200 Χρόνια από το 1821

Δύο αιώνες συμπληρώνονται φέτος από τότε που οι Έλληνες αποφάσισαν να εξεγερθούν ενάντια στον τουρκικό ζυγό διεκδικώντας την ελευθερία τους. Η σημαντική αυτή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που υπό κανονικές συνθήκες θα τιμούσαμε με μεγάλη λαμπρότητα μέσα από παρελάσεις και δια ζώσης εκδηλώσεις, δεν μπορεί παρά να μεταφερθεί στην οθόνη, λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας.

Έτσι, στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης ξεκινάμε τον εορτασμό της μεγάλης επετείου με μια δράση, που σκοπό έχει να τιμήσει τον ένδοξο αγώνα των ηρώων του 1821 οι οποίοι θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Σε έναν ψηφιακό πίνακα παρουσιάσεων που σχεδιάσαμε και θα ανανεώνεται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αφού το 2021 θεωρείται έτος της Ελληνικής Επανάστασης, τα παιδιά μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς εναποθέτουν τις εργασίες που έφτιαξαν με κόπο και μεράκι.

Έγινε με το Padlet

Πολλές πτυχές της Επανάστασης όπως η τέχνη για τον Αγώνα, προσωπογραφίες ηρώων, ο θρύλος του κρυφού σχολειού και άλλες γνωστές ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από τα μάτια των μαθητών μας, ταξιδεύοντάς μας στο ένδοξο παρελθόν σε μια προσπάθεια να θυμηθούμε τα γεγονότα, να σταθμίσουμε μέσα από αυτά το παρόν και να οραματιστούμε το μέλλον μας.

Δείτε αναλυτικά τις εργασίες ανά τάξη:

Α' ΤΑΞΗ


Γ΄ΤΑΞΗ

Ε ΤΑΞΗ

Στ' ΤΑΞΗ

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!