Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

summerΜετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για δύο ή τρεις εβδομάδες τα Εκπαιδευτήριά μας οργανώνουν ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με ολιγάριθμα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, στα οποία απασχολούνται από αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Στο καταπράσινο περιβάλλον του σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.

Οι δραστηριότητες αφορούν sports (εκμάθηση κολύμβησης, ιστιοπλοΐας και ξένων αθλημάτων όπως baseball, hockey, badminton, climbing), arts, drama, music, dance, cooking, outdoor games, boαrd gαmes, story telling, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς άλλων χωρών όπως: Αγγλία, Αμερική, Καναδάς και Αυστραλία, αλλά και να προσφέρουν στον εργαζόμενο γονέα τη διευκόλυνση να απασχολείται το παιδί του ευχάριστα και δημιουργικά, μέχρι την έναρξη των καλοκαιρινών του διακοπών.

Στόχοι του προγράμματος είναι

  • Η δημιουργική απασχόληση των μαθητών μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση. 
  • Η εξοικείωση των παιδιών με την αγγλική γλώσσα, όχι ως μάθημα αλλά ως καθημερινό τρόπο επικοινωνίας για την επίτευξη των δραστηριοτήτων. 
  • Η γνωριμία των μαθητών με την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών.
  • Να δοθούν στους μαθητές ερεθίσματα για την ανάπτυξη των αισθητικών τους ταλέντων μέσα από τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο.
  • Να γνωρίσουν οι μαθητές αθλήματα που είναι άγνωστα στη χώρα μας.
  • Να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα.
  • Να μάθουν να επιπλέουν και να κολυμπούν οι αρχάριοι και να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αναπνοής (εισπνοή-εκπνοή) οι πιο προχωρημένοι, με την καθοδήγηση έμπειρων, καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών.  Ένα ακόμη απόλυτα επιτυχημένο English Summer Camp ολοκληρώθηκε! Για τρεις εβδομάδες, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης μεταμορφώθηκαν σε αρχαιολογικό τοπίο και οι μικροί κατασκηνωτές μας έγιναν Indiana of Protypa! Κατά τη διάρκειά του μάθαμε πολλά, κάναμε καινούριους φίλους, παίξαμε πολύ, γίναμε καλοί κολυμβητές, χορέψαμε, εκφραστήκαμε δημιουργικά και εξασκηθήκαμε στην αγγλική γλώσσα!!! Η εμπειρία τόσων χρόνων, οι υποδομές των Εκπαιδευτήριων μας σε έμψυχο και τεχνικό υλικό καθώς και η πολύτιμη βοήθεια των συνταξιδιωτών μας, μας οδήγησαν σ’ ένα όμορφο ταξίδι με χαρούμενους, δημιουργικούς, αεικίνητους συνεπιβάτες και σ’ έναν υπέροχο προορισμό. Τη γνώση, τη δημιουργία, το παιχνίδι, το κέφι των παιδιών μας. Στο ξεκίνημα του περιπετειώδους ταξιδιού μας κάθε τμήμα του E.S.C. πήρε το όνομα μιας φυλής και φτιάξαμε τη σημαία μας.

Έχοντας ως πρότυπο τον περιπετειώδη και πολυμήχανο Indiana Jones, δοκιμάσαμε τις ικανότητές μας στην ανασκαφή και την ιππασία, στην κατασκευή τοτέμ από πηλό. Φτιάξαμε υπέροχα καδράκια μεταφέροντας φωτογραφίες πάνω σε κομμάτια κορμού και μπουκαλάκια που έκρυβαν μέσα το μαγικό αντίδοτο! Ακολουθώντας τα χνάρια του Indiana Jones, πετάξαμε πιο ψηλά από ποτέ! Επισκεφθήκαμε τη σχολή πιλότων Aviation Skies Academy και νοιώσαμε την έξαψη και τη γοητεία των αιθέρων, πήραμε μια γεύση από την εκπαίδευση των πιλότων οδηγώντας οι ίδιοι τον προσομοιωτή, ενώ με την νεοαποκτηθείσα εμπειρία όταν επισκεφθήκαμε την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης και μπήκαμε σε μονοκινητήρια αεροπλάνα, νιώσαμε πια πραγματικοί πιλότοι! Γνωρίσαμε το επάγγελμα του αρχαιολόγου και τις κυριότερες ανασκαφές στο νομό Θεσσαλονίκης μέσα από την παρουσίαση της καθηγήτριας αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Κυριακού. Ως γνήσιοι Indiana Jones μάθαμε τα μυστικά της ξιφασκίας από διακεκριμένους αθλητές της Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης.

Εξερευνήσαμε τα Κάστρα και τους Κήπους του Πασά με τη βοήθεια ξεναγών και μάθαμε την ιστορία της πόλης μας αγναντεύοντάς την από ψηλά και φυσικά για ακόμη μια χρονιά διανυκτερεύσαμε ένα βράδυ κάτω από τα άστρα, στον κήπο του σχολείου μας !! Η εκμάθηση κολύμβησης είναι απαραίτητη σε κάθε μικρό μιμητή του Indiana Jones. Έτσι, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης κάποιοι μπήκαν για πρώτη φορά…στα βαθιά με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών ενώ οι πιο εξασκημένοι βελτίωσαν κατά πολύ την κολυμβητική τους ικανότητα. Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί!

Η πίστα περιπέτειας, η εκμάθηση rollers και ποδηλάτου, τα εικαστικά, ο χορός, το σκάκι, η ρομποτική, η μαγειρική… ήταν κάποιες μόνο από τις καθημερινές μας δραστηριότητες στις οποίες επιδοθήκαμε χρησιμοποιώντας πάντα την αγγλική γλώσσα. Από το πρόγραμμά μας δεν έλειψαν φυσικά το barbecue και το picnic. Το Indiana of Protypa μπορεί να τελείωσε αλλά η εικόνα του χαμόγελου στα παιδικά προσωπάκια θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας για πάντα. The next English summer camp is only a year away! Have a wonderful summer!Indiana of Protypa  - The Adventure ESC 2018

Κατεβάστε το arrow2 αναλυτικό έντυπο τη arrow2 δήλωση συμμετοχής, το arrow2 flyer και την arrow2 αφίσα για το Indiana of Protypa English Summer Camp 2018.

Πού ξεκινάει και φέτος το καλοκαίρι η περιπέτεια; Μα φυσικά στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια!

Ακολουθώντας τα βήματα του Indiana Jones, του ευρηματικού, πολυμήχανου και περιπετειώδη αρχαιολόγου το Σχολείο μας μεταμορφώνεται σε χώρο γεμάτο γρίφους και σπαζοκεφαλιές, κρυμμένους θησαυρούς και μέρη ανασκαφής έτοιμα να μας αποκαλύψουν αρχαιολογικά μυστήρια και όχι μόνο!

Γνωρίζουμε αρχαίους πολιτισμούς, φυλές και μαθαίνουμε για τα 7 θαύματα του κόσμου.

Στο English Summer Camp προσεγγίζουμε την αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρουμε το σχολείο στη φύση. Εφαρμόζουμε bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας), ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες στο boot camp (στίβος άσκησης και περιπέτειας) του Σχολείου μας. Εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε γωνιές της πόλης, τα Κάστρα και τους κήπους του Πασά, κάνουμε picnic, επισκεπτόμαστε τη σχολή πιλότων και τον ιππικό όμιλο όπου κάνουμε ιππασία, μαθαίνουμε για τα άλογα, γνωρίζουμε τους θησαυρούς των φυλών και των αρχαίων πολιτισμών.Ένα συναρπαστικό ταξίδι τελείωσε!

Ένα ακόμη απόλυτα επιτυχημένο English Summer Camp ολοκληρώθηκε! Για τρεις εβδομάδες τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης μεταμορφώθηκαν σε αρχαιολογικό τοπίο και οι μικροί κατασκηνωτές μας έγιναν Indiana of Protypa! Κατά τη διάρκειά του E.S.C. μάθαμε πολλά, κάναμε καινούριους φίλους, παίξαμε πολύ, γίναμε καλοί κολυμβητές, χορέψαμε, εκφραστήκαμε δημιουργικά και εξασκηθήκαμε στην αγγλική γλώσσα!!!

Η εμπειρία τόσων χρόνων, οι υποδομές των Εκπαιδευτήριων μας σε έμψυχο και τεχνικό υλικό καθώς και η πολύτιμη βοήθεια των συνταξιδιωτών μας μας οδήγησαν σ’ ένα όμορφο ταξίδι με χαρούμενους, δημιουργικούς, αεικίνητους συνεπιβάτες και σ’ έναν υπέροχο προορισμό, τη γνώση, τη δημιουργία, το παιχνίδι, το κέφι των παιδιών μας.The Pirates of Protypa English Summer Camp 2017

Φέτος οι μικροί μας κατασκηνωτές μεταμορφώνονται σε πειρατές, το Σχολείο μας σε νησί των θησαυρών και ξεκινάει ένα καταπληκτικό ταξίδι στον υδάτινο κόσμο και όχι μόνο! Γινόμαστε υπερασπιστές  των θαλασσών και μαθαίνουμε για τα θαλάσσια ζώα, τρόπους για να τα προστατεύσουμε,  κανόνες ασφαλούς κολύμβησης και ναυτικά μυστικά που μόνο οι πειρατές των Προτύπων μπορούν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν! Μια διασκεδαστική εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα καταπράσινο, προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον!

Στο English Summer Camp προσεγγίζουμε  την αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρουμε το σχολείο στη φύση.

Κατεβάστε το arrow2 αναλυτικό έντυπο, το arrow2 flyer, τη arrow2 δήλωση συμμετοχής και την arrow2 αφίσα για το The Pirates of Protypa English Summer Camp 2017.Ένα συναρπαστικό ταξίδι τελείωσε και για φέτος! Για τρεις εβδομάδες, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια μεταμορφώθηκαν σε Sherwood forest και πλημμύρησαν από παιδικά χαμόγελα!

Κάθε μία τάξη του δημοτικού πήρε το όνομα ενός φανταστικού βασιλείου και δάσκαλοι μαζί με μαθητές έφτιαξαν μαζί τη σημαία τους. Έχοντας ως πρότυπο τον Robin Hood, οι μικροί μας φίλοι δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία και την ιππασία, στην κατασκευή αντικειμένων από πηλό καθώς και στην κατασκευή αφισών με θέμα τον αγαπημένο τους ήρωα από το δάσος του Σέργουντ. Ακολουθώντας τα χνάρια του, τα παιδιά έμαθαν πως μπορούν να προστατεύσουν το συνάνθρωπο τους, τα ζώα και το περιβάλλον. Εκπρόσωποι του Αρκτούρου και των Γιατρών του κόσμου ήρθαν και μίλησαν στα παιδιά και με διαδραστικό τρόπο τους «πέρασαν» το μήνυμα της φιλανθρωπίας, της προσφοράς και τη σημασία της ανιδιοτελούς αγάπης.Prot_ESC_Flyer_2016

Μεσαίωνας… βασιλιάδες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και ο θρύλος του Ρο-μπέν των Δασών ζωντανεύει! Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης μεταμορφώνονται σε Sherwood forest και η περιπέτεια ξεκινά!

Κατεβάστε το arrow2 αναλυτικό έντυπο , τη arrow2 δήλωση συμμετοχής και την arrow2 αφίσα για το Robin Hood English Summer Camp 2016.

ESC15

Κατεβάστε το arrow2 έντυπο, την arrow2 αφίσα, το arrow2 αναλυτικό έντυπο και τη arrow2 δήλωση συμμετοχής για το Survival Κids English Summer Camp 2015.

Φύση! Ένας κόσμος γνωστός και παράλληλα τόσο άγνωστος. Κάθε γωνιά του και μια πρόκληση για να την εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της. Ακολουθήστε μας!

Γινόμαστε Survivors και πάμε στο Survival Κids English Summer Camp (S.K.ESC) στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης.

Μια διασκεδαστική, εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα καταπράσινο, προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον!ESC 2014 - Let the journey begin

Κατεβάστε την αφίσα το αναλυτικό έντυπο και τη δήλωση συμμετοχής του ESC 2014

Το πρώτο εξάμηνο του 2014 η χώρα μας βρίσκεται στο τιμόνι της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Θεσσαλονίκη μας είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014. Με αέρα ευρωπαϊκό λοιπόν θα ταξιδέψει και το English Summer Camp το 2014.

Οι μικροί μας μαθητές θα ασχοληθούν με τη γλώσσα, τη μουσική, τον πολιτισμό, τους χορούς, τα παραδοσιακά φαγητά, τα προϊόντα αλλά και τα παιχνίδια, τα αθλήματα, τα ήθη και έθιμα και με virtual tour θα γνωρίσουν τα μουσεία και τα αξιοθέατα της κάθε χώρας. Θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συνομήλικους, να συνομιλήσουν μέσω Skype αλλά και να ανταλλάξουν video με δικό τους υλικό, πραγματοποιώντας στη διάρκεια του Summer Camp ένα μαγευτικό ταξίδι στη μεγάλη μας γειτονιά, την Ευρώπη.

Σκοπός του European Summer Camp είναι να προάγει το ευρωπαϊκό πνεύμα, την κατανόηση της διαφορετικότητας των λαών της Ευρώπης και να κάνουμε για τους αυριανούς ευρωπαίους πολίτες αυτή την πρώτη γνωριμία με το πολυπολιτισμικό γίγνεσθαι γοητευτική, ενδιαφέρουσα, δημιουργική.ESC14

Ένα ακόμη απόλυτα επιτυχημένο English Summer Camp των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, τελειώνει σήμερα. Το φετινό E.S.C. που ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου ήταν αφιερωμένο στην μεγάλη μας γειτονιά, την Ευρώπη και είχε σαν στόχο την κατανόηση της διαφορετικότητας των λαών αλλά κυρίως να κάνει για τους αυριανούς ευρωπαίους πολίτες αυτή την πρώτη γνωριμία με το πολιπολιτισμικό γίγνεσθαι γοητευτική, ενδιαφέρουσα, δημιουργική.

Και το πετύχαμε απόλυτα. Η εμπειρία τόσων χρόνων, οι υποδομές των Εκπαιδευτήριων σε έμψυχο και τεχνικό υλικό καθώς και η πολύτιμη βοήθεια των συνταξιδιωτών μας, μας οδήγησαν σ’ ένα όμορφο ταξίδι με χαρούμενους ,δημιουργικούς, αεικίνητους συνεπιβάτες και σ’ έναν υπέροχο προορισμό. Τη γνώση, τη δημιουργία, το παιχνίδι, το κέφι των παιδιών μας.ESC_2013

 Πατήστε τη φωτογραφία για να ξεφυλλίσετε το φυλλάδιο του English Summer Camp 2013 ή κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Σας γοητεύει το διάστημα; Ελάτε να το γνωρίσουμε στο astrocamp, στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, από 17 Ιουνίου ως 28 Ιουνίου το short ή ως τις 5 Ιουλίου το long πρόγραμμα, στον καταπράσινο κήπο των Εκπαιδευτηρίων μας, των οκτώ στρεμμάτων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά από 5 έως 12 ετών. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται στα Αγγλικά από αγγλόφωνες, έμπειρες εκπαιδευτικούς!!. Ελάτε για ολοκληρωμένα μαθήματα κολύμβησης, πίστα αναρρίχησης, τοξοβολία, αθλητικές δραστηριότητες, σκάκι, ρομποτική, μαγειρική, μουσικοκινητική, θεατρική αγωγή, εικαστικά παιχνίδια, διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο ΝOESIS και ...Βραδιά με astroparty για όλους!!!

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής για στο Astrocamp 2013Tην Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 από τις 20:30 στήθηκε στον κήπο του σχολείου ένα διαφορετικό party. Τραπέζια είχαν στηθεί κάτω από τα δέντρα για τους γονείς , δραστηριότητες μέσα στο σχολείο και έξω στην αυλή για τα παιδιά που περίμεναν τη σειρά τους για το πλανητάριο και o Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης έστησε τα τηλεσκόπια των μελών του.

Get Adobe Flash player
Closing Ceremony!!!

Get Adobe Flash player


Πότε πέρασαν κιόλας τρεις εβδομάδες και το Astrocamp έφτασε στο τέλος του; To γοητευτικό ταξίδι μας στο απέραντο και άγνωστο διάστημα τελείωσε και προσγειωθήκαμε και πάλι στον πλανήτη ΓΗ.ESC_logoΈνα ακόμα απόλυτα επιτυχημένο English Summer Camp  τελείωσε.

Τα ευτυχισμένα προσωπάκια των παιδιών, τα λαμπερά τους ματάκια, οι νέες φιλίες που δημιουργήθηκαν και οι υπάρχουσες που δυναμώθηκαν στην ασφάλεια του σχολείου,  είναι  ο σημαντικότερος   απολογισμός του.

Το φετινό " English Summer Camp 2012"  μας έφερε πιο κοντά στον αθλητισμό, στον εθελοντισμό, αλλά και στο Ολυμπιακό πνεύμα αφού  ήταν αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το English Summer Camp 2011 στο σχολείο μας. Οι μαθητές από 5 ετών και άνω είχαν την ευκαιρία να μάθουν να κολυμπούν οι μικρότεροι και να βελτιώσουν τις τεχνικές τους οι μεγαλύτεροι μέσα από τα πολλά μαθήματα κολύμβησης που παρακολούθησαν. Επίσης γνώρισαν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας οδηγώντας τα μικρά optimist στο Θερμαϊκό κόλπο, γνώρισαν από κοντά τα άλογα και τα ίππευσαν, έμαθαν rollerς, hockey, softball, χόρεψαν hip-hop, διαγωνίστηκαν στο σκάκι, σκαρφάλωσαν στην πίστα αναρρίχησης, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν robots, έμαθαν καινούριες τεχνικές στα εικαστικά και γνώρισαν πολιτισμούς αγγλόφωνων χωρών μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, χορούς, θεατρικά παιχνίδια, διαδραστικούς πίνακες και βιβλία. Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του short English Summer Camp 2010 διάρκειας 2 εβδομάδων. Οι μαθητές μετά τα μαθήματα κολύμβησης, πήραν μέρος σε αγώνες hockey, κάθε τμήμα παρουσίασε αγγλικούς χορούς, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα και μετά ξεκίνησε το Barbeque Party με σουβλάκια , μπιφτεκάκια, πατάτες, σαλάτες, χυμούς μουσική και χορό για όλα τα παιδιά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χαιρετίσουν τους υπεύθυνους αγγλόφωνους καθηγητές των τμημάτων καθώς και τους υπεύθυνους εκπαιδευτές της κολύμβησης, της ιστιοπλοΐας, των αθλητικών, της αναρρίχησης, των εικαστικών, της ιππασίας, των robotics και του χορού. Στο τέλος απονεμήθηκαν στα παιδιά διπλώματα συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του short English Summer Camp 2009 διάρκειας 2 εβδομάδων. Οι μαθητές μετά τα μαθήματα κολύμβησης, πήραν μέρος σε αγώνες hockey, κάθε τμήμα παρουσίασε αγγλικούς χορούς, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα και μετά ξεκίνησε το Barbeque Party με σουβλάκια , μπιφτεκάκια, πατάτες, σαλάτες, χυμούς μουσική και χορό για όλα τα παιδιά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χαιρετίσουν τους υπεύθυνους αγγλόφωνους καθηγητές των τμημάτων καθώς και τους υπεύθυνους εκπαιδευτές της κολύμβησης, της ιστιοπλοΐας, των αθλητικών, της αναρρίχησης, των εικαστικών, της ιππασίας, των robotics και του χορού. Στο τέλος απονεμήθηκαν στα παιδιά διπλώματα συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.