Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(29/01/2019)

Get Adobe Flash player

Τους Τρεις Ιεράρχες προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών τίμησαν σήμερα τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης. Η 30η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο των τριών αυτών μεγάλων δασκάλων.

Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αν και έζησαν πριν από 17 αιώνες, είναι πάντα επίκαιροι, καθώς προτείνουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες όχι μόνο του μυαλού αλλά και της καρδιάς του.

Πιο επίκαιροι από ποτέ, οι Τρεις Ιεράρχες έγιναν σήμερα τα φωτεινά παραδείγματα παιδείας, αλτρουισμού και προσφοράς στους μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων. Μια καθολική ομιλία για το έργο και τη δράση τους, καθώς και άλλες δραστηριότητες μέσα στις τάξεις σε συνδυασμό με το μάθημα των Θρησκευτικών ή άλλων συνοδευτικών κειμένων, βοήθησε τα παιδιά  να κατανοήσουν την ανάγκη για μόρφωση αλλά και την σπουδαιότητα της έμπρακτης δήλωσης βοήθειας και αγάπης που είναι απαραίτητη στις μέρες μας όσο ποτέ. Στις μικρότερες τάξεις οι δράσεις διανθίστηκαν και με κατασκευές.