Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(15/05/2012)

Aktis_2012

Για 12η συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήριά μας διοργανώνουν τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2012», με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων.

Πιστεύουμε ότι το θέατρο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια διδασκόντων και διδασκομένων που μπορεί να δώσει πληρέστερα και ταχύτερα αποτελέσματα από τις παραδοσιακές τεχνικές διδασκαλίας ή και να γίνει η βάση ενός σύγχρονου προβληματισμού και δρόμος ουσιαστικής ανακάλυψης.

Κατεβάστε  το πρόγραμμα για την εκδήλωση  ακτίς ονείρου 2012 .

Στόχοι

 • Η παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων, των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, των πρωτοβουλιών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν στα πλαίσια της θεατρικής αγωγής.
 • Η ενθάρρυνση της ευγενούς άμιλλας και η ενίσχυση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για μια νέα γενιά με οράματα και δυναμική εξέλιξης σ’ έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, αφού ο ανταγωνισμός απαιτεί ανθρώπους με πολυδιάστατες γνώσεις και ικανότητες.
 • Η επιβράβευση τέτοιων προσπαθειών που φέρνουν κοντά μαθητές από διάφορες περιοχές και βιώνουν τόσο τη χαρά της δημιουργίας, αλλά και την επικοινωνία με μορφή ανταλλαγής πολιτιστικών αξιών στο επίπεδο της φιλίας και της συνεργασίας.
 • Η στήριξη φιλανθρωπικών αξιών, αφού το χρηματικό ποσό που συγκεντρώνεται, από τις προαιρετικές εισφορές στον «κουμπαρά του παιδιού», δίδεται σε φορείς και ιδρύματα που μεριμνούν για παιδιά.(Χαμόγελο του παιδιού, Παιδικό χωριό S.O.S, ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. , Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ΟΔΗΠΑ κ.ά.). Τέλος φέτος τα έσοδα της συνάντησης θα δοθούν στο  «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο» για την ενίσχυση του έργου του.

Τόπος και Χρόνος Διεξαγωγής

Οι θεατρικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τις 22 Μαΐου έως τις 27 Μαΐου 2012.

Κριτική επιτροπή - Βραβεία

Τις θεατρικές παραστάσεις θα παρακολουθήσει ειδική κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από κριτικό θεάτρου, θεατρολόγους, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και  εκπαιδευτικούς, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει τα έργα. Στην τελετή λήξης η επιτροπή θα βραβεύσει συντελεστές και θεατρικά σχήματα δίδοντας επαίνους και βραβεία:

 • Επιτροπής                               
 • Καλύτερης παρουσίασης     
 • Εκπαιδευτικής προσέγγισης
 • Κοινού 
 • Καλύτερου συνόλου           
 • Θεατρικής ερμηνείας    
 • Καλλιτεχνικής προσέγγισης   
 • Θεατρικής αγωγής
 • Πρωτότυπης προσέγγισης θεατρικού δρώμενου 


Τελετή λήξης

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 20.00, τελευταία ημέρα της συνάντησης. Θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου. 

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια κίνηση θα σταθεί αρωγός και θα στηρίξει έναν αγώνα ευγενούς άμιλλας συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην καλλιτεχνική και δημιουργική πρόοδο της μαθητικής κοινότητας .
Επιβάλλεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να στηριχθεί η οικοδόμηση   μορφωτικών και επικοινωνιακών προτύπων σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία, προτύπων ικανών που θα αποτελέσουν στυλοβάτη μιας πραγματικά εμπνευσμένης ανάπτυξης, που τόσο έχει ανάγκη η νεολαία μας.

Πληροφορίες – Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο μας :
Τηλ.: 2310 300-002, Fax.: 2310 300-440, E-mail: [email protected] .