Σάββατο 30 Μαΐου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Παρουσίαση στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα comic που να είναι αστείο και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα φτιάξαμε το “Εξωγήινοι στο μάθημα των ExaBytes” με το οποίο όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν για άλλα αστέρια και για άλλους πλανήτες του διαστήματος και ταυτόχρονα να γελάσουν με την ιστορία εξωγήινων που δημιουργήσαμε. Χρησιμοποιήσαμε το Comic Life, πρόγραμμα κατάλληλο για να φτιάξουμε μικρές ιστορίες με τις φωτογραφίες μας, ενώ παράλληλα επισκεφτήκαμε το δικτυακό τόπο www.kerpoof.com, όπου ο καθένας, ό,τι ηλικία και αν έχει μπορεί να φτιάξει τα δικά του comics εύκολα και διασκεδαστικά. Σε αυτό το δικτυακό τόπο εμείς φτιάξαμε ιστορίες με εξωγήινους, μια από τις οποίες επιλέξαμε και ενσωματώσαμε στο comic μας και καταλήξαμε έτσι σε ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα!

Λέξεις κλειδιά: διάστημα, εξωγήινοι, comic

κατεβάστε το comic 

Εμείς, οι Εxabytes, είχαμε φτιάξει το επιστημονικό περιοδικό και είχαμε μάθει για το μεγαλύτερο γνωστό άστρο του γαλαξία μας, το VY Canis Majoris. Πάνω σε αυτό στηρίξαμε και σχεδιάσαμε την επόμενη εργασία μας, το κόμικ που ονομάσαμε “Εξωγήινοι στο μάθημα των ExaBytes”.

Για να δημιουργήσουμε το κόμικ μας βγάλαμε φωτογραφίες στην τάξη μας και ο καθένας έπρεπε να μπει σε ένα ρόλο σύμφωνα με το σενάριο που είχαμε ήδη σκεφτεί. Ήταν τέλειο που βγάζαμε φωτογραφίες ο ένας τον άλλον και γελάσαμε πολύ. Αφού περάσαμε τις φωτογραφίες στους υπολογιστές μας, έπρεπε να προσαρμόσουμε την ιστορία μας και να σκεφτούμε τι θα ταίριαζε ο καθένας να πει. Έπειτα, με το Comic Life, αρχίσαμε να χτίζουμε την εργασία μας περνώντας φωτογραφίες και βάζοντας τα μπαλόνια διαλόγου.

Παράλληλα έπρεπε να φτιάξουμε και ένα κόμικ με εξωγήινους με σκοπό να συνδυάσουμε τα δύο μαζί σε ένα τελικό αποτέλεσμα. Αφού χρειαζόμασταν φανταστικές εικόνες και τοπία, σκεφτήκαμε ότι η καλύτερη λύση ήταν να χρησιμοποιήσουμε το δικτυακό τόπο www.kerpoof.com. Σε αυτό το δικτυακό τόπο μπορεί κάποιος εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσει φανταστικά κόμικς, ταινίες, κάρτες και εικόνες, γι’ αυτό αρέσει τόσο σε εμάς αλλά και στους μικρότερους μαθητές. Ο καθένας έφτιαξε ένα κόμικ για εξωγήινους κι από αυτά επιλέχθηκε ένα για να μπει συμπληρωματικά στη μέση της δική μας ιστορίας με τις φωτογραφίες.

Τελικά το κόμικ αυτό δε μας προσέφερε μόνο άφθονο γέλιο, αλλά μάθαμε και καινούρια πράγματα. Πώς να χρησιμοποιούμε το Comic Life, πώς να δημιουργούμε και άλλες ιστορίες στο kerpoof και φυσικά συνειδητοποιήσαμε την απεραντοσύνη του σύμπαντος και αναρωτηθήκαμε αν τελικά υπάρχουν εξωγήινοι.

 Ακολουθούν εικόνες από το κόμικ μας, γιατί μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις. Ελπίζουμε να το διασκεδάσετε όσο και εμείς!

comic_2001_1 comic_2001_2