Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Στίβου
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

Get Adobe Flash player


Με μια τριπλή γιορτή γιορτάσαμε  την Κυριακή 11 Μαΐου την καθιερωμένη πλέον Γιορτή της άνοιξης, μαζί με την Γιορτή της Μητέρας αλλά και την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, μια που συνέπεσαν οι ημερομηνίες του εορτασμού τους.

Σε ένα καταπράσινο κήπο γεμάτο χρώματα από τα λουλούδια αλλά από τις διαθεματικές εργασίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές μας τόσο του Δημοτικού όσο και του Νηπιαγωγείου μας, από τις ζωγραφιές που δημιούργησαν για την έκθεση « Είμαι παιδί και ονειρεύομαι» και από τις εργασίες τους στα τριάντα διαφορετικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (clubs) του Σχολείου, υποδεχθήκαμε από νωρίς το πρωί γονείς, μαθητές, συγγενείς και φίλους.Με σύμμαχο τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό οι παρέες κάτω από τα πλατάνια και τις φλαμουριές μεγάλωναν και άλλαζαν διαρκώς σύνθεση μια που το πρόγραμμα έτρεχε και έπρεπε να παρακολουθήσουμε τις δραστηριότητες των τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης (clubs).Που να πρωτοπάει κανείς, τι να πρωτοδεί;

Στην είσοδο το «περίπτερο» του European Summer Camp μοίραζε αεροπορικά εισιτήρια για το καλοκαιρινό ταξίδι που θα κάνουν οι μικροί μας φίλοι στην μεγάλη μας γειτονιά, την Ευρώπη γνωρίζοντας τον πολιτισμό, την μουσική, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα των ευρωπαϊκών χωρών. Συνταξιδιώτης το European Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Γιορτή της Μητέρας

Get Adobe Flash player


Με μια μεγάλη καρδιά, σαν αυτή της μάνας ,είπαμε «Χρόνια πολλά μανούλα» και την γεμίσαμε με κατακόκκινα λουλούδια …

Αλλά και στα εικαστικά εργαστήρια δημιουργούσαν καρτούλες με ευχές  για να τις προσφέρουν στις μανούλες.

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Get Adobe Flash player


Η Γιορτή της Άνοιξης συνέπεσε φέτος με τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Για να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς στήθηκε στην αυλή μια γωνιά-έκθεση με θέμα: «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων» με στολές, φωτογραφίες, ιστορικά ντοκουμέντα αλλά και  ποντιακά κεράσματα όπως ωτία, πιροσκί, πισία, ποντιακά μπισκότα με ροδόνερο κ.α..

Ιδιαίτερο όμως χρώμα και πολύ συγκίνηση μας χάρισαν οι χορευτές και οι μουσικοί του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών οι οποίοι χόρεψαν τους μοναδικά λεβέντικους χορούς τους, τραγούδησαν τους καημούς και την νοσταλγία των χαμένων πατρίδων και στο τέλος παρέσυραν πολλούς από τους παρευρισκομένους στον χορό.

Θερμά τους ευχαριστούμε όλους, χορευτές, μουσικούς ,χοροδιδασκάλους και διοίκηση του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών για την συμμετοχή τους, η οποία προσέδωσε ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Διαθεματικές εργασίες

Get Adobe Flash player


Στη Γιορτή της Άνοιξης παρουσιάστηκαν και οι Διαθεματικές εργασίες τις οποίες εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τόσο  οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού μας Σταθμού όσο και του Δημοτικού Σχολείου μας.

Μουσική πανδαισία

Get Adobe Flash playerΗ άνοιξη έφτασε! Οι μικροί σολίστες του Εργαστηρίου Ωδείου σε μεγάλα κέφι μας χάρισαν μία γιορτή πλημμυρισμένη από μελωδίες, με ρυθμούς κλασικής, ροκ, αυτοσχεδιασμούς…
Αλλά σ΄ αυτή τη μουσική γιορτή συμμετείχαν με τραγούδια και οι μικροί μας του Μουσικού Εργαστηρίου της Μουσικής Προπαιδείας του Νηπιαγωγείου μας και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του Παιδικού Σταθμού μας.

Ποδόσφαιρο, Τένις και Roller hockey

Get Adobe Flash playerΣτο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων της Γιορτής της Άνοιξης, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Νηπιαγωγείου μας έδωσε φιλικό αγώνα μεταξύ των αθλητών της, στο γήπεδο 5Χ5. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετέχει με έξι (6) ομάδες στα πρωταθλήματα των ακαδημιών του Νομού Θεσσαλονίκης.

Get Adobe Flash player


Στο γήπεδο του μπάσκετ οι γυμναστές του English Summer Camp - πρωταθλητές στο Roller hockey στην Ελλάδα 2013 - μαζί με αθλητές του Ηρακλή και των Huskies έδειξαν στα παιδιά τεχνικές του rollerblading και roller hockey.

Get Adobe Flash player


Ενώ οι μαθητές της Ακαδημίας Τένις Mini tennis Νήπια, Α΄ και Β΄ τάξη Προαγωνιστική - Αγωνιστική ομάδα Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξη μας παρουσίασαν ένα ομαδικό πρόγραμμα με τενιστικά παιχνίδια. Επίσης διαγωνίστηκαν σε χτυπήματα του τένις που έχουν διδαχθεί, προσαρμοσμένα στην ηλικία τους και το επίπεδό τους. Στο τέλος όλοι οι μαθητές βραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους.

Μια παραμυθοσαλάτα από τη θεατρική ομάδα Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης

Get Adobe Flash playerΤα παιδιά της θεατρικής ομάδας της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης μας παρουσίασαν το έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου «Περπατώ περπατώ εις το δάσος».

Μια... παραμυθοσαλάτα όπου  οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια διασταυρώθηκαν, συνδυάστηκαν, μπερδεύτηκαν και έφτιαξαν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας.

Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού των μαθητών του Νηπιαγωγείου

Get Adobe Flash playerΘεατρικό παιχνίδι με θέμα: Το βοτσαλάκι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα μέσο απελευθέρωσης της φαντασίας. Η κίνηση και η σκέψη, η αυτοέκφραση και το παιχνίδι είναι μηχανισμοί που αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη να διαμορφώσει μία παράσταση, μέσα στην οποία το παιδί θα επικοινωνήσει με την ομάδα του και θα εκφραστεί δημιουργικά. Στην ιστορία που έπαιξαν τα παιδιά αποφάσισαν να γίνουν διάφορα πλάσματα ή φαινόμενα της φύσης και όχι μόνο, για να ζήσουν μια περιπέτεια γεμάτη στιγμιότυπα, συγκρούσεις και απρόοπτα. Μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι τους αναπαράγουν σκηνές και πράξεις, που αντλούν από την εμπειρία  και τη φαντασία τους.

TAE KWON DO

Get Adobe Flash playerΟι μικροί αθλητές του τμήματος Νηπίων-Προνηπίων εξετάστηκαν  σε ασκήσεις γυμναστικής, τεχνικών του αθλήματος και θεωρία

Ενώ οι αθλητές Tae Kwon Do που κατέχουν κίτρινη μέχρι μαύρη ζώνη, διαγωνίστηκαν σε poomse, τεχνικές ποδιών, χεριών και θραύση ξύλων. Επίσης συμμετείχαν  σε αγώνες με ηλεκτρονικούς θώρακες σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες αγώνων.

Τμήμα χορού Zumba kids

Get Adobe Flash playerΦέτος στη Γιορτή της Άνοιξης χορέψαμε για την Ελλάδα και την Ανατολή.

Το τμήμα των Προνηπίων και των Νηπίων χόρεψε oriental και μας γέμισε με ανατολίτικα αρώματα.

Το τμήμα του Δημοτικού μάς ξεναάγησε στην πιο σύγχρονη Ελλάδα χορεύοντας χασάπικο - ζεϊμπέκικο.

Η Χορωδία και ορχήστρα του Σχολείου μας είπε ότι :

Get Adobe Flash player


ΟΤΑΝ 

Η φαντασία των παιδιών ανοίγει το παράθυρο της ζωής:

  • οι νότες είναι ο αέρας που ταξιδεύει το χάρτινο καράβι της καρδιάς μας
  • το ποίημα της σχολικής γιορτής χαιρετά μια Ελλάδα
  • ο Αριθμός αλλάζει σε ρυθμό
  •  η έκθεση «μοιράζει» ρόλους στο παιχνίδι

ΤΟΤΕ

«ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Γιορτή της άνοιξης και Σκάκι

Get Adobe Flash playerΑνοιχτό πρωτάθλημα Σκάκι των μαθητών του Σχολείου σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων στο οποίο συμμετείχαν και οι αθλητές των Εκπαιδευτηρίων μας που έλαβαν σημαντικές διακρίσεις στο Ατομικό και Ομαδικό Διανομαρχιακό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι.