Σάββατο 30 Μαΐου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Μια γιορτή αφιερωμένη στην άνοιξη, στη γιορτή της μητέρας, στη χαρά της ζωής αλλά και μια μέρα μνήμης και συγκίνησης!!

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 όλοι οι χώροι του κήπου, τα γήπεδα αλλά και οι αίθουσες στολίστηκαν με τις εργασίες  που με πολύ κόπο, χαρά και μεράκι  εκπόνησαν οι μαθητές μας στις τάξεις τους και στα τριάντα διαφορετικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (clubs) του Σχολείου μας.

Μια μεγάλη κατακόκκινη καρδιά, φτιαγμένη από πεταλούδες origami  που «δίπλωσαν» οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄τάξης  (ευχαριστούμε την κυρία #zetastefanou  Ζέτα Στεφάνου) και ένα  ζωγραφισμένο «σ ΄αγαπώ μαμά» υποδεχόταν μαθητές ,γονείς, συγγενείς και φίλους και τους προκαλούσε να φωτογραφηθούν  για να θυμούνται για πάντα αυτή την ημέρα.

Πολύχρωμες, πανύψηλες νεράιδες πάνω σε ξυλοπόδαρα μοίραζαν το πρόγραμμα της ημέρας και ζεστά χαμόγελα!!

Στα διάφορα επίπεδα, εργαστήρια δημιουργούσαν δωράκια για τις μαμάδες, ξύλινη καρδούλα-μενταγιόν με το μονόγραμμα της κάθε μανούλας, καρτούλες κ.λ.π.

Το English Summer Camp around the world in 21 days κατείχε περίοπτη θέση με τον τοίχο αναρρίχησης, τη διέλευση θιβετιανής γέφυρας και την οριζόντια διαπέραση και τα υπέροχα αερόστατα που κατασκεύαζαν τα παιδιά και έδινε μια πολύ μικρή γεύση από όσα θα γίνουν και στο φετινό E.S.C. μας.

Το μεσημέρι ο ήχος της ποντιακής λίρας  δυναμωμένος από το νταούλι έγινε στην αρχή μουσικό χαλί για την εξιστόρηση των γεγονότων πριν και κατά και μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων και στη συνέχεια ο ήχος δυνάμωσε και η ποντιακή λεβεντιά γέμισε με ήχους και χορούς τον χώρο του γηπέδου.

Εμείς ακροατές και θεατές κλίναμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη των 100 χρόνων από τις μαρτυρικές εκείνες ημέρες, στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Θερμές ευχαριστίες στους υπέροχους ανθρώπους του  Συλλόγου Ποντίων Κάτω Σχολαρίου «Ανέβζηγος Αροθυμία» για την τόσο σημαντική συνεισφορά τους στην ημέρα αυτή!

Ο «ομάλ» ένας πανποντιακός χορός ένωσε τη χορευτική ομάδα με τους μικρούς μαθητές της Γ΄τάξης μας που ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα χόρεψαν μαζί τους και  στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη και μας χάρισαν μοναδικές στιγμές γεμάτες συγκίνηση και κέφι με τους παραδοσιακούς χορούς από ολόκληρη την επικράτεια.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στους διασώστες της ομάδας «Ελληνική  Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης» που με την παρουσία τους μας έκανα να αισθανόμαστε ακόμα πιο ασφαλείς!

Μια ημέρα γεμάτη, μια ημέρα που έπρεπε να διαλέξεις τι να πρωτοδείς, τι να πρωτοπαρακολουθήσεις .Είχε για όλους, είχε από όλους!

Στην αίθουσα του θεάτρου θεατρικές παραστάσεις αλλά και πολύ - πολύ μουσική

 • «Ο μεγάλος ένοχος», από τους μαθητέςτου Ε΄3 τμήματος ένα θεατρικό με περιβαλλοντικές ανησυχίες
 • Μουσικά παραμύθια! Το τμήμα Θεατρικής Αγωγής των Νηπίων και Προνηπίων παρουσίασε ένα χοροθεατρικό παραμύθι
 • TELEVISION μια- όπως πάντα -ανατρεπτική μοναδική παράσταση από το Τμήμα Χορωδίας και Ορχήστρας! Η Λόλα και ο Carnation, Ο πρωινός καφές και τα κορίτσια του καιρού, Τα παράθυρα και οι πολιτικοί. Γρήγορα αυτοκίνητα και επιτυχία, Ειδήσεις και κρυολιπόλυση. Οι ανάγκες μας, οι συνήθειές μας, οι αγορές μας, τα πρότυπά μας και οι συνήθειές!
 • Το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Παιδικού Σταθμού παρουσίασε με τραγούδια και όργανα, το παραμύθι της Εύας Τάρλετ «Τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα» 
 • Ενώ οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Πρότυπου Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Μουσικής Προπαιδείας του Νηπιαγωγείου, μας  χάρισαν τραγούδια από μιούζικαλς, κινηματογραφικές ταινίες αλλά και κλασικά από το πιάνο, το βιολί, το βιολοντσέλο, την κιθάρα και τα κρουστά.

Στα γήπεδα

 • επιδείξεις της Ακαδημία Τένις του Mini tennis Νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ τάξη αλλά και των τμημάτων των Γ΄ Δ΄ και  Ε΄τάξης
 • φιλικός αγώνας της ακαδημίας ποδοσφαίρου του νηπιαγωγείου και επίδειξη δεξιοτήτων από την ακαδημία ποδοσφαίρου
 • Οι αθλητές της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του Σχολείου μας επέδειξαν τις δεξιότητές τους σε ασκήσεις χειρισμού της μπάλας και στον αγώνα
 • Οι μαθήτριες του τμήματος Ενόργανης του Νηπιαγωγείου εντυπωσίασαν με ένα πρόγραμμα με ασκήσεις εδάφους της ενόργανης γυμναστικής
 • Ενώ οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του τμήματος Ενόργανης μας παρουσίασαν τις δεξιότητές τους σε ένα πρόγραμμα με γυμναστικές και ακροβατικές ασκήσεις
 • Όλοι οι αθλητές του τμήματος TAE KWON DO των Εκπαιδευτηρίων μας καθώς και αθλητές συνεργαζόμενων συλλόγων διαγωνίστηκαν σε poomse, τεχνικές ποδιών, χεριών και θραύση ξύλων.
 • Τμήμα Σκάκι Ανοιχτό πρωτάθλημα Σκάκι των μαθητών του Σχολείου (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό) σε 5 γύρους.

Και φυσικά πολύ-πολύ χορό! Οι μαθήτριες/μαθητές του Νηπιαγωγείου χόρεψαν Latin, Jazz, Hip Hop και μπαλέτο με δυο υπέροχες χορογραφίες: «Ροζ πάνθηρες»: μαθήτριες Νηπίων και «Μανιτάρια»: μαθήτριες/μαθητές Προνηπίων

Το Τμήμα Χορού Zumba kids του Δημοτικού σχολείου παρουσίασε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο όπου το χθες συναντά το σήμερα και παρέσυρε και τους θεατές στον χορό!

Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Σας ευχαριστούμε!

Και του χρόνου!