Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

 

Η είσοδος του παιδιού στην προσχολική εκπαίδευση είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξη του. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Φρόιντ «ο ιδιοσυστατικός παράγοντας πρέπει να περιμένει τις εμπειρίες του περιβάλλοντος πριν γίνει αισθητός».

Η υγιής προσαρμογή του παιδιού στο νέο κοινωνικό περιβάλλον έχει άμεση σχέση με την μετέπειτα σχολική του απόδοση  καθώς σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο δομείται η αυτοεικόνα και η προσωπικότητά του,  χτίζεται η πνευματική συγκρότηση, η συναισθηματική σταθερότητα και η  ομαλή κοινωνικοποίηση του. Οι προσπάθειες που κάνει ένα παιδί προκειμένου να αλληλεπιδράσει με τους άλλους μεταβάλλονται από το ίδιο το παιδί σταδιακά σε ατομικές ικανότητες (Vygotsky).

Στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια με έμπειρο και μόνιμο προσωπικό και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης εκπονούμε προγράμματα βασισμένα στο Δ.Ε.Π.Π.Σ (Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο του Υπ. Παιδείας) με συγκεκριμένους στόχους για κάθε δραστηριότητα – ελεύθερη ή οργανωμένη- που καλύπτουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα: Γλώσσα (Προφορική Επικοινωνία, Ανάγνωση, Γραφή), Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Δημιουργία και Έκφραση (Εικαστικά, Δραματική Τέχνη, Μουσική, Φυσική Αγωγή), Πληροφορική. Επιπλέον, με κατάλληλα διαμορφωμένα για την ηλικία τους προγράμματα έρχονται σε μία πρώτη επαφή με τις ξένες γλώσσες. Τα παιδιά κατακτούν βιωματικά τη γνώση με διαθεματικές προσεγγίσεις θεματικών ενοτήτων και σχέδια εργασίας (project).

Get Adobe Flash player


Η πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της εκπαίδευσης μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ότι τα παιδιά στη νηπιακή ηλικία διακρίνονται από μειωμένη ενσυναίσθηση και αδυναμία κατανόησης της σκέψης του άλλου, έλλειψη της ικανότητας να διακρίνουν τη δική τους οπτική από αυτή των άλλων και μονόπλευρη σκέψη. Τα νήπια παρασύρονται εύκολα από την επιφάνεια των φαινομένων και συγχέουν αιτιώδεις σχέσεις. Γνωρίζοντας τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ηλικίας ακουμπάμε πάνω στο παιδί με προσοχή σεβόμενοι τις επιπλέον ιδιαιτερότητες και ανάγκες του.

Στην προσχολική εκπαίδευση εργαζόμαστε σε πολλαπλά επίπεδα: στο γνωστικό, το συναισθηματικό, το κοινωνικό.

 • Παρέχεται η δυνατότητα στα παιδιά να συσχετίζουν δεδομένα, να κάνουν υποθέσεις – επαληθεύσεις, να πειραματίζονται, να επιχειρηματολογούν και να αιτιολογούν, να παίρνουν αποφάσεις, να επιλύουν προβληματικές καταστάσεις αλλά και να διατυπώνουν τη λύση του προβλήματος.
 • Αναπτύσσεται η κριτική τους ικανότητα.
 • Να εκφράζουν και να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους.
 • Βελτιώνεται  η αυτοεικόνα και αυτοαντίληψή τους.
 • Βελτιώνονται οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών. Γίνονται υπεύθυνοι, συνεργατικοί και δημιουργικοί. Αναπτύσσεται πνεύμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας μεταξύ τους, υιοθετούνται συμπεριφορές κοινωνικά αποδεκτές.

Get Adobe Flash player


Συνεργασία σχολείου – οικογένειας: Το οικογενειακό, ευχάριστο, χαρούμενο  και ήρεμο περιβάλλον του σχολείου μας επιτρέπει τον εξατομικευμένο έλεγχο και φροντίδα των μαθητών μας. Οι παιδαγωγοί, οι επιστημονικοί συνεργάτες (παιδοψυχολόγος, παιδίατρος, λογοθεραπευτής, παιδοδοντίατρος κ.α.) και το διοικητικό προσωπικό βρίσκονται καθημερινά δίπλα στις ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε οικογένειας.
Πέρα από τις προγραμματισμένες μηνιαίες ενημερωτικές συναντήσεις, οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν καθημερινά με τους γονείς των παιδιών μας.

Ηλικίες: από 4,5 έως 5,5 ετών

Λειτουργία: 07:00 – 16:00 στο πλαίσιο του Ολοήμερου Σχολείου, από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου.
Το καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί από τις 09:30 έως τις14:00. Οι ώρες πριν και μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ώρες εξατομικευμένης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Σίτιση: Το μηνιαίο πρόγραμμα διατροφής εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή και προκύπτει από τη συνεργασία διατροφολόγου και παιδίατρου ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Για όσα παιδιά δε φέρνουν φαγητό από το σπίτι, το φαγητό του σχολείου παρασκευάζεται καθημερινά στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα.

09438 7526_1

Get Adobe Flash player


Μεταφορά των παιδιών: Το σχολείο μας διαθέτει σύγχρονο τμήμα μεταφοράς των παιδιών με ιδιόκτητα υπερσύγχρονα σχολικά λεωφορεία. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με ασφάλεια και συνέπεια από έμπειρους οδηγούς και συνοδούς.

7552 7552

Για τον καλύτερο έλεγχο των δρομολογίων λειτουργεί σύστημα Fleet Management (Διαχείριση στόλου οχημάτων).

Υπάρχει ευελιξία στις ώρες παραλαβής και επιστροφής των μαθητών.

Ασφάλεια: Το σχολείο φροντίζει και παίρνει τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης (νέος αντισεισμικός κανονισμός, πυρασφάλεια, καθημερινή εποπτεία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και προμήθεια εξοπλισμού από τεχνικό ασφαλείας) ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Get Adobe Flash player


Η συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων μας με ιδιωτική εταιρεία Security επιτρέπει τον έλεγχο και την εποπτεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των μαθητών και των επισκεπτών στο χώρο του σχολείου.
Ο εξοπλισμός του σχολείου από τα τραπεζάκια εργασίας, τις καρέκλες, το παιδαγωγικό υλικό μέχρι και την 600 τ.μ. νέα παιδική χαρά με το ειδικό δάπεδο ασφαλείας είναι πιστοποιημένα κατά το πρότυπο ασφαλείας ΕΝ1176.Η περίοδος των πρώτων έξι χρόνων του παιδιού είναι η πιο σημαντική και κρύβονται μέσα σ’ αυτήν τα περισσότερα μυστικά και η δύναμη της ανθρώπινης ανάπτυξης. Τότε καθορίζονται οι συνήθειες στον τρόπο σκέψης και η ανάπτυξη των σωματικών τους δεξιοτήτων.

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (Clubs), παρέχουν στα παιδιά νέα ερεθίσματα και αναδεικνύουν τις ειδικές δεξιότητες και τα ταλέντα τους ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και καλλιεργώντας το συνεργατικό πνεύμα. Μ’ αυτό τον τρόπο,  συμβάλλουν στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών μας.

Get Adobe Flash player


Τα προγράμματα αυτά λειτουργούν με την καθοδήγηση καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών,  με πολύχρονη εμπειρία σε  ιδιωτικές σχολές και συλλόγους της πόλης μας, με  εξειδικευμένες σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπάρχει μηνιαία ενημέρωση προς τους γονείς για τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν  κατά την σχολική χρονιά 2012-2013, για τις τάξεις των Νηπίων και των Προνηπίων είναι τα εξής:

 • Τμήμα χορού - Zumbatomic
 • Τμήμα Ζωγραφικής
 • Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας
 • Τμήμα Θεατρικού παιχνιδιού
 • Bilingual Kindergarten Program
 • Τμήμα Σκάκι
 • Τμήμα mini tennis
 • Τμήμα Tae-Kwon-Do
 • Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τη λειτουργία κάθε τμήματος.