταλαμβάνοντας επάξια την 1η θέση στο 15ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, που διεξήχθη την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο « Φιλίππειο» της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα μας τον Απρίλιο θα εκπροσωπήσει τους δύο νομούς στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες σκάκι.

Στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαν 83 ομάδες σχολείων από τους δυο νομούς, τα Εκπαιδευτήριά μας ήταν το μοναδικό σχολείο που πήρε μέρος με τρεις ομάδες.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Τμήματος Σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας που συμμετείχαν στο 14ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κέντρου και Ανατολικής Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις.

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ( Ε.Σ.Σ.Θ. - Χ.) την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και διεξήχθη στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας που κατέκτησαν κύπελλα και μετάλλια:Get Adobe Flash player


https://theschess.wordpress.com

Πρωταθλήτρια στέφθηκε για μια ακόμη φορά η ομάδα σκάκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τη λαμπρή παράδοση των τελευταίων 10 χρόνων, τόσο στα ομαδικά, όσο και στα ατομικά πρωταθλήματα,  πιστοποιώντας την μεθοδική δουλειά  που γίνεται, δίνοντας εχέγγυα για το μέλλον.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το 14ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων, στην οποία συμμετείχαν 77 σχολεία, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης ήταν το μοναδικό σχολείο που πήρε μέρος με τρεις ομάδες. 

Get Adobe Flash player

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά σημείωσε η Ακαδημία Σκάκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα μαθητών-μαθητριών που διεξήχθησαν 25-27 Απριλίου στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν τόσο στο 12ο Ομαδικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, όσο και στο 26ο Ατομικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα ήταν αυτοί που προκρίθηκαν στα αντίστοιχα Διανομαρχιακά Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τα Εκπαιδευτήριά μας συμμετείχαν στο ομαδικό πρωτάθλημα με ομάδα 4 αθλητών. Κόκκαλης Γρηγόρης, Βενετίδης Γιώργος, Αράπης Θεόδωρος, Οικονομίδου Λητώ οι οποίοι στο Ομαδικό Πρωτάθλημα κατέλαβαν την 9η Πανελλήνια Θέση, μετά από 6 γύρους.
LinkGet Adobe Flash player


Πολύ υπερήφανους – για μια ακόμη φορά - μας έκανε η ομάδα σκάκι του Σχολείου μας. Οι αθλητές μας από το τμήμα Σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας, πήραν μέρος στο 13ο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο διεξήχθη στις 9-3-2014 στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη και κατέλαβαν σημαντικές θέσεις, πολλά μετάλλια και κύπελλα. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και στους επόμενους αγώνες.

Τέλος θα πρέπει να σταθούμε στην μεγάλη συνεισφορά των γονιών όλων των μαθητών μας, που κατά την πολύωρη διάρκεια του τουρνουά ήταν αρωγοί στην προσπάθεια και στον αγώνα που κατέβαλαν οι μαθητές μας για να διακριθούν.   

Από τους σκακιστές μας προκρίθηκαν στο Διανομαρχιακό πρωτάθλημα των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής οι εξής :Get Adobe Flash player


Νέες επιτυχίες- διακρίσεις για τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο ΣΚΑΚΙ

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης μας το 13ο ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ), όπου το Σχολείο μας μετείχε με τρεις ομάδες (Το μοναδικό σχολείο). Μεγαλειώδης ήταν η εμφάνιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, όπου μετά από πολλές συγκλονιστικές μάχες κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση επί συνόλου 81 ομάδων, σε ισοβαθμία με την 1η και χάνοντας την πρωτιά  για μισό πόντο στο τρίτο κριτήριο.

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία κατεβάζοντάς την από τον παρακάτω σύνδεσμο014

Πολύ υπερήφανους – για μια ακόμη φορά - μας έκανε η ομάδα σκάκι του σχολείου μας. Οι αθλητές μας - οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί  προέρχονται αποκλειστικά από το τμήμα Σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας, πήραν μέρος στο 12ο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο διεξήχθη στις 3-3-2013 στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη και κατέλαβαν σημαντικές θέσεις, πολλά μετάλλια και κύπελλα. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και στους επόμενους αγώνες.

Από τους σκακιστές μας προκρίθηκαν στο Διανομαρχιακό πρωτάθλημα των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής οι εξής :skaki_2013

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το 12ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρωτάθλημα με 2 ομάδες, με αθλητές προερχόμενους αποκλειστικά και μόνο από το τμήμα σκάκι του σχολείου.

Οι ομάδες των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την παράδοση πολλών ετών στις πρώτες θέσεις, κατέκτησαν την και την 9η θέση, ανάμεσα σε 61 σχολεία.

Οι μικροί σκακιστές μας έκαναν πολύ υπερήφανους μια που είμαστε το μόνο σχολείο του οποίου και οι 2 ομάδες προκρίθηκαν στα τελικά του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη των ομάδων http://www.theschess.gr - ΔημοτικάΜε πολύ μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή εκατόν είκοσι αθλητών (120)  από Συλλόγους  των νομών  Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  3 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  των Εκπαιδευτηρίων στους Ελαιώνες Πυλαίας,  το 2ο  Χειμερινό Τουρνουά Σκάκι για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Το τουρνουά διοργάνωσαν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης ,σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ( Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.).

Get Adobe Flash player


Οι  γονείς και συνοδοί  των συμμετεχόντων είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά  την διοργάνωση  σε προτζέκτορα, μέσα από κάμερες, ενώ βρισκόταν  σε παρακείμενο χώρο.
Με την ολοκλήρωση του τουρνουά έγινε η απονομή των βραβείων  και των μεταλλίων στους νικητές.

Το τουρνουά διοργανώθηκε  στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αθλητών της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων μας αλλά και των αθλητών απ όλους τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους στα Ατομικά και Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που θα πραγματοποιηθούν  το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2013.

Πατήστε για να δείτε την τελική κατάταξη όλων των αθλητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.chessΤα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2013, σε χώρο των Εκπαιδευτηρίων στους Ελαιώνες Πυλαίας, το 2ο χειμερινό Τουρνουά Σκάκι για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ( Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.) στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αθλητών της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων μας αλλά και των αθλητών απ όλους τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους στα Ατομικά και Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2013.

Πατήστε εδώ για να δείτε  την αναλυτική ανακοίνωσηGet Adobe Flash player


Την Κυριακή 10/06/2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης το 3ο Ομαδικό Θερινό Τουρνουά Σκάκι, καθώς και για πρώτη φορά
το 1ο Θερινό Τουρνουά Aρχαρίων.

Οι μικροί σκακιστές εκτός από την συμμετοχή τους στα τουρνουά,  είχαν την ευκαιρία να περάσουν μαζί με γονείς, αδέλφια και φίλους μια μέρα με πολύ κέφι, χαρά και παιχνίδι στον καταπράσινο κήπο του σχολείου. Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους.Στις 7,8 και 9 Απριλίου 2012 στο Άθως Παλλάς, στη Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα, ατομικό και ομαδικό.

Τα εκπαιδευτήρια μας συμμετείχαν με ομάδα 15 αθλητών, την πολυπληθέστερη ομάδα πανελλαδικά.

Οι ομάδες οι οποίες  συμμετείχαν προήλθαν από  προκριματικούς αγώνες, τοπικούς αρχικά και διανομαρχιακούς στη συνέχεια.

Στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα προκρίθηκαν 2 ομάδες του σχολείου μας αφού κατέλαβαν στους διανομαρχιακούς αγώνες Νομού Θεσσαλονίκης και Νομού Χαλκιδικής, την 1η και 7η θέση αντίστοιχα.

Στην τελική κατάταξη στα Πανελλήνια Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα η ομάδα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης κατέλαβε την 5η θέση Πανελλαδικά.Οι μαθητές του τμήματος σκάκι του σχολείου μας συμμετείχαν στο 11o Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Θεσσαλονίκης και στο Διανομαρχιακό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Θεσ/νίκης-Χαλκιδικής με πάρα πολλές επιτυχίες. Συγκεκριμένα έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

Get Adobe Flash player
black_chessΤο 1ο Χειμερινό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού, πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2012 στις εγκαταστάσεις των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες -90  μαθητές δημοτικού, από  σχολεία και συλλόγους των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής-  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και πήραν μέρος στο τουρνουά.

Οι  γονείς και συνοδοί  των συμμετεχόντων είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά  την διοργάνωση  σε προτζέκτορα, μέσα από κάμερες, ενώ βρισκόταν  σε παρακείμενο χώρο.

Με την ολοκλήρωση του τουρνουά δόθηκαν βραβεία και μετάλλια στους νικητές.

Πατήστε εδώ για να δείτε την τελική κατάταξη όλων των αθλητών.

Get Adobe Flash player
Στο 11ο διανομαρχιακό ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων των νομών Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14-1-2012, οι ομάδες του τμήματος σκάκι του σχολείου μας έλαβαν την πρώτη και την όγδοη θέση ανάμεσα σε 31 σχολεία που συμμετείχαν.

Έτσι οι μαθητές του τμήματος σκάκι των Εκπαιδευτηρίων μας θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία των νομών Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής στα πανελλήνια ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα.

Οι διακρίσεις αυτές οφείλονται στην υποδειγματική δουλειά που γίνεται στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης και στο σκάκι, αφού είναι το μοναδικό σχολείο που προωθεί με τα τμήματά του το σχολικό σκάκι.

Δείτε τη βαθμολογία πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

Πρώτη ομάδα

  • Κόκκαλης Χαράλαμπος Στ΄
  • Πέρρος Κωστής Ε΄
  • Κοκορότσικος Στέργιος Δ΄
  • Δεληπορανίδη Μαρία Ε΄
  • Παπαϊγνατίου Δημήτρης Δ΄Όγδοη ομάδα

  • Γαβράς Χαράλαμπος Ε΄
  • Παπαγεωργίου Άγγελος Ε΄
  • Κόκκαλης Γρηγόρης Β΄
  • Βενετίδης Γιώργος Β΄
  • Οικονομίδου Λητώ Β΄Μαθητές του τμήματος σκάκι του σχολείου μας συμμετείχαν από 26 έως 31 Δεκεμβρίου 2011 στους προκριματικούς ομίλους της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων  των νομών Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής για τα πανελλήνια ατομικά νεανικά διασυλλογικά πρωταθλήματα 2012 και έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

Κατηγορία κάτω των 8 ετών (20 αθλητές)

Ονοματεπώνυμο Τάξη Θέση
Κόκκαλης Γρηγόρης Β΄ τάξη 1ος
Βενετίδης Γιώργος Β΄ τάξη 4ος
Οικονομίδου Λητώ Β΄ τάξη
Παπαοικονόμου Δημήτρης Α΄ τάξη 7ος

Κατηγορία κάτω των 10 ετών (44 αθλητές)

Ονοματεπώνυμο Τάξη Θέση
Κοκορότσικος Στέργιος Δ΄ τάξη 17ος
Παπαϊγνατίου Δημήτρης Δ΄ τάξη 21ος

Κατηγορία κάτω των 12 ετών (33 αθλητές)

Ονοματεπώνυμο Τάξη Θέση
Κόκκαλης Χαράλαμπος Στ΄ τάξη 2ος
Πέρρος Κων/νος Ε΄ τάξη 20ος


Get Adobe Flash player

Οι μαθητές του τμήματος Σκάκι του σχολείου μας συμμετείχαν, μετά από προκρίσεις που πήραν στα ατομικά και ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Διανομαρχιακά Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού που διεξήχθησαν στην Ερέτρια Ευβοίας από τις 16 έως τις 18 Απριλίου 2011. Το σχολείο μας συμμετείχε με 10 μαθητές, η μεγαλύτερη σχολική ομάδα πανελλαδικά και συγκεκριμένα:

 

Νήπια
Φραγκούλης Βαλεντίνο, 5ος στους Νομούς Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής
Παπαοικονόμου Δημήτρης, 9ος στην Ελλάδα

Α΄ Δημοτικού
Κόκκαλης Γρηγόρης, 4ος στους Νομούς Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής

Γ΄ Δημοτικού
Κοκορότσικος Στέργιος, 20ος στην Ελλάδα
Παπαϊγνατίου Δημήτρης, 6ος στους Νομούς Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής

Δ΄ Δημοτικού
Πέρρος Κωστής, 28ος στην Ελλάδα,
Παπαγεωργίου Άγγελος, 44ος στην Ελλάδα
Μητιντζής Νίκος, 12ος στους Νομούς Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής

Ε΄ Δημοτικού
Κόκκαλης Χαράλαμπος, 3ος στην Ελλάδα, 1ος στους Νομούς Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής

Στ΄ Δημοτικού
Άννα Ζευγαρίδου, 11ο κορίτσι στην ΕλλάδαΗ ομάδα του τμήματος σκάκι του σχολείου μας καθώς και πολλοί μαθητές μας, συμμετείχαν στο Πανελλήνιο ομαδικό και ατομικό πρωτάθλημα σκάκι, μετά από πρόκρισή τους στο σχολικό πρωτάθλημα του Νομού Θεσσαλονίκης. Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Porto Carras στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Οι μαθητές του σχολείου πήραν πολλές διακρίσεις με πιο σημαντική την 3η θέση στην Ελλάδα που κατέλαβε ο μαθητής Κόκκαλης Χαράλαμπος Δ΄ τάξη. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν: Δεληπορανίδη Μαρία Γ΄, Ζευγαρίδου Άννα Ε΄, Κόκκαλης Χαράλαμπος Δ΄, Κόκκαλης Γρηγόρης Νήπια, Κοκορότσικος Στέργιος Β΄, Κορυφίδης Γιώργος Ε΄, Ξένος Στάθης Ε΄, Πέρρος Κωστής Γ΄.

Get Adobe Flash playerΟι μαθητές του τμήματος Σκάκι του σχολείου μας που συμμετείχαν στο 9ο Ατομικό σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι διακρίθηκαν ως εξής:

Κόκκαλης Γρηγόρης-Νήπια 6η θέση

Κοκορότσικος Στέργιος-Β τάξη 4η θέση

Πέρρος Κωνσταντίνος-Γ τάξη 6η θέση

Παπίλιας Παναγιώτης-Γ τάξη 10η θέση

Αρχοντουλάκης Νίκος-Γ τάξη 11η θέση

Δεληπορανίδη Μαρία-Γ τάξη 2η θέση-κατηγορία κοριτσιών

Κόκκαλης Χαράλαμπος-Δ τάξη 3η θέση

Ξένος Στάθης-Ε τάξη 7η θέση

Ζευγαρίδου Άννα-Ε τάξη 2η θέση-κατηγορία κοριτσιώνΗ ομάδα σκάκι του σχολείου μας συμμετείχε στο Ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι του Ν. Θεσσαλονίκης παίρνοντας την 6η θέση ανάμεσα στα 70 Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν. Η ομάδα αποτελείται από τους: Κορυφίδη Γιώργο-Ε τάξη, Κόκκαλη Χαράλαμπο-Δ τάξη, Ξένο Στάθη-Ε τάξη και Ζευγαρίδου Άννα-Ε τάξη, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Νομό Θεσσαλονίκης στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στις 24/04/10 στο Porto Carras.Οι μαθητές του τμήματος Σκάκι του σχολείου μας συμμετείχαν μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της μεγάλης υπαίθριας σκακιέρας που στήθηκε στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Το τμήμα Σκάκι του σχολείου ήταν το πολυπληθέστερο και με τις περισσότερες διακρίσεις τμήμα στο 8o Ανοικτό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Θεσσαλονίκης 2009.