Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

English Summer Camp - Live the Out of Africa experience!

Κατεβάστε το arrow2 αναλυτικό έντυπο τη arrow2 δήλωση συμμετοχής, το arrow2 flyer και την arrow2 αφίσα για το Live the Out of Africa experience! English Summer Camp 2020.

Η περιπέτεια είναι πλέον συνώνυμο του English Summer Camp στα Πρό-τυπα Εκπαιδευτήρια! Γι’ αυτό και φέτος, τηρώντας πάντα τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, we are going on a safari! Για δυο βδομάδες η αυλή του Σχολείου μας μεταμορφώνεται σε Μαύρη Ήπειρο προσφέρο-ντας στους μικρούς κατασκηνωτές μας μια μοναδική εμπειρία σαφάρι! Out of Africa. Live the experience!

Στο English Summer Camp προσεγγίζουμε την αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρουμε το σχολείο στη φύση. Εφαρμόζουμε bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας), ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες στο boot camp (στίβος άσκησης και περιπέτειας) του Σχολείου μας. Ταξιδεύουμε στην Αφρική, στις μεγαλύτερες πόλεις, επισκεπτόμαστε εικονικά τα μεγαλύτερα εθνικά της πάρκα και μαθαίνουμε για την άγρια φύση, τα ζώα, the big five, για τα ήθη και τα έθιμα των ιθαγενών, κατασκηνωτικά tips και πρώτες βοήθειες. Γνωρίζουμε αφρικανική μουσική και χορούς στον χώρο του Σχολείου μας.

Σκοπός του Safari English Summer Camp είναι να προάγει την ομαδικότητα, την αυτονομία αλλά και τη διεύρυνση των γνώσεων, την επαφή των μικρών κατασκηνωτών με τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα αλλά και να ταξιδέψει τα παιδιά σε μέρη μακρινά για να γνωρίσουν πολιτισμούς διαφορετικούς από τον δικό μας και όλα αυτά συνδυάζοντάς τα με την αγγλική γλώσσα μέσα από έναν άμεσο, διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο.

Στο καταπράσινο περιβάλλον του Σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται. Οι μικροί κατασκηνωτές χωρίζονται ηλικιακά σε ολιγομελή τμήματα (μέχρι 12 άτομα) και οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών κάθε ομάδας.

Live the Out of Africa experience! English Summer Camp 2020.

Μια διασκεδαστική εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον!

Κάθε τμήμα θα πάρει το όνομα ενός άγριου ζώου, θα φτιάξει το έμβλημά του και θα ξεκινήσει αναζητώντας την περιπέτεια, τη γνώση, τις νέες εμπειρίες.

Θα μάθουμε:
Την ήπειρο της Αφρικής
Τις μεγαλύτερες πόλεις της Αφρικής
Φυλές της Αφρικής
Αφρικανικά έθιμα, μουσική και λεξιλόγιο
Τα άγρια ζώα, ζώα υπό εξαφάνιση και the big five
Τα μέρη του σώματος των ζώων
Κατασκηνωτικά tips
Πρώτες βοήθειες
Να χειριζόμαστε ρομπότ Lego
Ξιφασκία

Θα φτιάξουμε:
3D ζώα από χαρτόνι
Κυάλια και καπέλο safari
Κοσμήματα
Μάσκες
Ενδυμασίες - κελεμπία
Χειροτεχνίες με διαφορετικά υλικά και ενδιαφέρουσες τεχνικές

Θα μαγειρέψουμε:
Φαγητά και γλυκά από διάφορες κουζίνες του κόσμου

Θα παίξουμε:
Κιναισθητικά παιχνίδια στην αυλή
Παιχνίδια στους διαδραστικούς πίνακες

Θα αποκτήσουμε εμπειρία μέσα από:
Οριζόντια διαπέραση
Διέλευση θιβετιανής γέφυρας
Στίβο περιπέτειας
Πίστα αναρρίχησης

Σε συνεργασία με...

Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης

SAFARI_ENGLISH_SUMMER_CAMP_2020_page16_image2Η Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης είναι σχολή πρότυπη και αμιγώς προσανατολισμένη στο ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας. Τα ομαδικά τμήματά της απο-τελούνται από: Learning, Fencing, Fun (5 ετών +), Lions academy (8 ετών +), Compete (13 ετών +), Recreation (18 ετών +), Medieval Society (18 ετών +). Επίσης διεξάγονται και ατομικά μαθήματα. Η ξιφασκία χαρακτηρίζεται «σκάκι του σώματος» και αποτελεί ένα ιδιαίτερο και πολυδιάστατο άθλημα. En grade, Pret, Allez!

Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης

Ελληνική Ένωση Έρευνας και ΔιάσωσηςΗ ΕΕΕΔ έχει κύριο σκοπό την εκπαίδευση διασωστικών ομάδων και την οργάνωση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης για την προσφορά βοήθειας σε έκτακτες και κρίσιμες καταστάσεις. Τα μέλη μας συνεισφέρουν εθελοντικά με στόχο τη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν. Μαθαίνουν να διασφαλίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους από καθημερινούς και έκτακτους κινδύνους και να λειτουργούν υπεύθυνα μέσα σε μια ομάδα, αναλαμβάνοντας πολλές φορές και την ευθύνη της ζωής, όχι μόνον όσων κινδυνεύουν, αλλά και των υπόλοιπων μελών-διασωστών. Με τη συμμετοχή μας στο Safari ESC βοηθάμε τα παιδιά να γνωρίσουν: την Καρ-διοπνευμονική Αναζωογόνηση (σύμφωνα με τις νέες, λόγω covid, κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνη-σης -ERC), τη Θέση Ανάνηψης και την Αναγνώριση και Αντιμετώπιση Πνιγμονής.

Άνεμος Αθλητικός σύλλογος Θεσ/νίκης

Άνεμος Αθλητικός σύλλογος Θεσ/νίκηςΜε βασικό όχημα την αγάπη για τα τροχοπέδιλα και την ανάγκη για δημιουργικότητα, μυούμε τα παιδιά στο συναρπαστικό άθλημα του τροχοπεδιλισμού που για εμάς δεν είναι απλά ένα άθλημα, είναι αγάπη, πάθος και τρόπος ζωής. Οι μικροί μας αθλητές μαθαίνουν τις βασικές αρχές και τη νοοτροπία του τροχοπεδιλισμού, με σκοπό να αγαπήσουν το άθλημα αυτό αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Οι εκπαιδευτές μας είναι πιστοποιημένοι από την IISA (International Inline Skating Association), η οποία εδρεύει στην Αμερική και έχει παγκόσμια α-ναγνώριση.

Roller Lovers

Roller LoversΣκοπός της «Roller Lovers» είναι η προώθηση του τροχοπεδιλισμού και της νοοτροπίας του inline skating γενικότερα. Είναι ένας τρόπος ζωής προσιτός προς όλους. Επαγγελματίες αθλητές, λάτρεις του inline skating αλλά και άτομα που αγαπούν τον αθλητισμό και τις νέες προκλήσεις μπορούν να απολαμβάνουν την εμπειρία του inline skating είτε ως άθλημα είτε ως χόμπι.

Εργαστήρι αφρικανικής μουσικής από τις Afreakout του Κρουστόφωνου

Εργαστήρι αφρικανικής μουσικής από τις Afreakout του ΚρουστόφωνουΟι «Afreakout» είναι ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα του μουσικού εργαστηρίου «Κρουστόφωνο» που ασχολείται με τη μουσική της Δυτικής Αφρικής, συνδυάζει μουσική και χορό και δίνει συναυλίες και παραστάσεις. Στόχος του εργαστηρίου αφρικανικής μουσικής στο summer camp των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την μουσική κουλτούρα της Δυτικής Αφρικής μέσα από τα αυθεντικά κρουστά όργανα και τους χορούς. Η μουσική στον αφρικανικό πολιτισμό συνδέεται άρρηκτα με τον χορό, τις γιορτές και τη ζωή. Συμμετέχοντας στους ζωηρούς ρυθμούς, τους χορούς και τα τραγούδια θα ταξιδέψουμε μαζί με τα παιδιά στην ηλιόλουστη ήπειρο της Αφρικής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ SAFARI ESC 2020. OUT OF AFRICA

 • Αθλητικές δραστηριότητες - Sports
 • Αναρρίχηση και στίβος περιπέτειας - Climbing and boot camp
 • Ξιφασκία - Fencing
 • Πατίνια- Inline skating
 • Μουσικοκινητική θεατρική αγωγή - Music/Dance/Drama
 • Εικαστικά - Arts and Crafts
 • Υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες - Outdoor games and activities
 • Παραμύθια, συζητήσεις, ομαδικές εργασίες κ.ά. με τη χρήση δια-δραστικών πινάκων - Group activities/games, class projects
 • Μαγειρική - Cooking
 • Σκάκι - Chess
 • Ρομποτική με Lego Mindstorms - Robotics
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ SAFARI ESC 2020. OUT OF AFRICAz
Fest day at Protypa!

Στο ESC μια βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους μικρούς μας κατασκηνωτές.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουμε την ημέρα γιορτής! Κάνουμε picnic στην καταπράσινη αυλή μας, χαλαρώνουμε με προβολή ταινίας και παίζουμε παιχνίδια και quiz γνώσεων στα stations που θα βρίσκονται στην αυλή μας, κάνουμε διαγωνισμό χορού και όλα αυτά επιμελημένα από τους μικρούς κατασκηνωτές και τις δασκάλες τους!

Η γνώση θα συναντήσει τη διασκέδαση και τη δημιουργία σε μια ημέρα γεμάτη κέφι και χαμόγελα φτιαγμένη από τα παιδιά για τα παιδιά!

Η ημέρα γιορτής θα κλείσει με απογευματινό barbecue.

Η παραλαβή των μαθητών από το Σχολείο θα γίνει στις 19:00.

SWIMMING LESSONS (Μαθήματα Κολύμβησης)

SWIMMING LESSONS (Μαθήματα Κολύμβησης)Στο πρόγραμμα της κολύμβησης συνεργαζόμαστε τα δέκα τελευταία χρόνια με το κολυμβητήριο του Δήμου Πανοράματος. Οι ειδικοί, έμπειροι εκπαιδευτές του αθλητικού κέντρου εξετάζουν τις ικανότητες των παιδιών στην κολύμβηση. Μετά τα κατατάσσουν σε ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων. Σε κάθε τέσσερις (4) αρχάριους μαθητές αντιστοιχεί και ένας εκπαιδευτής μέσα στην πισίνα. Εκτός από το προσωπικό του κολυμβητηρίου που επιβλέπει τα παιδιά, οι μαθητές συνοδεύονται και από τις υπεύθυνες των τμημάτων και τις βοηθούς κατά τη διάρκεια του ντους και της αλλαγής των ρούχων των παιδιών.

* Οι επισκέψεις μας στην πισίνα θα πραγματοποιηθούν εφόσον δοθούν σαφείς οδηγίες και διευκρινήσεις από τον ΕΟΔΥ και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μικρών κατασκηνωτών μας.

SPORTS (Αθλητικές δραστηριότητες)

SPORTS (Αθλητικές δραστηριότητες)Στόχος των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι να αναπτύξουν τα παιδιά τις κινητικές τους δεξιότητες, το συνεργατικό πνεύμα, να αθληθούν και να γνωρίσουν αθλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στη χώρα μας, όπως BASEBALL, SOFTBALL, BADMINTON, HOCKEY, ROLLERBLADING και ROLLER HOCKEY. Το Σχολείο διαθέτει όλο τον ειδικό εξοπλισμό όπως rollers, κράνη, επιγονατίδες, μπαστούνια, γάντια κ.ά. Διδάσκει πιστοποιημέ-νος προπονητής, από την IISA (International Inline Skating Associa-tion) που εδρεύει στην Αμερική και έχει παγκόσμια αναγνώριση.

CLIMBING (Αναρρίχηση), BOOTCAMP (Στίβος περιπέτειας)

SAFARI_ENGLISH_SUMMER_CAMP_2020_page16_image28Στο Safari - Out of Africa ESC έχει εγκατασταθεί στίβος περιπέτει-ας με θιβετιανή γέφυρα, οριζόντια διαπέραση, αιωρούμενο κορμό και πίστα αναρρίχησης. Εξειδικευμένο προσωπικό βοηθάει τα παιδιά να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων είναι δεμένοι με ζώνη ασφαλείας, φορούν κράνος και έχουν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

DRAMA - MUSIC - DANCE (Θεατρικό παιχνίδι - Μουσικοκινητική αγωγή)DRAMA - MUSIC - DANCE (Θεατρικό παιχνίδι - Μουσικοκινητική αγωγή)

Με το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Μαθαίνουν αυτοπειθαρχία και δημιουργούν μέσα από την ομάδα και τη συνεργασία. Τα παιδιά παίζουν και όταν παίζουν, μαθαίνουν να καλλιεργούν τη σκέψη τους, τη φαντασία τους και ταυτόχρονα διασκεδάζουν. Με τη μουσικοκινητική αγωγή ανακαλύπτουν τις κινητικές και μουσικές τους δεξιότητες, καταφέρνουν να κινηθούν με οδηγό τις αισθήσεις τους και τη φαντασία τους και έρχονται σε επαφή με νέα μουσικά και ηχητικά ακούσματα. Διδάσκονται μοντέρνους χορούς όπως Hip-Hop, Street Dance και άλλα στυλ από μέλος της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Hip-Hop.

ARTS and CRAFTS (Εικαστικά)ARTS and CRAFTS (Εικαστικά)

Στόχος της δραστηριότητας είναι ν’ αναπτύξουν τα παιδιά τα αισθητικά τους ταλέντα κάνοντας ατομικές και ομαδικές κατασκευές με υλικά της φύσης, όπως πηλό, σκοινί, χαρτί, κοχύλια και πολλά άλλα.

OUTDΟOR GAMES - GROUP ACTIVITIES (Υπαίθρια παιχνίδια — Ομαδικές δραστηριότητες)OUTDΟOR GAMES - GROUP ACTIVITIES (Υπαίθρια παιχνίδια — Ομαδικές δραστηριότητες)

Βασικό στοιχείο του English Summer Camp είναι η καθημερινή χρήση της αγγλικής γλώσσας, όπου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξασκήσουν τον προφορικό λόγο με βιωματικό τρόπο, παίρνοντας μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια, παραμύθια, συζητήσεις, διαθεματικές εργασίες με την υποστήριξη και χρήση οπτικοακουστικών μέσων, όπως διαδραστικοί πίνακες (interactive whiteboards), ηλεκτρονικοί υπολογιστές (computers), καθώς επίσης και επιτραπέζια παιχνίδια, μαγειρική και ζωγραφική.

CHESS (Σκάκι)

CHESS (Σκάκι)Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που προάγει τον τρόπο σκέψης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. Τα παιδιά μαθαίνουν τα κομμάτια, τις κινήσεις τους, την αξία τους και εξασκούνται παίζοντας μεταξύ τους σε σκακιέρες στον διαδραστικό πίνακα.

ROBOTICS (Ρομποτική)ROBOTICS (Ρομποτική)

Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία των ρομπότ, τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή μας ζωή, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Χρησιμοποιούνται Lego της εκπαιδευτικής σειράς Wedo 2.0, EV3 και για τους μικρούς μας φίλους η μελισσούλα Beebot και τα Lego Story Starter. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατασκευές και προγραμματισμό με κινητήρες και αισθητήρες.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ή άλλων σχολείων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην τάξη των Νηπίων έως την Α΄ Γυμνασίου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το Safari - Out of Africa English Summer Camp ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.

 Πρόγραμμα  Διάρκεια  Λήξη προγράμματος
 Safari - Out of Africa  2 εβδομάδες  Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το Safari - Out of Africa English Summer Camp λειτουργεί από τις 08:40 μέχρι τις 14:00. Υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης των μαθητών από τις 07:00 και επιστροφής από το σχολείο στις 14:00, στις 15:00 και στις 16:00.

Τις ώρες πριν και μετά το πρόγραμμα τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά από τις εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είναι αγγλόφωνες με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού (Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά).

Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα των δώδεκα (12) περίπου παιδιών. Μπορείτε να ενημερώνεστε από την υπεύθυνη του τμήματος για την πρόοδο του παιδιού σας.

Εκτός από τις υπεύθυνες των τμημάτων συμμετέχουν ειδικοί καθηγητές για τις αθλητικές δραστηριότητες, τη θεατρική αγωγή, τη μουσικοκινητική αγωγή, τα εικαστικά, την αναρρίχηση και τον στίβο περιπέτειας, την κολύμβηση, τη ρομποτική και το σκάκι.

Υπάρχει δυνατότητα σίτισης των μαθητών με πρωινό και μεσημεριανό φαγητό που παρασκευάζεται με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας. Το πρόγραμμα σίτισης επιμελείται ο διατροφολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας και το φαγητό παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στην τιμή περιλαμβάνεται η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών για όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού  προγράμματος.

Γίνεται έκπτωση 10% σε αδέρφια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ρωτήστε τα ασφαλιστικά σας ταμεία αν δικαιολογούν κάποιο ποσό για το παραπάνω καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος, παρακαλούμε, συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής και στείλτε την στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.