Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

korifidis_gΟ Γιώργος Κορυφίδης κατάγεται από τον Πόντo. Η μνήμη της οικογένειάς του πάει ως τον πρόγονό του, το γνωστό καπετάν Κορυφίδη, που έδρασε εκείνα τα χρόνια στην περιοχή του Πόντου. Πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατά διαστήματα, οι Νεότουρκοι πραγματοποιούσαν συχνές και σκληρές επιθέσεις εναντίον των Ποντίων. Μάλιστα πολλοί Τούρκοι χωρικοί ειδοποιούσαν τους Πόντιους για να κρυφτούν και να διασωθούν. Ένας καλόγερος από την Τραπεζούντα, όταν έμαθε ότι θα γίνει διωγμός εναντίον των Ποντίων, ειδοποίησε τους Αδελφούς Ανδριανόπουλου και τον καπετάν Κορυφίδη. Τότε τα πρωτοπαλίκαρά του ναύλωσαν ένα καράβι στην Τραπεζούντα, το οποίο μετέφερε πολλούς  Πόντιους μαζί και την οικογένεια Κορυφίδη.Oμιλία του κ.Τάκη Χρυσανίδη  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη 11Απριλίου 2012,στο Γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, πρίν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων των παλαίμαχων  του ΑΡΗ και των  βετεράνων Μενεμένης, ο οποίος  διεξήχθη στη μνήμη του Γιώργου Κορυφίδη.

Χρέος μου είναι να ευχαριστήσω όλους εσάς που οργανώσατε την σημερινή εκδήλωση, προς τιμήν του ξεχωριστού φίλου μου Γιώργου Κορυφίδη, καθώς κι’ όλους τους παρευρισκομένους και τους συμμετέχοντες σ’αυτήν.

Σας ευχαριστώ επίσης, για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο προσωπό μου και μου αναθέσατε την ευθύνη περιγραφής της προσωπικότητας του Γιώργου.

Δεν σας κρύβω την ανησυχία μου, μήπως δεν σταθώ αντάξιος της προσδοκίας σας, στην περιγραφή μιας στιβαρής και προικισμένης με τόσες χάρες, όπως του Γιώργου, προσωπικότητας .Οι παλιές δόξες του ποδοσφαίρου βρέθηκαν αντιμέτωπες στο χορτάρι του γηπέδου « Κλεάνθης Βικελίδης», τη Μεγάλη Τετάρτη, 11 Απριλίου  2012.

Get Adobe Flash player

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές  του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-μετά από πολλά χρόνια ξανά στο γήπεδό τους - αντιμετώπισαν τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της  Μενεμένης σ΄ έναν φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην μνήμη του Γιώργου Κορυφίδη, ιδρυτή των ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΑΡΗ, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.Get Adobe Flash player


Σε μια σεμνή τελετή, ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων  τίμησε  τον  προσφάτως  εκλιπόντα  Γεώργιο Κορυφίδη, για όλα όσα προσέφερε στην ιδιωτική εκπαίδευση της πατρίδας μας, με το ήθος και την επαγγελματική του αρτιότητα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου  2012,στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και παρέστη σύσσωμο  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.