Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Οι μαθητές του Δ2 συμμετέχουν σε παρουσίαση...

Get Adobe Flash player

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση των παιδιών

Και όταν γνωρίζουμε τον δημιουργό τους η εξερεύνηση αυτού του κόσμου γίνεται πιο συναρπαστική! Υποδεχθήκαμε στην τάξη μας τη συγγραφέα Μαρία Γουλή για να μας μιλήσει για τα βιβλία της. Αφού συστηθήκαμε και γνωριστήκαμε καλύτερα αρχίσαμε να διαβάζουμε το βιβλίο "Η πριγγίπισσα και το Μπιζέλι". Παίξαμε με τις πριγκίπισσες και τους πρίγκιπες, γελάσαμε, χορέψαμε, γίναμε εμείς οι ήρωες τους παραμυθιού και δραματοποιήσαμε τους διαλόγους. Στη δεύτερη επίσκεψή της η συγγραφέας μας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της "Ονειρα γλυκά" και κουβεντιάσαμε μαζί της για τα όνειρά μας. Χωριστήκαμε σε ομάδες και η κάθε μια ομάδα ετοίμασε ερωτήσεις για να της πάρουμε συνέντευξη. Επίσης συνεργατικά σε ζευγάρια περιγράψαμε ένα όνειρό μας σαν παραμύθι και τα αφηγηθήκαμε μέσα στην τάξη. Ακούσαμε το cd του βιβλίου και ζωγραφίσαμε.

Όλες αυτές τις δραστηριότητες τις παρουσίασαν τα παιδιά με power point το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην πρώτη επίσημη παρουσίαση των βιβλίων της Μαρίας Γουλή. Είχαμε ετοιμάσει και τρεις εκπλήξεις: μια κάρτα με το παραμύθι της σε ποίημα που έγραψαν τα παιδιά και το απαγγείλανε, της τραγουδήσαμε ένα τραγούδι και μοιράσαμε σε όλους χρωματιστά χαρτάκια με όνειρα που έγραψαν και ζωγράφισαν τα παιδιά και διαβάσαμε κάποια από αυτά. Επίσης διαβάσαμε ένα όνειρο από το βιβλίο της. Είχαμε διακοσμήσει την αίθουσα με ζωγραφιές και κατασκευές των παιδιών. Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα, τα παιδιά συνεργάστηκαν ήρεμα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Το κοινό κατενθουσιάστηκε και ήμασταν όλοι χαρούμενοι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και η ψυχοθεραπεύτρια Κάτια Χατζηλάκου η οποία μίλησε για τη σημασία των παραμυθιών στην ψυχική υγεία των παιδιών και των μεγάλων και ο σκηνοθέτης και Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννης Ρήγας που μαζί με τους μαθητές τους παρουσίασαν θεατρικά αποσπάσματα του βιβλίου.