Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Με γνώμονα την εμπειρία 47 χρόνων και την προσπάθειά μας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας, δημιουργήσαμε  έναν νέο εξειδικευμένο  χώρο  με κατάλληλες προδιαγραφές για παιδιά από 2-4 ετών, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης «Πρότυπα 2-4», που βρίσκεται  στον αριθμό 27 της οδού  Ελαιώνων, ακριβώς απέναντι από τις κεντρικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας.

Get Adobe Flash player


Με οδηγό την ανάγκη των μικρών μας μαθητών για ασφάλεια, παιχνίδι, χαρά, δημιουργικότητα, επαφή με τις αισθήσεις και τη φύση, σχεδιάσαμε με πολλή αγάπη και με τη συνεργασία ειδικών τον νέο μας Βρεφονηπιακό Σταθμό. Έναν σύγχρονο, οικογενειακό χώρο μέσα στη φύση, σε μια έκταση 3 στρεμμάτων, ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον όπου η αειφορία, η οικολογία, η ασφάλεια  και η άνεση των μικρών μας μαθητών έχουν τον πρώτο λόγο, μέσα στο οποίο οι μικροί μαθητές μπορούν να παίζουν, να δημιουργούν, να εξερευνούν και να δομούν τη γνώση.

Get Adobe Flash playerΣκοπός

μας είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες  θα χτίσουν τα παιδιά μας τη μελλοντική τους μάθηση. Με τη στήριξη και τη συνεργασία της οικογένειας, τα παιδιά μας θα εκπαιδευτούν από τις ήδη καταξιωμένες εκπαιδευτικούς μας σ’ ένα νέο ευχάριστο, χαρούμενο, ασφαλές και με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές περιβάλλον.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή προσαρμογή των παιδιών και στοχεύουμε στα γνωστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ηλικίας: εγωκεντρισμός, ανάγκη εξερεύνησης, έκρηξη κινητικότητας, οικοδόμηση γνώσης μέσα από τις αισθήσεις και το παιχνίδι, ανάγκη επικοινωνίας με άλλα παιδιά. Με μέσα το έμπειρο και μόνιμο προσωπικό, τα κατάλληλα για τις ηλικίες μαθησιακά προγράμματα,

Get Adobe Flash playerτις ποικίλες σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, το εξελιγμένο παιδαγωγικό υλικό, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, χτίζουμε με βιωματικό τρόπο την πνευματική συγκρότηση, τη συναισθηματική σταθερότητα και την ομαλή κοινωνικοποίηση των μικρών μας μαθητών, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους.

Get Adobe Flash playerΣυνεργασία σχολείου – οικογένειας:

Το οικογενειακό, ευχάριστο, χαρούμενο και ήρεμο περιβάλλον του σχολείου μας επιτρέπει τον εξατομικευμένο έλεγχο και φροντίδα των μαθητών μας. Οι παιδαγωγοί, οι επιστημονικοί συνεργάτες (παιδοψυχολόγος, παιδίατρος, λογοθεραπευτής κ.α.) και το διοικητικό προσωπικό βρίσκονται καθημερινά δίπλα στις ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε οικογένειας.

Πέρα από τις προγραμματισμένες μηνιαίες ενημερωτικές συναντήσεις, οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν καθημερινά με τους γονείς των παιδιών μας.

Με τη στήριξη και τη συνεργασία της οικογένειας, τα παιδιά μας θα εκπαιδευτούν με τις ήδη καταξιωμένες εκπαιδευτικούς μας σ’ έναν νέο ευχάριστο, χαρούμενο, ασφαλές και με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές περιβάλλον.

Ηλικίες:

από 2 έως 4 ετών

leitourgia

07:00 – 16:30 στο πλαίσιο του Ολοήμερου Σχολείου, από 25 Αυγούστου έως 25 Ιουλίου. Το καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί από τις 09:30 έως τις 14:00. Οι ώρες πριν και μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ώρες εξατομικευμένης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Σίτιση:

Το μηνιαίο πρόγραμμα διατροφής εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή και προκύπτει από τη συνεργασία διατροφολόγου και παιδίατρου ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Για όσα παιδιά δε φέρνουν φαγητό από το σπίτι, το φαγητό του σχολείου παρασκευάζεται καθημερινά στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα.

Get Adobe Flash player

Μεταφορά των παιδιών:

Το σχολείο μας διαθέτει σύγχρονο τμήμα μεταφοράς των παιδιών με ιδιόκτητα υπερσύγχρονα σχολικά λεωφορεία. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με ασφάλεια και συνέπεια από έμπειρους οδηγούς και συνοδούς.

Για τον καλύτερο έλεγχο των δρομολογίων λειτουργεί σύστημα Fleet Management (Διαχείριση στόλου οχημάτων).

Υπάρχει ευελιξία στις ώρες παραλαβής και επιστροφής των μαθητών.

Ασφάλεια:

Get Adobe Flash player

Το σχολείο φροντίζει και παίρνει τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης:

  • Νέος αντισεισμικός κανονισμός
  • Σύγχρονο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης
  • Καθημερινή εποπτεία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και προμήθεια εξοπλισμού από τεχνικό ασφαλείας ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  • Η συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων μας με ιδιωτική εταιρεία Security επιτρέπει τον έλεγχο και την εποπτεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των μαθητών και των επισκεπτών στο χώρο του σχολείου.
  • Ο εξοπλισμός του σχολείου από τα τραπεζάκια εργασίας, τις καρέκλες, το παιδαγωγικό υλικό μέχρι και την νέα παιδική χαρά με το ειδικό δάπεδο ασφαλείας είναι πιστοποιημένα κατά το πρότυπο ασφαλείας ΕΝ1176


Get Adobe Flash player


Η περίοδος της προσχολικής ηλικίας είναι σημαντική, γιατί τότε καθορίζονται οι συνήθειες στον τρόπο σκέψης και η ανάπτυξη των σωματικών δεξιοτήτων των παιδιών. Στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (Clubs) τα παιδιά δέχονται νέα ερεθίσματα, αναδεικνύουν και αναπτύσσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, καλλιεργούν το συνεργατικό πνεύμα συμβάλλοντας έτσι στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών μας.

Τα τμήματα αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία εννέα χρόνια στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο και εικοσιένα χρόνια στο Δημοτικό, με την καθοδήγηση έμπειρων, καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών.

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης που θα λειτουργήσουν φέτος για τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού μας είναι τα εξής:

  • Καλλιτεχνικό Εργαστήρι - Τεχνο-δράσεις στον Παιδικό Σταθμό
  • Multi Junior Sport - Αθλοδράσεις στον Παιδικό Σταθμό
  • Little Kiddies English Club – Αγγλικά για μικρά παιδιά

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τη λειτουργία κάθε τμήματος.