Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

Ακαδημία Σκι Στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης(clubs) του Σχολείου μας, συνεχίζουμε το επιτυχημένο πρόγραμμα της Ακαδημίας Σκι για 18η χρονιά.

Η ασφάλεια, η μύηση των παιδιών στη χιονοδρομία και η ψυχαγωγία τους, αποτελούν βασικές αρχές της Ακαδημίας. Στόχος μας είναι η σωστή εκμάθηση και βελτίωση της τεχνικής του Σκι και η αγάπη των μαθητών προς το βουνό και τη φύση.

Το Σχολείο μας συνεργάζεται με τον αθλητικό σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Σοφία Μάνου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Α.Π.Θ.) του Σχολείου μας με ειδικότητα στη χιονοδρομία και με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία σχολών Σκι για μικρά παιδιά.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη δήλωση συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-16 ετών. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία και συνοδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από έμπειρους προπονητές, με άριστες τεχνικές γνώσεις και πολλή αγάπη για τα παιδιά.

Οι αναχωρήσεις γίνονται στις 7:00 από την Καλαμαριά (Πλαζ Αρετσού-Σινέ Αύρα) και στις 7:15 από το One Salonica (parking).

Οι επιστροφές στις 17:00 στο One Salonica και στις 17:30 στην Καλαμαριά.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

  • Μάθημα 4-5 ωρών σε ομάδες 4-7 ατόμων
  • Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία (που διαθέτουν χιονολάστιχα, αλυσίδες) προς τα χιονοδρομικά κέντρα και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη
  • Κάρτα του αναβατήρα
  • Εξοπλισμό σκι (πέδιλα, μπατόν, μπότες του σκι)
  • Ασφάλιση των παιδιών στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για παιδιά φυτώριου
  • Ειδικό γιλέκο με τα διακριτικά του Σχολείου και του Συλλόγου
  • Συνοδεία των παιδιών από τη στιγμή της παράδοσής τους στο λεωφορείο μέχρι την αντίστοιχη της επιστροφής τους
  • Βραβεία συμμετοχής


Get Adobe Flash player

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης που αγαπούν το σκι και την άθληση στο βουνό μαζί με γονείς και συνοδούς μπήκαμε στα λεωφορεία και ξεκινήσαμε για χιονισμένες περιπέτειες στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, στις πλαγιές του Βερμίου όρους. Κάποιοι αρχάριοι, κάποιοι με εμπειρία και κάποιοι αρκετά προχωρημένοι στο άθλημα του σκι, για πρώτη Κυριακή αυτή τη σεζόν, περάσαμε μια φανταστική ημέρα στο χιονισμένο βουνό.

Οι πιο μικροί έκαναν δειλά - δειλά  βήματα με τα πέδιλα του σκι, καθοδηγούμενοι από την έμπειρη και μεγάλη ομάδα εκπαιδευτών και συνοδών του Μ.Α.Σ. ΑΕΤΟΣ μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας.

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πολύ καλό χιόνι και έναν λαμπερό ήλιο, όλα τα παιδιά έπαιξαν με ασφάλεια στο καταπληκτικό πάρκο και καταχάρηκαν τη γεμάτη άθληση και διασκέδαση ημέρα.

Τα μαθήματα συνεχίστηκαν και την Κυριακή 27/1 στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου με ειδικότητα στη χιονοδρομία και μέλος του Μ.Α.Σ. ΑΕΤΟΣ με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία σχολών Σκι για μικρά παιδιά.

Το Μορφωτικό και Αθλητικό Σωματείο ΑΕΤΟΣ, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και με συνεχή προσφορά στην αθλητική ζωή της πόλης μας και της χώρας μας από την περίοδο της ίδρυσής του το 1926 μέχρι σήμερα. «92» χρόνια κοινωνική, παιδαγωγική και αθλητική προσφορά στη νεολαία της πόλης και του αθλητισμού.

Η Ακαδημία Χιονοδρομίας υποστηρίζεται από μία ομάδα ανθρώπων, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο που αγαπούν τον αθλητισμό, τα παιδιά, το σκι και τις δραστηριότητες στη φύση και στο βουνό.Get Adobe Flash player

Ήταν να μην το στρώσει στον κήπο μας... Η υπεύθυνη της ακαδημίας σκι των Εκπαιδευτηρίων μας κ Σοφία Μάνου πήρε τα σκι και έκανε μάθημα σε όσα παιδιά ήθελαν να δοκιμάσουν την αίσθηση του  να γλιστράς πάνω στο χιόνι!Με μια χιονογιορτή  που έγινε στα 3-5 Πηγάδια του Βερμίου την Κυριακή 25/2/18 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Ακαδημίας σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων. Οι μικροί σκιέρ φέτος είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του χιονοδρομικού αθλήματος σε τρεις διαφορετικές πίστες, στα 3-5 Πηγάδια, στο Σέλι και στο Ελατοχώρι.

Το πυκνό χιόνι που έπεφτε την Κυριακή 25/2 ασταμάτητα στις πίστες του Βερμίου έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύουν την ομορφιά του χιονισμένου βουνού και να περάσουν μια όμορφη ημέρα με πολύ παιχνίδι, διασκέδαση και κέφι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι μικροί αθλητές μας έδειξαν τις ικανότητές τους με τα πέδιλα του σκί και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και τους εκπαιδευτές τους. Ιδιαίτερα εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους οι αρχάριοι, αν και μπήκαν για πρώτη φορά σε χάραξη πίστας.

Η αγωνιστική σεζόν έληξε με την απονομή των μεταλλίων και με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στις χιονισμένες πίστες του χρόνου!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο ΕΣΠΕΡΟ Καλαμαριάς για τη συνεργασία, τους υπέροχους εκπαιδευτές μας, τα παιδιά μας για την προσπάθεια και τους γονείς μας για την εμπιστοσύνη τους.Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ακαδημίας Σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης μαζί με γονείς και συνοδούς μπήκαμε στα λεωφορεία και ξεκινήσαμε για χιονισμένες περιπέτειες στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, στις πλαγιές του Βερμίου όρους. Κάποιοι αρχάριοι, κάποιοι με εμπειρία και κάποιοι αρκετά προχωρημένοι στο άθλημα του σκι, για δεύτερη Κυριακή αυτή τη σεζόν, περάσαμε μια φανταστική ημέρα στο χιονισμένο βουνό.

Οι πιο μικροί έκαναν δειλά - δειλά  βήματα με τα πέδιλα του σκι, καθοδηγούμενοι από την έμπειρη και μεγάλη ομάδα εκπαιδευτών και συνοδών της Ακαδημίας μας. Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πολύ καλό χιόνι και έναν λαμπερό ήλιο, όλα τα παιδιά έπαιξαν με ασφάλεια στο καταπληκτικό πάρκο και καταχάρηκαν τη γεμάτη άθληση και διασκέδαση ημέρα.Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Ακαδημίας Σκι των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στο Βέρμιο. Τα παιδιά μας πέρασαν με μεγάλη επιδεξιότητα την ειδικά στημένη διαδρομή, όλοι και όλες τερμάτισαν και παρέλαβαν τα διαβατήρια χιονονιφάδας από την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Στην καθιερωμένη απονομή μεταλλίων τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους περήφανους γονείς.

Μπράβο στα παιδιά και πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές!

Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και για τη συμπαράστασή τους!


Get Adobe Flash player

Επιτέλους είδαν «άσπρη μέρα» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ακαδημίας Σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε την πρώτη της εξόρμηση την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Αγόρια και κορίτσια από διάφορες τάξεις γεμίσαμε δύο λεωφορεία και ξεκινήσαμε για χιονισμένες περιπέτειες, κάνοντας αρχή από το χιονοδρομικό κέντρο στις πλαγιές του Βερμίου όρους. Κάποιοι αρχάριοι, κάποιοι με εμπειρίες και κάποιοι αρκετά προχωρημένοι στο άθλημα του σκι ξεκινήσαμε τη σεζόν περνώντας μια φανταστική ημέρα στο χιονισμένο βουνό.Στο κάτασπρο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 πηγάδια» στο Βέρμιο και  σε  υψόμετρο 1430 μέτρων οι μικροί μας σκιέρ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα μαθημάτων της ακαδημίας σκι 2016 με την μεγάλη, καθιερωμένη  χιονογιορτή και τις απονομές των μεταλλίων, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Οι μικροί λάτρεις του αθλήματος πέρασαν με μεγάλη επιδεξιότητα SLALOM διαδρομές και καταχειροκροτήθηκαν από τους περήφανους γονείς .

Ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά μας!! Συγχαρητήρια στους προπονητές!! Αλλά  και ένα ευχαριστώ  από καρδιάς στους γονείς για την εμπιστοσύνη και για την συμπαράστασή τους.

Ραντεβού τον χειμώνα του 2017!!!Get Adobe Flash player


Ούτε τα μπλόκα των αγροτών,ούτε το λιγοστό χιόνι μπόρεσαν να πτοήσουν τους σκιέρ μας  από την ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο «Τρία –πέντε πηγάδια». Ετσι με πολύ κέφι συνέχισαν τα μαθήματά τους στο άθλημα που τόσο αγαπούν και πέρασαν μια όμορφη... άσπρη Κυριακή!!!Get Adobe Flash player


Επιτέλους χιόνισε και οι αθλητές της Ακαδημίας σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης έκαναν την πρώτη τους -για φέτος-εξόρμηση  στα κάτασπρα «Τρία-πέντε Πηγάδια», την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016.

Οι μικροί σκιέρ, προχωρημένοι και αρχάριοι, χωρίστηκαν σε ομαδούλες και μαζί με τους προπονητές τους πέρασαν μια υπέροχη ημέρα γεμάτη σκι, παιχνίδι, άθληση και διασκέδαση.

Η Ακαδημία σκι λειτουργεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης (clubs) των Εκπαιδευτηρίων μας και έχει στόχο της την ασφάλεια, τη μύηση των παιδιών στη χιονοδρομία, την άσκηση στη φύση  και την ψυχαγωγία τους. Λειτουργεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.


Get Adobe Flash player

Την Κυριακή 8 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Ακαδημία Σκι των Εκπαιδευτηρίων μας για τη φετινή περίοδο με μια μεγάλη γιορτή του χιονιού, της άσκησης, της χαράς και του παιχνιδιού στα 3-5 Πηγάδια.

Εντυπωσιακά σλάλομ και επιδείξεις αξιώσεων προηγήθηκαν της απονομής των μεταλλίων, ενώ το κέφι και η χαρούμενη διάθεση ήταν διάχυτα σ’ όλη την παρέα των μικρών σκιέρ της Ακαδημίας μας αλλά και των συνοδών -γονέων.

Στο κλείσιμο της φετινής περιόδου σκι οφείλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές της Ακαδημίας για την πρόοδό τους και για τις επιδόσεις τους αλλά και να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Ραντεβού του χρόνου σε κάτασπρες πίστες!!!Get Adobe Flash player


Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη - για φέτος - αποστολή της Ακαδημίας σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης στα 3-5 Πηγάδια.

Οι μικροί σκιέρ, προχωρημένοι και αρχάριοι, χωρίστηκαν σε γκρουπάκια και μαζί με τους προπονητές τους πέρασαν μια υπέροχη ημέρα γεμάτη σκι, παιχνίδι, άθληση και διασκέδαση.

Η Ακαδημία σκι λειτουργεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης (clubs) των Εκπαιδευτηρίων μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.Get Adobe Flash player


Στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης (clubs) των Εκπαιδευτηρίων μας, συνεχίζουμε και φέτος τα ειδικά προγράμματα εκμάθησης Σκι στα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια, σε συνεργασία με το Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.Η Ακαδημία σκι θα ξεκινήσει για την φετινή χειμερινή περίοδο, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015.(Πληροφορίες στο 2310 300002)

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Σοφία Μάνου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ (Α.Π.Θ.) με ειδικότητα στα χειμερινά αθλήματα-Σκι, με εμπειρία 15 ετών στην οργάνωση και λειτουργία σχολών Σκι για παιδιά μικρής ηλικίας

Οι εκπαιδευτές είναι όλοι πρώην αθλητές ή γυμναστές με ειδικά σεμινάρια στη διδασκαλία του σκι σε παιδιά, με πολλά χρόνια εμπειρίας στην εκμάθηση του σκι. Έχουν άριστες τεχνικές γνώσεις, πολύ κέφι για τη δουλειά τους και κυρίως πολλή αγάπη για τα παιδιά. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών.

Ο αθλητικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σ.Χ.Ο. ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ως ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας από την ίδρυσή του το 1998, έχει στόχο τη σωστή εκμάθηση και βελτίωση της τεχνικής του Σκι και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Η ασφάλεια, η μύηση των παιδιών στη χιονοδρομία και η ψυχαγωγία τους αποτελούν βασικές αρχές του συλλόγου.Get Adobe Flash player


Υπάρχει κάτι καλύτερο για ένα χειμωνιάτικο διήμερο; 

Γονείς και αθλητές της Ακαδημίας Σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης πέρασαν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου. Κατεβήκαμε πίστες, παίξαμε ακόμη και με τα κουβαδάκια στο χιόνι (!) χτίζοντας κάστρα...και  περάσαμε... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑΑΑΑΑΑ!!!Get Adobe Flash player


Κυριακή 26 Γενάρη και στα 3-5 πηγάδια ξεκίνησε η φετινή περίοδος της Ακαδημίας Σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.
Το χιόνι ήταν άφθονο όπως και το κέφι και ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων.

Η διασκέδαση και η άθληση ποτέ δεν συνδυάστηκαν καλύτερα απ' ότι στις πίστες αρχαρίων και προχωρημένων στην πρώτη μας εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Νάουσας.

Χιόνι, άθληση, καλή παρέα και υπέροχο τοπίο μας χάρισαν μια... άσπρη μέρα.

Η Ακαδημία Σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.Την Κυριακή 10-2-2013 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του club ski των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων στο Σέλι. Με σύμμαχο τον καιρό, το φρέσκο χιόνι και μια ηλιόλουστη μέρα, οι μικροί σκιέρ πήραν μέρος στη χιονογιορτή. Με μεγάλο ενθουσιασμό έτρεξαν στους αγώνες slalom και αν και το χρονόμετρο τους άγχωσε στην αρχή, οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικές αποδεικνύοντας  το πολύ  υψηλό αθλητικό τους επίπεδο.

Get Adobe Flash player


Η επίδειξη των αρχαρίων ήταν πραγματικά υπέροχη αφήνοντας άφωνους τους γονείς τους, οι οποίοι συμμετείχαν με φωνές ενθάρρυνσης, γέλια ενθουσιασμού  και πολλά – πολλά χειροκροτήματα.

Στο τέλος έγινε η απονομή των μεταλλίων, βγήκαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες αθλητών – προπονητών και  δόθηκε το ραντεβού για τον επόμενο χειμώνα.Get Adobe Flash player


Την Κυριακή 27/01/2013 πραγματοποιήθηκε η τρίτη  ανάβαση των μικρών σκιέρ της Ακαδημίας Σκι των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα  έκαναν σκι σε όλες τις πίστες, καταφέρνοντας ν’ ανεβούν επίπεδο και να κατακτήσουν μπλε και κόκκινες πίστες από το 3ο κιόλας μάθημα.

Το τμήμα των προχωρημένων έζησε μοναδικές στιγμές κάνοντας σκι σε απάτητο χιόνι!!

Ραντεβού την επόμενη Κυριακή  για να κατακτήσουμε  νέες πίστες.!!Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 με μια μεγάλη, χαρούμενη χιονογιορτή στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα 2012 της Ακαδημίας Σκι του σχολείου μας.

Στη γιορτή συμμετείχαν ενθουσιασμένοι όλοι οι μικροί χιονοδρόμοι, δείχνοντας τις δεξιότητές τους στον αγώνα Σλάλομ.

Στο τέλος έγινε η απονομή των μεταλλίων, βγήκαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες και όλοι έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο χειμώνα, για να κατακτήσουν νέες πίστες.

Get Adobe Flash player