Σάββατο 30 Μαΐου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Around the world in 21 days! ESC 2019

Κατεβάστε το arrow2 αναλυτικό έντυπο τη arrow2 δήλωση συμμετοχής, το arrow2 flyer και την arrow2 αφίσα για το Around the world in 21 days! English Summer Camp 2019.

Μπορούμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε τρεις εβδομάδες; Φέτος στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια μπορούμε! Ακολουθώντας τα ταξίδια του Φιλέα Φογκ, του αποφασιστικού, γενναίου και περιπετειώδη Άγγλου gentleman, το Σχολείο μας γίνεται ο κόσμος όλος και «ταξιδεύουμε» σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Around the world in 21 days! ESC 2019Στο English Summer Camp προσεγγίζουμε την αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρουμε το σχολείο στη φύση. Εφαρμόζουμε bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας), ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες στο boot camp (στίβος άσκησης και περιπέτειας) του Σχολείου μας. Ταξιδεύουμε  στον κόσμο, μαθαίνουμε τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα άλλων λαών, επισκεπτόμαστε τον χώρο του αεροδρομίου και την αερολέσχη Θεσσαλονίκης, το Σιδηροδρομικό Μουσείο αλλά και τον Ιππικό Όμιλο Β. Ελλάδος, γνωρίζουμε τα μέσα μεταφοράς και την ιστορία τους, παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια ξένων χωρών στα ειδικά διαμορφωμένα stations του Σχολείου μας και γευόμαστε διαφορετικές γεύσεις από κουζίνες του κόσμου.

Για ένα βράδυ διανυκτερεύουμε κάτω από τα άστρα στην καταπράσινη αυλή μας και αποκτούμε ως εφόδια γνώσεις και δεξιότητες μέσα από αυτή τη συναρπαστική εμπειρία.

Σκοπός του Around the world in 21 days English Summer Camp είναι να προάγει την ομαδικότητα, την αυτονομία αλλά και τη διεύρυνση των γνώσεων, την  επαφή των μικρών κατασκηνωτών με τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα αλλά και να ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά και να γνωρίσουν  πολιτισμούς διαφορετικούς από τον δικό μας και όλα αυτά συνδυάζοντάς τα με την αγγλική γλώσσα μέσα από έναν άμεσο, διασκεδαστικό  και βιωματικό τρόπο.

Στο καταπράσινο περιβάλλον του Σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται. Οι  μικροί κατασκηνωτές χωρίζονται ηλικιακά σε ολιγομελή τμήματα (μέχρι 12 άτομα) και οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών κάθε ομάδας.

Μια διασκεδαστική εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα καταπράσινο, προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον! 

Κάθε τμήμα θα πάρει το όνομα ενός μέσου μεταφοράς, θα φτιάξει το έμβλημά του και θα ξεκινήσει αναζητώντας την περιπέτεια, τη γνώση, τις νέες εμπειρίες.

Θα μάθουμε:
Το μυθιστόρημα «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»  ESC19
Tα μέσα μεταφοράς και την εξέλιξή τους στον χρόνο
Τις ηπείρους
Τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου
Παραδοσιακά φαγητά από διάφορες γωνιές της υφηλίου
Περίεργα έθιμα
Μουσικές του κόσμου
Τα ζώα της ζούγκλας
Να χειριζόμαστε ρομπότ Lego
Ξιφασκία

Θα φτιάξουμε:
3D ζώα από χαρτόνι  ESC19
Mobile (μόμπιλε)  
Miniature landmarks
Υδρόγειο σφαίρα
Μέσα μεταφοράς
Διαβατήρια
Ενδυμασίες
Χειροτεχνίες με διαφορετικά υλικά και ενδιαφέρουσες τεχνικές

Θα μαγειρέψουμε:
Φαγητά και γλυκά από διάφορες κουζίνες του κόσμου  ESC19
Θα παίξουμε:
Κιναισθητικά παιχνίδια απ’ όλη τη γη  στην αυλή
Παιχνίδια στους διαδραστικούς πίνακες

Θα αποκτήσουμε εμπειρία μέσα από:
Διανυκτέρευση στον προστατευμένο αύλειο χώρο του Σχολείου μας  ESC19
Οριζόντια διαπέραση
Διέλευση θιβετιανής γέφυρας
Στίβο περιπέτειας
Πίστα αναρρίχησης 

Συνοδοιπόροι μας ...

 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής ΕκπαίδευσηςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Μητακίδου Χρηστοδούλα

Η Σούλα Μητακίδου είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχίο του Αγγλικού Τμήματος του Α.Π.Θ., πτυχίο Master's από το McGill University του Montreal και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Έχει πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα με θέμα την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την εκπαίδευση παιδιών γλωσσικών μειονοτήτων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά γλωσσικών μειονοτήτων, στην αντιρατσιστική εκπαίδευση και στην καλλιέργεια της γλώσσας μέσα από την παιδική λογοτεχνία. Η διδακτική εμπειρία της καλύπτει όλη την κλίμακα ηλικιών από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Επίσης, έχει διδάξει σε πολλά τμήματα μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών.

Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ή Σιδηροδρομικό Μουσείο Ελευθερίου Κορδελιού) εγκαινιάστηκε το 2001 και στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1894, την ιστορική «Στρατιωτική Στάση», ενός μικρού Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Το γραφικό αυτό κτίριο, ένα πανομοιότυπό του αποτελεί και τη στρατιωτική στάση της Αλεξανδρούπολης, είναι η έδρα του Μουσείου αλλά και της Λέσχης του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης. Στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Κορδελιού το παρελθόν αναβιώνει μέσα από χάρτες, σάλπιγγες μετάδοσης ακουστικών σημάτων, σήμαντρα ακύρωσης εισιτηρίων, μαγνητικά τηλέφωνα, τηλέγραφο, φανάρια, ρολόγια, γραφεία, γραφομηχανές, σημάνσεις και ό,τι άλλο έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα μέλη του Μουσείου.

AEROCLUB THESSALONIKI

AEROCLUB THESSALONIKIΤο 1930 ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Αεραθλητικό Σωματείο στην Ελλάδα με την επωνυμία «Ένωση Φίλων του Αέρος». Δύο χρόνια μετά, για να εναρμονισθεί με τον διεθνή τίτλο "Aeroclub", μετονομάζεται σε «ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ». Τα αεροπλάνα και οι πιλότοι της ΑΛΘ προσέφεραν και προσφέρουν πλούσιο κοινωνικό έργο με την απασχόληση των νέων σε χρήσιμες και επωφελείς δραστηριότητες, με πτήσεις για έρευνα και εντοπισμό αγνοουμένων, επιτήρηση των θαλασσών μας για ρύπανση και, φυσικά, των δασών μας για πυροπροστασία. Η Αερολέσχη είναι ένα ανοιχτό Αεραθλητικό Σωματείο και μπορεί να γίνει μέλος της όποιος επιθυμεί.

Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος 

Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος Ο Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος (Ι.Ο.Β.Ε.) βρίσκεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη σε μία έκταση πολλών στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα, στη Νέα Κρήνη. Ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς ομίλους της Ελλάδας, καθώς είναι ο πρώτος που ιδρύθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.
Είναι ένας συνδυασμός αθλητικού ιππικού ομίλου τόσο στην υπερπήδηση εμποδίων όσο και στην ιππική δεξιοτεχνία αλλά και ενός ομίλου όπου οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να απολαμβάνουν στιγμές ηρεμίας δίπλα στη θάλασσα.

Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης

Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης Η Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης είναι σχολή πρότυπη και αμιγώς προσανατολισμένη στο ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας. Τα ομαδικά τμήματά της αποτελούνται από: Learning, Fencing, Fun (5 ετών +), Lions academy (8 ετών +), Compete (13 ετών +), Recreation (18 ετών +), Medieval Society (18 ετών +). Επίσης διεξάγονται και ατομικά μαθήματα. Η ξιφασκία χαρακτηρίζεται «σκάκι του σώματος» και αποτελεί ένα ιδιαίτερο και πολυδιάστατο άθλημα. En grade, Pret, Allez!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ AROUND THE WORLD IN 21 DAYS  ESC 2019

 • Μαθήματα κολύμβησης - Swimming Lessons
 • Αθλητικές δραστηριότητες - Sports         
 • Αναρρίχηση και στίβος περιπέτειας - Climbing and boot camp
 • Ιππασία - Horse-riding
 • Τοξοβολία - Archery
 • Ξιφασκία - Fencing
 • Μουσικοκινητική, θεατρική αγωγή - Music/Dance/Drama                  
 • Εικαστικά - Arts and Crafts
 • Υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες - Outdoor games and activities
 • Παραμύθια, συζητήσεις, ομαδικές εργασίες κ.ά. με τη χρήση διαδραστικών πινάκων - Group activities/games, class projects
 • Μαγειρική - Cooking
 • Σκάκι - Chess
 • Ρομποτική με Lego Mindstorms - Robotics

Sleepover at Protypa! Διανυκτέρευση στην αυλή του Σχολείου μας

Sleepover at Protypa! Διανυκτέρευση στην αυλή του Σχολείου μας Στο E.S.C. μια βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους μικρούς μας κατασκηνωτές. Έτσι, επαναλαμβάνουμε και φέτος τη διανυκτέρευση στην αυλή του Σχολείου μας!

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, μετά το ωρολόγιο πρόγραμμά μας, κάνουμε picnic στην καταπράσινη αυλή μας, ξεκουραζόμαστε στις σκηνές μας και αφού έχουμε ανακτήσει τις δυνάμεις μας κατά τη μεσημεριανή μας ανάπαυλα, ξεκινάμε τα ομαδικά παιχνίδια, τους διαγωνισμούς χορού και τα quiz γνώσεων, επιμελημένα από τους μικρούς κατασκηνωτές!

Η γνώση θα συναντήσει τη διασκέδαση και τη δημιουργία σε μια ημέρα γεμάτη κέφι και χαμόγελα φτιαγμένη από τα παιδιά για τα παιδιά!

Η βραδιά θα συνεχιστεί με βραδινό barbecue, πολύ κέφι και φυσικά με τη διανυκτέρευση! Όσοι από εμάς το έχουμε ζήσει ανυπομονούμε να το ξαναζήσουμε! Εσείς;

SWIMMING LESSONS (Εντατικά Μαθήματα Κολύμβησης)SWIMMING LESSONS (Εντατικά Μαθήματα Κολύμβησης)

Στο πρόγραμμα της κολύμβησης συνεργαζόμαστε τα δέκα τελευταία χρόνια με το κολυμβητήριο του Δήμου Πανοράματος του οποίου υπεύθυνος λειτουργίας είναι ο κ. Χρήστος Γαρέφης. Οι μαθητές επισκέπτονται την πισίνα μέρα παρά μέρα. Στην πρώτη συνάντηση οι ειδικοί, έμπειροι εκπαιδευτές του αθλητικού κέντρου εξετάζουν τις ικανότητες των παιδιών στην κολύμβηση. Μετά τα κατατάσσουν σε ομάδες αρχαρίων, προχωρημένων κλπ. Σε κάθε τέσσερις (4) αρχάριους μαθητές  αντιστοιχεί   και  ένας  εκπαιδευτής  μέσα  στην  πισίνα. Εκτός  από το προσωπικό του κολυμβητηρίου που επιβλέπει τα παιδιά, οι μαθητές συνοδεύονται και από τις υπεύθυνες των τμημάτων και τις βοηθούς, οι οποίες τους βοηθούν κατά τη διάρκεια του ντους και της αλλαγής των ρούχων τους.

Στόχος μας είναι οι αρχάριοι μαθητές να μπορέσουν να επιπλεύσουν και να φτάσουν από τη μια άκρη της πισίνας στην άλλη (25 μέτρα) χωρίς βοήθεια και οι πιο προχωρημένοι να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αναπνοής (εισπνοή-εκπνοή) και να γνωρίσουν όλα τα στυλ κολύμβησης

SPORTS (Αθλητικές δραστηριότητες)SPORTS (Αθλητικές δραστηριότητες)

Στόχος των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι ν’ αναπτύξουν τα παιδιά τις κινητικές τους δεξιότητες, το συνεργατικό πνεύμα, να αθληθούν και να γνωρίσουν αθλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στη χώρα μας, όπως BASEBALL, SOFTBALL, BADMINTON, HOCKEY, ROLLERBLADING KAI ROLLER HOCKEY. Το Σχολείο διαθέτει όλο τον ειδικό εξοπλισμό όπως rollers, κράνη, επιγονατίδες, μπαστούνια, γάντια κ.ά. Διδάσκει εξειδικευμένος προπονητής, μέλος της πρώην εθνικής Ελλάδος Hockey.

ESC19__12_CLIMBING (Αναρρίχηση), BOOTCAMP (στίβος περιπέτειας)

Στο Around the world in 21 days ESC έχει εγκατασταθεί στίβος περιπέτειας με θιβετιανή γέφυρα, οριζόντια διαπέραση, αιωρούμενο κορμό και πίστα αναρρίχησης. Εξειδικευμένο προσωπiκό βοηθάει τα παιδιά να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Οι μαθητές  κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων είναι δεμένοι με ζώνη ασφαλείας, φορούν κράνος και έχουν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.             

ESC19__13_DRAMA - MUSIC – DANCE (Θεατρικό παιχνίδι- Μουσικοκινητική αγωγή)

Με το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Μαθαίνουν αυτοπειθαρχία και δημιουργούν μέσα από την ομάδα και τη συνεργασία. Τα παιδιά παίζουν και όταν παίζουν, μαθαίνουν να καλλιεργούν τη σκέψη τους, τη φαντασία τους και ταυτόχρονα διασκεδάζουν. Με τη μουσικοκινητική αγωγή ανακαλύπτουν τις κινητικές και μουσικές τους δεξιότητες, καταφέρνουν να κινηθούν με οδηγό τις αισθήσεις τους και τη φαντασία τους και έρχονται σε επαφή με νέα μουσικά και ηχητικά ακούσματα. Οι μαθητές διδάσκονται μοντέρνους χορούς όπως Hip-Hop, Street Dance και άλλα στυλ από μέλος της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Hip-Hop.

ARTS and CRAFTS (Εικαστικά)ARTS and CRAFTS (Εικαστικά)

Στόχος της δραστηριότητας είναι ν’ αναπτύξουν τα παιδιά τα αισθητικά τους ταλέντα κάνοντας ατομικές και ομαδικές κατασκευές με υλικά της φύσης, πηλό, σκοινί, χαρτί, κοχύλια και πολλά άλλα.

OUTDΟOR GAMES - GROUP ACTIVITIES (Υπαίθρια παιχνίδια - Ομαδικές δραστηριότητες)

OUTDΟOR GAMES - GROUP ACTIVITIES (Υπαίθρια παιχνίδια - Ομαδικές δραστηριότητες)

Ένα βασικό κομμάτι του summer camp είναι η χρήση της αγγλικής γλώσσας ως καθημερινός τρόπος επικοινωνίας, για την καλύτερη αφομοίωσή της. Αυτές οι δραστηριότητες γίνονται στην αγγλική γλώσσα από τις υπεύθυνες των τμημάτων και περιλαμβάνουν υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια, παραμύθια, συζητήσεις, διαθεματικές εργασίες με την υποστήριξη και χρήση οπτικοακουστικών μέσων, όπως διαδραστικοί πίνακες (interactive whiteboards), ηλεκτρονικοί υπολογιστές (computers), καθώς επίσης και επιτραπέζια παιχνίδια, μαγειρική και ζωγραφική.

CHESS (Σκάκι)CHESS (Σκάκι)

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που προάγει τον τρόπο σκέψης των μαθητών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. Τα παιδιά μαθαίνουν τα κομμάτια, τις κινήσεις τους, την αξία τους και εξασκούνται παίζοντας μεταξύ τους σε σκακιέρες και στον υπολογιστή.

ROBOTICS (Ρομποτική)ROBOTICS (Ρομποτική)

Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία των ρομπότ, τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή μας ζωή, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Χρησιμοποιούνται Lego της εκπαιδευτικής σειράς  Wedo 2.0, EV3 και για τους μικρούς μας φίλους η μελισσούλα Beebot  και τα Lego Story Starter. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατασκευές και προγραμματισμό με κινητήρες και αισθητήρες.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ή άλλων σχολείων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην τάξη των Νηπίων έως την Α΄ Γυμνασίου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το Around the world in 21 days English Summer Camp ξεκινάει τη Τρίτη 18 Ιουνίου 2019.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των δύο προγραμμάτων:

 Πρόγραμμα Διάρκεια  Λήξη προγράμματος
Short Around the world  P. ESC  2 εβδομάδες Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019
Long Around the world  P. ESC  3 εβδομάδες Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το Around the world in 21 days English Summer Camp λειτουργεί από τις 08:40 μέχρι τις 14:00. Υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης των μαθητών από τις 07:00 και επιστροφής από το σχολείο στις 14:00, στις 15:00 και στις 16:00.

Τις ώρες πριν και μετά το πρόγραμμα οι μαθητές απασχολούνται δημιουργικά από τις εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είναι αγγλόφωνες με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού (Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά).

Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα των δώδεκα (12) περίπου παιδιών. Μπορείτε να ενημερώνεστε από την υπεύθυνη του τμήματος για την πρόοδο του παιδιού σας.

Εκτός από τις υπεύθυνες των τμημάτων συμμετέχουν ειδικοί καθηγητές για τις αθλητικές δραστηριότητες, τη θεατρική αγωγή, τη μουσικοκινητική αγωγή, τα εικαστικά, την αναρρίχηση και τον στίβο περιπέτειας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την κολύμβηση, τη ρομποτική και το σκάκι.

Υπάρχει δυνατότητα σίτισης των μαθητών με πρωινό και μεσημεριανό φαγητό που παρασκευάζεται με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας. Το πρόγραμμα σίτισης επιμελείται ο διατροφολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τμήματος, λεπτομερείς οδηγίες καθώς και τα υλικά που θα χρειαστούν θα σας ανακοινωθούν αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές.

Στην τιμή περιλαμβάνεται η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών για όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού  προγράμματος.

Γίνεται έκπτωση 10% σε αδέρφια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ρωτήστε τα ασφαλιστικά σας ταμεία αν δικαιολογούν κάποιο ποσό για το παραπάνω καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος, παρακαλούμε, συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής και στείλτε την στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.