Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Από την αγκαλιά των γονιών... στην αγκαλιά του σχολείου!

"Ο Παιδικός Σταθμός είναι ο πρώτος χώρος, το πρώτο οργανωμένο σχολικό περιβάλλον, που απαντά στην ανάγκη του παιδιού για εξέλιξη, έκφραση και μάθηση, μέσα από τη διαλεκτική σχέση παιδιού-παιδαγωγού και περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη εικόνα της κοινωνίας που αποκτά ένα παιδί προσχολικής ηλικίας.

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης με την πολυετή εμπειρία  τους στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιούργησαν ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι μικροί μαθητές  μπορούν να παίζουν, να δημιουργούν, να εξερευνούν και να δομούν τη γνώση.

Ο Παιδικός μας Σταθμός στεγάζεται σε ένα μεγάλο και άνετο κτίριο, ειδικά διαμορφωμένο για τους μικρούς μαθητές , με άπλετο χώρο για παιχνίδι και μάθηση, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στο μεγάλο καταπράσινο κήπο του των 8 στρεμμάτων.

Get Adobe Flash player


Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουν τα παιδιά μας τη μελλοντική τους μάθηση.
Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή προσαρμογή των παιδιών και στοχεύουμε στα γνωστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ηλικίας: εγωκεντρισμός, ανάγκη εξερεύνησης, έκρηξη κινητικότητας, οικοδόμηση γνώσης μέσα από τις αισθήσεις και το παιχνίδι, ανάγκη επικοινωνίας με άλλα παιδιά. Με μέσα το έμπειρο και μόνιμο προσωπικό, τα κατάλληλα για τις ηλικίες μαθησιακά προγράμματα, τις ποικίλες σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, το εξελιγμένο παιδαγωγικό υλικό, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, χτίζουμε με βιωματικό τρόπο την πνευματική συγκρότηση, τη συναισθηματική σταθερότητα και την ομαλή κοινωνικοποίηση των μικρών μας μαθητών, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους.

000205

Συνεργασία σχολείου – οικογένειας: Το οικογενειακό, ευχάριστο, χαρούμενο  και ήρεμο περιβάλλον του σχολείου μας επιτρέπει τον εξατομικευμένο έλεγχο και φροντίδα των μαθητών μας. Οι παιδαγωγοί, οι επιστημονικοί συνεργάτες (παιδοψυχολόγος, παιδίατρος, λογοθεραπευτής, παιδοδοντίατρος κ.α.) και το διοικητικό προσωπικό βρίσκονται καθημερινά δίπλα στις ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε οικογένειας.
Πέρα από τις προγραμματισμένες μηνιαίες ενημερωτικές συναντήσεις, οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν καθημερινά με τους γονείς των παιδιών μας.

Ηλικίες: από 2,5 έως 4,5 ετών

Λειτουργία: 07:00 – 16:00 στο πλαίσιο του Ολοήμερου Σχολείου, από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου. Το καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί από τις 09:30 έως τις14:00. Οι ώρες πριν και μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ώρες εξατομικευμένης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

"Σίτιση: Το μηνιαίο πρόγραμμα διατροφής εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή και προκύπτει από τη συνεργασία διατροφολόγου και παιδίατρου ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Για όσα παιδιά δε φέρνουν φαγητό από το σπίτι, το φαγητό του σχολείου παρασκευάζεται καθημερινά στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα.

09438 7526_1

Get Adobe Flash player

Μεταφορά των παιδιών: Το σχολείο μας διαθέτει σύγχρονο τμήμα μεταφοράς των παιδιών με ιδιόκτητα υπερσύγχρονα σχολικά λεωφορεία. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με ασφάλεια και συνέπεια από έμπειρους οδηγούς και συνοδούς.

07027_renamed_17417 7552

Για τον καλύτερο έλεγχο των δρομολογίων λειτουργεί σύστημα Fleet Management (Διαχείριση στόλου οχημάτων).
Υπάρχει ευελιξία στις ώρες παραλαβής και επιστροφής των μαθητών.

Ασφάλεια:

Get Adobe Flash player

Το σχολείο φροντίζει και παίρνει τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης (νέος αντισεισμικός κανονισμός, πυρασφάλεια, καθημερινή εποπτεία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και προμήθεια εξοπλισμού από τεχνικό ασφαλείας) ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων μας με ιδιωτική εταιρεία Security επιτρέπει τον έλεγχο και την εποπτεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των μαθητών και των επισκεπτών στο χώρο του σχολείου. Ο εξοπλισμός του σχολείου από τα τραπεζάκια εργασίας, τις καρέκλες, το παιδαγωγικό υλικό μέχρι και την 600 τ.μ. νέα παιδική χαρά με το ειδικό δάπεδο ασφαλείας είναι πιστοποιημένα κατά το πρότυπο ασφαλείας ΕΝ1176.Get Adobe Flash player


Η περίοδος των πρώτων έξι χρόνων του παιδιού είναι η πιο σημαντική και κρύβονται μέσα σ’ αυτήν τα περισσότερα μυστικά και η δύναμη της ανθρώπινης ανάπτυξης. Τότε καθορίζονται οι συνήθειες στον τρόπο σκέψης και η ανάπτυξη των σωματικών τους δεξιοτήτων. Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (Clubs), παρέχουν στα παιδιά νέα ερεθίσματα και αναδεικνύουν τις ειδικές δεξιότητες και τα ταλέντα τους ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και καλλιεργώντας το συνεργατικό πνεύμα. Μ’ αυτό τον τρόπο, τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (Clubs) συμβάλλουν στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών μας.

Τα προγράμματα αυτά λειτουργούν με την καθοδήγηση καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών,  με πολύχρονη εμπειρία σε  ιδιωτικές σχολές και συλλόγους της πόλης μας, με  εξειδικευμένες σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης  κατά την σχολική χρονιά 2012-2013 για την τάξη του Παιδικού Σταθμού είναι τα εξής:

  • Καλλιτεχνικό εργαστήρι  - Τεχνο-δράσεις στον παιδικό σταθμό
  • Multi Junior Sport - Αθλοδράσεις στον Παιδικό Σταθμό
  • Little Kiddies English Club – Αγγλικά για μικρά παιδιά

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τη λειτουργία κάθε τμήματος.