Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player


Από τη σχολική χρονιά 2015-16 λειτουργεί στο Σχολείο μας κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού, αναγνωρισμένο Ωδείο με την ονομασία «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης» (ΦΕΚ 1653 β’ τεύχος).

Η μουσική είναι η τέχνη που συνδέει εικόνα – λόγο – ήχο. Όταν το παιδί ερμηνεύει και ακούει μουσική σκέφτεται εικόνες, σκέφτεται ιστορίες και ικανοποιείται βαθιά. Με την «πειθαρχία στον χρόνο» το σώμα συνεργάζεται με το μυαλό, οπότε αμφότερα ωφελούνται!

Για ένατη συνεχή χρονιά εφαρμόζουμε τα προγράμματα διδασκαλίας μουσικών οργάνων τα οποία υποστηρίζονται από μαθήματα Στοιχειώδους Θεωρίας. Μέσα από ελληνικά και ευρωπαϊκά παιδικά τραγούδια τα παιδιά μαθαίνουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας, να αναγνωρίζουν και να τραγουδούν νότες, μουσικά διαστήματα, χρονικές αξίες, ρυθμό και όλα όσα θα τα βοηθήσουν να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα στη Μουσική. Αυτή η διδασκαλία στηρίζεται στη βιωματική μάθηση, σύμφωνα με το διεθνώς επιτυχημένο σύστημα Κόνταϊ (Kodaly).

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα του Ωδείου μας ξεκινάνε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Τα μουσικά όργανα που διδάσκονται είναι: Φλογέρα, Φλάουτο, Πιάνο, Κλασική και Ηλεκτρική Κιθάρα, Βιολί, Συμφωνικά Κρουστά, Βιολοντσέλο, και Ντραμς. Τη φετινή χρονιά θα διδάσκεται και το θεωρητικό μάθημα της Αρμονίας. Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της Στ’ να ενταχθούν σε τμήμα προετοιμασίας για το Μουσικό Γυμνάσιο.

Νέα Τμήματα

Τα νέα τμήματα που λειτουργούν παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής:

•    Παιδική Ορχήστρα

Δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές του Ωδείου μας που παρακολουθούν ατομικά μαθήματα οργάνου, να δημιουργήσουν μια παιδική ορχήστρα. Σ’ αυτήν θα συμμετέχουν οι μαθητές που έχουν κάνει τουλάχιστον ένα χρόνο μαθήματα και βρίσκονται στη Γ΄ δημοτικού και άνω. Οι μικροί μουσικοί θα μάθουν τον συγχρονισμό στο παίξιμο, θα ακούν τους υπόλοιπους καθώς παίζουν και φυσικά θα έχουν την εμπειρία της ομαδικότητας. Το μάθημα θα διαρκεί 60 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.

•    Παιδικό Φωνητικό Σύνολο

Το σύνολο αυτό θα είναι στα πρότυπα κλασσικής πολυφωνικής χορωδίας. Το ρεπερτόριο θα κυμαίνεται από κλασσικό (ανάλογα με τις δυνατότητες των παιδιών) έως παιδικά τραγούδια, ελληνικά - ξένα και κανόνες, με διφωνίες και σόλο. Η βάση της διδασκαλίας θα είναι το σύστημα Κόνταϊ (Kodaly), με το οποίο τα παιδιά θα εκπαιδεύσουν τη μουσική τους ακοή καθώς και τη φωνή, μέσω της διαφραγματικής αναπνοής. Στόχος της συμμετοχής στο σύνολο θα είναι επίσης να βρεθούν σε θέση σταδιακά να αναπτύξουν την ικανότητα να στηρίξουν τη φωνή τους μέσα σε ένα πολυφωνικό σύνολο χωρίς να μπερδεύονται, να διασκεδάσουν με έναν δημιουργικό τρόπο, να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να συνεργάζονται σε μία ομάδα. Απώτερος σκοπός θα είναι η συμμετοχή σε χορωδικά φεστιβάλ. Η διάρκεια του μαθήματος θα
είναι 60 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν, καλό θα είναι να έχουν κάποια σχετική ευελιξία φωνής και ν’ αγαπούν το τραγούδι.

•    Σύνολο Σύγχρονης και Ροκ Μουσικής

Η σύγχρονη μουσική ανταγωνίζεται στις προτιμήσεις των παιδιών την κλασσική και γι’ αυτό αποφασίσαμε να την εντάξουμε στο πρόγραμμα του Ωδείου μας. Σε μια μικρή ομάδα τεσσάρων έως έξι ατόμων θα μελετάμε γνωστά ελληνικά ή ξένα κομμάτια από τη Ροκ, Ποπ, Τζαζ, ή Μπλουζ Μουσική. Στο γκρουπάκι αυτό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από Δ’ δημοτικού που παίζουν κιθάρα, ντραμς, αρμόνιο, μπάσσο, ή τραγουδούν και έχουν κάνει μαθήματα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το μάθημα θα διαρκεί 60 λεπτά.

Οι καθηγητές του Ωδείου είναι: πιάνο: Σοφία Σκλαβούνου, Μαργαρίτα Στραγαλοπούλου, κιθάρα: Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Γιώργος Σίσκος, βιολί: Αλκέτα Νάτσο, βιολοντσέλο: Δημήτρης Πολυζωίδης, συμφωνικά κρουστά, ντραμς, παιδική ορχήστρα: Βίκυ Χουζούρη, στοιχειώδης θεωρία: Σοφία Σκλαβούνου, σύνολο ροκ και σύγχρονης μουσικής: Δημήτρης Δημητρακόπουλος, παιδικό φωνητικό σύνολο: Ελένη Τασοπούλου, ειδικό αρμονίας: Νίκος Τασόπουλος, ιστορία-μορφολογία μουσικής: Γιόλα Μπέγκου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου είναι ο κ. Νίκος Τασόπουλος καθηγητής Πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και Πιάνου και Αρμονίας στο Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, πιανίστας και συγγραφέας βιβλίων μουσικής. Συντονίστρια του Ωδείου είναι η κ. Σοφία Σκλαβούνου.
Μελωδικό ξεκίνημα - Πρότυπο Ωδείο ΘεσσαλονίκηςΤην Κυριακή 30/09/2018, στις 11:00, γονείς και μαθητές πέρασαν ένα ευχάριστο μουσικό πρωινό στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια με τη συναυλία που έδωσαν οι μαθητές του Ωδείου μας! Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, με όλους τους καθηγητές έγινε και η παρουσίαση των νέων τμημάτων του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης.     

Από την σχολική χρονιά 2015-16 λειτουργεί στο Σχολείο μας κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού, αναγνωρισμένο Ωδείο με την ονομασία «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης» (ΦΕΚ 1653 β’ τεύχος). Η μουσική είναι η τέχνη που συνδέει εικόνα – λόγο – ήχο. Όταν το παιδί ερμηνεύει και ακούει μουσική σκέφτεται εικόνες, σκέφτεται ιστορίες και ικανοποιείται βαθιά. Με την «πειθαρχία στον χρόνο» το σώμα συνεργάζεται με το μυαλό, οπότε αμφότερα ωφελούνται!  

Για ένατη συνεχή χρονιά εφαρμόζουμε τα προγράμματα διδασκαλίας μουσικών οργάνων, τα οποία υποστηρίζονται από μαθήματα Στοιχειώδους Θεωρίας. Μέσα από ελληνικά και ευρωπαϊκά παιδικά τραγούδια, τα παιδιά, παίζοντας και διασκεδάζοντας, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να τραγουδούν νότες, μουσικά διαστήματα, χρονικές αξίες, ρυθμό και όλα όσα θα τα βοηθήσουν να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα στη μουσική. Αυτή η διδασκαλία στηρίζεται στη βιωματική μάθηση, σύμφωνα με το διεθνώς επιτυχημένο σύστημα Κόνταϊ (Kodaly).

Τα μαθήματα του Ωδείου μας ξεκίνησαν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και τα μουσικά όργανα που διδάσκονται είναι: Φλογέρα, Φλάουτο, Πιάνο, Κλασική και Ηλεκτρική Κιθάρα, Βιολί, Συμφωνικά Κρουστά, Βιολοντσέλο, σαξόφωνο και Ντραμς. Τη φετινή χρονιά θα διδάσκεται και το θεωρητικό μάθημα της Αρμονίας. Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της Στ’ να ενταχθούν σε τμήμα προετοιμασίας για το Μουσικό Γυμνάσιο.

Νέα Τμήματα

Τα νέα τμήματα που λειτουργούν παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής:

  • Παιδική Ορχήστρα
  • Παιδικό Φωνητικό Σύνολο
  • Σύνολο Σύγχρονης και Ροκ Μουσικής


Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 οι εξετάσεις στο Πρότυπο Ωδείο μας. Ο διευθυντής και οι καθηγητές του ωδείου έμειναν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι  από το υψηλό επίπεδο  των μαθητών και την πολύ καλή προετοιμασία που είχαν κάνει για τις εξετάσεις. Αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο τόσο στα παιδιά όσο και στους δάσκαλους τους.Εκδήλωση του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκδήλωση του Ωδείου μας για τη φετινή χρονιά. Οι μαθητές και οι καθηγητές του «Προτύπου Ωδείου  Θεσσαλονίκης»  ολοκληρώνοντας τη σχολική χρονιά  μας κάλεσαν να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε μια μουσική πανδαισία  από έργα κλασσικά, προκλασικά και πιο σύγχρονα με τα οποία δούλεψαν  όλη την χρονιά. Οι γονείς και φίλοι των παιδιών μας  που γέμισαν την αίθουσα σε κάθε συναυλία χειροκρότησαν  θερμά  τις επιδόσεις αλλά και την προσπάθεια των  μικρών μουσικών μας.Συναυλία των μαθητών της τάξης βιολιού

Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάει ένα ωραίο κυριακάτικο πρωινό με μουσική. Έτσι το τμήμα βιολιού του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, του Ωδείου μας, μας προσέφερε στις 4 Μαρτίου 2018 μια μουσική πανδαισία με υπέροχες μελωδίες με την συναυλία των μαθητών του τμήματος.Get Adobe Flash player


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, οι εξετάσεις προόδου στο Πρότυπο Ωδείο μας. Ο διευθυντής και οι καθηγητές του ωδείου έμειναν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι  από το υψηλό επίπεδο  των μαθητών και την πολύ καλή προετοιμασία που είχαν κάνει για τις εξετάσεις. Αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο τόσο στα παιδιά όσο και στους δάσκαλους τους.Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ενα μουσικό κάλεσμα!

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 γονείς και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης και πέρασαν ένα μουσικό πρωινό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, παρακολουθώντας τη συναυλία που έδωσαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Ωδείου μας! Οι μελωδίες από το βιολί, το πιάνο, το φλάουτο, την κιθάρα και τα ντραμς πλημμύρισαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε με όλους τους καθηγητές έγινε και η παρουσίαση των νέων τμημάτων του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Για τρίτη συνεχή χρονιά λειτουργεί στο Σχολείο μας, κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού, αναγνωρισμένο Ωδείο με την ονομασία «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης» (ΦΕΚ 1653 β’ τεύχος). Η μουσική είναι η τέχνη πουσυνδέει εικόνα – λόγο – ήχο. Όταν το παιδί ερμηνεύει και ακούει μουσική σκέφτεται εικόνες, σκέφτεται ιστορίες καιικανοποιείται βαθιά. Με την «πειθαρχία στον χρόνο» το σώμα συνεργάζεται με το μυαλό, οπότε αμφότερα ωφελούνται!Get Adobe Flash player

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης πλαισίωσαν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Mediterranean Cosmos «Δημιουργούμε μαζί τα πιο όμορφα Χριστούγεννα» με μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Η Χορωδία-Ορχήστρα των Εκπαιδευτηρίων μας γέμισε με χριστουγεννιάτικες νότες τον ισόγειο χώρο, που ήταν κατάμεστος από κόσμο. Τα παιδιά μας τραγούδησαν πανελλήνια κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κάλαντα Χριστουγέννων Κρήτης, Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Μακεδονίας, Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Ικαρίας και Κάλαντα Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, το Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης κέρδισε τις εντυπώσεις με αγαπημένες και κλασικές μελωδίες που έπαιξαν μαθητές μας σε πιάνο, βιολί, κιθάρα, ντραμς και κρουστά και τραγούδια που παρουσίασε το παιδικό φωνητικό σύνολο του Ωδείου.

Τέλος, το τμήμα Χορού των Προτύπων μας ταξίδεψε με jazz ρυθμούς στο Chicago, δημιουργώντας ένα άκρως χριστουγεννιάτικο κλίμα που ενθουσίασε τους εκατοντάδες παρευρισκομένους που το παρακολούθησαν!Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης: Μελωδικό κάλεσμα και νέα τμήματα

Την Κυριακή 18/09/2016, στις 19:00, γονείς και μαθητές πέρασαν ένα ευχάριστο μουσικό απόγευμα στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια με τη συναυλία που έδωσαν οι μαθητές του Ωδείου μας!  Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, με όλους τους καθηγητές έγινε και η παρουσίαση των νέων τμημάτων του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης.     

Από την περσινή σχολική χρονιά λειτουργεί στο Σχολείο μας κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού, αναγνωρισμένο Ωδείο με την ονομασία «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης» (ΦΕΚ 1653 β’ τεύχος). Η μουσική είναι η τέχνη που συνδέει εικόνα – λόγο – ήχο. Όταν το παιδί ερμηνεύει και ακούει μουσική σκέφτεται εικόνες, σκέφτεται ιστορίες και ικανοποιείται βαθιά. Με την «πειθαρχία στον χρόνο» το σώμα συνεργάζεται με το μυαλό, οπότε αμφότερα ωφελούνται!Get Adobe Flash player

Η συναυλία της χρονιάς!

Με μια μουσική γιορτή πλημμυρισμένη από μελωδίες από το πιάνο, το βιολί, το βιολοντσέλο, την κιθάρα και τα ντραμς αποχαιρέτησαν οι μαθητές του «Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης» τη μουσική σχολική χρονιά που τελείωσε. Το Σάββατο 11 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Πρότυπου Ωδείου μάς χάρισαν ένα μελωδικό απόγευμα με υπέροχα μουσικά κομμάτια και μας έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε την πρόοδο των παιδιών μας.

Οι πρώτες εξετάσεις!

Λίγες ημέρες μετά, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 έγιναν οι πρώτες ετήσιες εξετάσεις των μαθητών. Τα παιδιά είχαν μια θετική πρώτη εμπειρία από τη δοκιμασία της εξέτασης στο μουσικό όργανο της επιλογής τους. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη μουσική πορεία τους!Get Adobe Flash player


Την Παρασκευή 20 Μαΐου στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Παίζω… με τη μουσική», οι μαθητές του Παιδικού Τμήματοςεπισκέφτηκαν το «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης», το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά, με την βοήθεια των καθηγητών του Ωδείου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα, να πειραματιστούν με ήχους και να διασκεδάσουν με τον κόσμο της μουσικής!Get Adobe Flash player


Με πολύ μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», να συμμετάσχουμε στη 2η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Απριλίου 2016, στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.

Οι μαθητές της χορωδίας μας μαζί με μαθητές  της Ε΄τάξης αφού ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και πήραν μέρος σε πολλές δράσεις ανέβηκαν στην σκηνή που είχε στηθεί στην αρχή του περιπτέρου 16 και παρουσίασαν ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ο Εχθρός». Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο «Ο Εχθρός» των Νταβίντε Καλί και Σέρζ Μπλόκ αποσπάσματα από το οποίο παρουσίασαν δραματοποιημένα οι μαθητές μας διανθισμένα με τα τραγούδια:Τα Εκπαιδευτήριά μας  προσκλήθηκαν να πλαισιώσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Mediterranean Cosmos με τίτλο: «Φέτος ανακαλύπτουμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων».

Η Χορωδία-Ορχήστρα και το «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης» των Εκπαιδευτηρίων μας το Σάββατο 19-12-2015 έδωσαν μια επιπλέον χριστουγεννιάτικη νότα  στο εμπορικό κέντρο σκορπίζοντας ζωή και χαρά με τα τραγούδια και τις μουσικές τoυς και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από τους επισκέπτες.

Οι μαθητές μας τραγούδησαν :
Πανελλήνια κάλαντα Χριστουγέννων
Πανελλήνια κάλαντα Πρωτοχρονιάς
Κάλαντα Χριστουγέννων Κρήτης
Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Μακεδονίας
Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Ικαρίας
Βυζαντινά κάλαντα Κοτυώρων Πόντου

Επίσης οι μαθητές του «Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης» παρουσίασαν τέσσερα ορχηστρικά γιορταστικά μουσικά θέματα.Get Adobe Flash player


Με μια μουσική γιορτή πλημμυρισμένη μελωδίες  από  το πιάνο, το βιολί, το βιολοντσέλο, την κιθάρα και τα ντραμς αποχαιρέτησαν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ωδείου τη μουσική σχολική  χρονιά που τελειώνει.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου οι μαθητές και οι δάσκαλοι Εργαστηρίου Ωδείου μας χάρισαν ένα  μελωδικό απόγευμα με υπέροχα μουσικά κομμάτια και μας έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε  την πρόοδο των παιδιών μας.Get Adobe Flash player


Μύρισαν Χριστούγεννα... για τα καλά και τα παιδιά της Χορωδίας–Ορχήστρας του Σχολείου μας φορτωμένα τα μουσικά τους όργανα, μια συλλογή από παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα, το χαμόγελό τους αλλά κυρίως τη διάθεσή τους να μοιραστούν το «πνεύμα» και το νόημα των Χριστουγέννων με συνομηλίκους τους, που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, ξεκίνησαν ένα μουσικό ταξίδι αγάπης στις Α΄ και Γ΄ παιδιατρικές κλινικές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.Get Adobe Flash player


Ένα ευχάριστο μουσικό πρωινό προσέφεραν σε μαθητές, γονείς, συγγενείς και φίλους οι μουσικοί του Εργαστηρίου Ωδείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Το παραμύθι «Η μάγισσα Παλάβω» επέλεξαν για να καλωσορίσουν στο Εργαστήρι Ωδείου τη νέα σχολική χρονιά επενδύοντας μουσικά την αφήγηση με τους μαγικούς ήχους του πιάνου, του βιολιού, του βιολοντσέλου, της κιθάρας, των ντραμς .

Τα παιδιά συμμετείχαν ζωγραφίζοντας σε μεγάλα άσπρα χαρτόνια στιγμές από το παραμύθι.

Μετά τη μουσική πανδαισία του παραμυθιού ακολούθησε συζήτηση πάνω στα θέματα του Εργαστηρίου Ωδείου και η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση για μια δημιουργική, ευχάριστη χρονιά γεμάτη μουσική και παιχνίδια.elmerΤο πρωινό της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2013, οι δάσκαλοι του Eργαστηρίου Ωδείου, μας προσκάλεσαν για μια πρώτη γνωριμία με τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Σχολείο μας.  
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου οι κυρίες Φωτεινή Σιδέρη (βιολί), Ελένη Νιάνιου (κιθάρα), Βίκυ Χουζούρη (κρουστά), Σοφία Σκλαβούνου (πιάνο) και οι κύριοι Λευτέρης Αγγουριδάκης (κρουστά), Δημήτρης Πολυζωίδης (βιολοντσέλο) και Νίκος Τασόπουλος (πιάνο) επένδυσαν μουσικά το παραμύθι «΄Ελμερ», το οποίο αφηγήθηκε η κυρία Κατερίνα Τσαούσογλου.

Η αφήγηση του παραμυθιού εξελίχθηκε σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι όταν τα παιδιά κλήθηκαν να συμμετέχουν ενεργά. Ζωγράφισαν, «ζωντάνεψαν» τα ζώα, τον αέρα, τα δέντρα, τραγούδησαν και χόρεψαν. 

Get Adobe Flash player

Το ευχάριστο μουσικό πρωινό ολοκληρώθηκε με συζήτηση  γύρω από  τη μουσική μεταξύ δασκάλων, γονέων και παιδιών.Ετοιμάζονται πυρετωδώς με φωνομιμητικά σύμβολα solfege και τραγούδι να χορέψουν can - can και άλλους χορούς. 


Στιγμιότυπα από τα μαθήματα των μικρών μουσικών.

Get Adobe Flash player

Στιγμές από την διαδικασία της πρόβας, στα μουσικά σύνολα του εργαστηρίου – ωδείου.

Get Adobe Flash player

Οικαθηγήτριές μας!

Οι καθηγήτριές μας!«Τι θα πει παιδί» το παραμύθι της Beatrice Alemagna (μετάφ. Έλσας Ντάμεν και Γιώργος Κουμαβέλος, Αθήνα 2011, εκδ. Κόκκινο), ξεκινά και μεταμορφώνεται σε ήχους, νότες, μελωδίες, τραγούδι, χορός, ζωγραφιά και μας ανοίγει τον κόσμο της μουσικής, της δημιουργικής φαντασίας και της χαράς που αυτή φέρει.

Τα παιδιά και οι γονείς, όχι μόνο παθητικοί ακροατές, αλλά αρωγοί στην εξέλιξη της μουσικής δράσης του παραμυθιού, δρώντας, αντιδρώντας και συνδρώντας με εργαλεία τον ρυθμό, τη φωνή, το σώμα και τα χρώματα.

Οι μουσικοί - καθηγητές στο Ωδείο – Μουσικό Εργαστήρι του σχολείου μας - ερμηνεύουν, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν, εξερευνούν και με το δικό τους τρόπο ζωντανεύουν το παραμύθι. Όλα αυτά συνέβησαν επί σκηνής και επί πλατείας στο θεατράκι του σχολείου μας το πρωί της  Κυριακής 7 Οκτωβρίου.

Ερμήνευσαν οι Καθηγητές Μουσικής που διδάσκουν στο Μουσικό Εργαστήριο - Ωδείου του σχολείου μας.

Πιάνο: Νίκος Τασόπουλος-Σοφία Σκλαβούνου
Βιολί: Φωτεινή Σιδέρη
Βιολοντσέλο: Δημήτρης Πολυζωΐδης
Κιθάρα: Ελένη Νιάνιου
Κρουστά: Βίκυ Χουζούρη-Λευτέρης Αγγουριδάκης
Αφήγησης και Σχεδιασμός Δράσεων: Αικατερίνη ΤσαούσογλουΤην Κυριακή 10 Απριλίου οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Εργαστήρι Ωδείου του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν βιωματικά σ' ένα ανοιχτό μάθημα-δρώμενο. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά, έμαθαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με τη βοήθεια κρουστών οργάνων Τα Κάλαντα του Λαζάρου και των Βαΐων.

Get Adobe Flash player