Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

Η αγγλική γλώσσα διδάσκεται με τις πλέον σύγχρονες παιδοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας και με τη χρήση διαδραστικών πινάκων (interactive whiteboards) με ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό και με αγγλικές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Τα παιδιά με βιωματικό τρόπο μαθαίνουν τη γλώσσα αλλά και τον αντίστοιχο τρόπο σκέψης, έκφρασης καθώς και την κουλτούρα αγγλόφωνων χωρών. Οι θεματικές ενότητες που καλύπτονται σε κάθε επίπεδο είναι βασισμένες στους τομείς μαθημάτων των βρετανικών σχολείων (English, Speaking-listening, Reading-Writing, Grammar, Mathematics, Science, British Festivals, etc).

Κάποιες από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν το μήνα Μάρτιο, στο πλαίσιο του  English after School, είναι οι εξής:

“English Language”

Get Adobe Flash playerInstructional text-Recipes: Διαβάσαμε τη συνταγή για το Strawberry - Banana Smoothie (μιλκσέικ με γιαούρτι) μάθαμε το απαραίτητο λεξιλόγιο, και γράψαμε την δική μας συνταγή στο τετράδιό μας. Tέλος φτιάξαμε και δοκιμάσαμε το δικό μας Smoothie!Μετά την επιτυχημένη λειτουργία των αγγλικών προγραμμάτων English after School και English Summer Camp, το σχολείο μας συνεχίζει  και φέτος τα παραπάνω προγράμματα.

english1

9Φέτος θα πραγματοποιηθούν 2 παράλληλα προγράμματα: το British Primary Skills Program που θα λειτουργεί 3 φορές την εβδομάδα  και το British Primary Link Program που θα λειτουργεί καθημερινά (5 φορές την εβδομάδα).

Το English after School είναι ένα δίγλωσσο (bilingual), καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά και ενισχυτικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. Στόχος μας είναι η εξοικείωση των παιδιών με την αγγλική γλώσσα, με τρόπο βιωματικό. Οι μαθητές εξασκούνται στην καθημερινή επικοινωνία και αποκτούν γνώσεις κι εφόδια απαραίτητα για τις εξετάσεις των αγγλικών πτυχίων. Ακολουθούμε το πρόγραμμα σπουδών των δημοτικών σχολείων της Αγγλίας (British National Curriculum) χρησιμοποιώντας διαδραστικούς πίνακες (interactive whiteboards) με ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό και μέσω αγγλικών εκπαιδευτικών ιστοσελίδων.

Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος είναι:

 1. Θεματική προσέγγιση της διδασκαλίας.
 2. Δεξιότητες  προφορικού λόγου (listening, speaking and spoken interaction).
 3. Δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής (skills of reading and writing).
 4. Κατάκτηση λεξιλογίου και γνώσεων στους επιστημονικούς τομείς των μαθηματικών και της φυσικής (mathematics, science, problem solving and scientific enquiry skills).

Σε κάθε επίπεδο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Παιδοκεντρική μέθοδο διδασκαλίας.
 • Συστηματική συνθετική φωνολογία και καθοδηγούμενη ανάγνωση.
 • Παιδική λογοτεχνία και λογοτεχνική ανάλυση.
 • Θεματικές ενότητες, βασισμένες στους τομείς μαθημάτων των βρετανικών σχολείων.
 • Διαδραστικές δραστηριότητες για όλες τις αισθήσεις (μουσική, εικαστικά, θέατρο, μαγειρική).
 • Γνωριμία με πολιτισμούς και έθιμα άλλων χωρών (Chinese New Year, Diwali, Harvest festival).
 • Αποκλειστική χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Το British Primary Link Program περιλαμβάνει επιπλέον την παραγωγή ψηφιακού υλικού με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και την επικοινωνία των μαθητών με μαθητές βρετανικών δημοτικών σχολείων μέσω δραστηριοτήτων “video pals”.

Στο τέλος κάθε μήνα οι γονείς λαμβάνουν γραπτή ενημέρωση από το σχολείο για τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα αυτό.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή. Οι εκπαιδευτικοί είναι αγγλόφωνοι με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού.