Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Στίβου
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

anoixi_2013

 H Κυριακή 19 Μαΐου ήταν αφιερωμένη στην Άνοιξη, στην καθιερωμένη γιορτή της Άνοιξης στον κήπο του σχολείου μας!! Στην γιορτή του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, του ποδοσφαίρου, του σκακιού, του Tae Kwon Do,της αναρρίχησης και του roller,σε  γιορτή των clubs αλλά κυρίως σε γιορτή των παιδιών!!  

Όλα τα επίπεδα του κήπου ήταν από νωρίς το πρωί στολισμένα με τις δημιουργίες των μαθητών, εργασίες που έγιναν στα clubs αλλά και οι διαθεματικές εργασίες που εκπονήθηκαν κατά την διάρκεια της σχολικής  χρονιάς που τελειώνει.

Get Adobe Flash player


Από τις 10.00 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι καλεσμένοι μας!! Στην είσοδο δυο ανοιξιάτικες υπάρξεις υποδεχόταν "αφ’ υψηλού" μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες και γιαγιάδες, θείους και φίλους που ερχόταν να περάσουν μαζί με τα παιδιά τους μια όμορφη ανοιξιάτικη ημέρα!!

Get Adobe Flash player


H φετινή μας γιορτή συνέπεσε και με την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Γι αυτό στην είσοδο υπήρχε μια γωνιά αφιερωμένη σ’ αυτή τη μαύρη σελίδα της ιστορίας, που όμως έγινε η αφορμή να έρθουν στην Ελλάδα οι  Έλληνες του Πόντου και να "μπολιάσουν" με την κουλτούρα, τον πολιτισμό τους το έθνος μας και  με την εργατικότητά  και την υπομονή και επιμονή τους να δώσουν ώθηση στην οικονομία μας.

Get Adobe Flash player


Το Astrocamp, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας, είχε στήσει ηλιακά τηλεσκόπια, τηλεσκόπια παρατήρησης του ήλιου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, ένα ταξίδι στους άγνωστους και τόσο γοητευτικούς κόσμους του ουρανού με οδηγούς έμπειρους αστρονόμους.

Get Adobe Flash player


Τραπεζάκια κάτω από τον παχύ ίσκιο των δέντρων μετατράπηκαν σε πηγαδάκια, για καφέ και κουβεντούλα των μεγάλων, αλλά και με κερκίδα του γηπέδου 5x5 δίπλα όπου διεξαγόταν οι αγώνες ποδοσφαίρου.

Get Adobe Flash player


Το καροτσάκι του παγωτατζή έδινε μια νότα δροσιάς-κυριολεκτικά και μεταφορικά

Get Adobe Flash player

ενώ  λίγο πιο κάτω το face painting δημιουργούσε μικρές πεταλουδίτσες, νεράιδες αλλά και super ήρωες.

Get Adobe Flash player


Πόλος έλξης για μια δόση αδρεναλίνης αλλά... με ασφάλεια, η πίστα αναρρίχησης για αρχάριους και βετεράνους του sport

Get Adobe Flash player

όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τις εμπειρίες που θα ζήσουν στο English Summer Camp.

Δίπλα στο γήπεδο του μπάσκετ οι γυμναστές του English Summer Camp - μέλη της εθνικής ομάδας Ball hockey -μαζί με την παιδική ομάδα hockey Huskies έδειξαν στα παιδιά, τεχνικές του rollerblading και του roller hockey.

Get Adobe Flash player


Στο κάτω γήπεδο διεξήχθησαν κάτω από τα βλέμματα των περήφανων γονέων και άλλων συγγενών οι αγώνες του 10ου Τεχνικού και Αγωνιστικού Πρωταθλήματος TAE KWON DO Πανπαίδων και Πανκορασίδων με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αθλητικών συλλόγων.

Get Adobe Flash player


Τα τραπέζια για το σκάκι φιλοξένησαν αγώνες τακτικής, σκέψης και συγκέντρωσης του 6ου Ατομικού Ανοιξιάτικου Ανοιχτού Πρωταθλήματος Σκάκι,

Get Adobe Flash player

ενώ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τα παιδιά της θεατρικής ομάδας της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης μας παρουσίασαν το έργο του Φ. Γκ. Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας».

Στη συνέχεια οι μαθητές του Ευρωπαϊκού Τμήματος μας ενημέρωσαν στα Γερμανικά για την ιστορία της γιορτής της μητέρας στον κόσμο και  μας παρουσίασαν  στα Αγγλικά το έργο με τίτλο: "The little traveler" ενώ οι μαθητές του τμήματος Γερμανικών της Β΄ και Γ΄ τάξης (Deutschspaβ am Mittag) παρουσίασαν  ένα μίνι βιογραφικό σε μορφή χειροτεχνίας για να συστηθούν σε συμμαθητές, γονείς, αδέλφια και φίλους αλλά και για να σας δείξουν τι έχουν μάθει ως τώρα στα Γερμανικά.

Get Adobe Flash playerΚαι ενώ έξω στον κήπο κόσμος πήγαινε και ερχόταν και οι λιχουδιές από το barbeque ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα,

Get Adobe Flash player

στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τα παιδιά της χορωδίας-ορχήστρας δοκίμασαν και δοκιμάστηκαν σε διαφορετικούς ήχους, φωνές, χρώματα. Αναπόλησαν  και ανέπλασαν  στιγμές από έναν μικρό πρίγκιπα που όλο και μεγαλώνει…

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μικροί σολίστες του Εργαστηρίου Ωδείου με μελωδίες ροκ, καν καν και κλασικές, με ρυθμούς ραπ και αυτοσχεδιασμούς.

Την μουσική πανδαισία έκλεισαν τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου, της Μουσικής Προπαιδείας του Νηπιαγωγείου και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του Παιδικού Σταθμού που τραγούδησαν και έπαιξαν για όλους εμάς!!

Get Adobe Flash playerΣτο εργαστήρι Πληροφορικής και πολυμέσων οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης πήραν τον ρόλο του δασκάλου και βοήθησαν τους μικρούς επισκέπτες τους  να φτιάξουν ένα μικρό animation στο Pivot Stickfigure Animator.

Το πρόγραμμα αυτό έμαθαν να το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και δημιούργησαν το δικό τους Animation “Mission: Unknown”, με θέμα τις κλασσικές ταινίες του κινηματογράφου και τα soundtracks τους, το οποίο παρουσίασαν στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Μπορείτε να παρακολουθήστε το animation κάνοντας κλικ στο παρακάτω link

Ενώ οι μαθητές της Γ΄ Τάξης παρουσίασαν το “Φανταστικό Ταξίδι” στο οποίο συμμετείχαν δημιουργώντας μια παρουσίαση στο PowerPoint με μοναδικά μνημεία σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Αλλά και οι μικρότεροι, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης  μας εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας τμήμα της ενότητας “Δεινόσαυροι” κατά την οποία έμαθαν για τους δεινόσαυρους και την ιστορίας της γης.

Get Adobe Flash player


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για το εργαστήρι ζωγραφικής και χειροτεχνίας που είχε στηθεί στη γωνιά του English After School καθώς επίσης  και για τα English Language Games-Noughts & Crosses, etc. που διοργάνωσαν οι μαθητές του English after School στην Αγγλική γλώσσα  για τους μικρούς μας μαθητές με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα (στην αίθουσα του τμήματος Ε΄3).

(Tο bilingual πρόγραμμα του σχολείου ξεκινάει από τον παιδικό σταθμό (Little Kiddies English Club) και συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του νηπιαγωγείου (Bilingual Kindergarten) καθώς και στο δημοτικό όπου το πρόγραμμα ολοκληρώνεται ως English After School).

Οι μαθητές του τμήματος English after School παρουσιάσαν εργασίες, projects και posters με τις οποίες ασχολήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Στα δύο επίπεδα της αυλής είχαν στηθεί οι εργασίες που ετοίμασαν στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές του Δημοτικού (Projects και Διαθεματικές) με θέματα

Get Adobe Flash player

που αφορούν την παραδοσιακή υγιεινή διατροφή, το κουκλοθέατρο, τα παραμύθια κ.ά. προσεγγίζοντάς τα διαθεματικά μέσα από τη βιωματική μάθηση, την έρευνα και την τεχνολογία.

  • Α΄ τάξη: ≪Παραδοσιακά υγιεινά εδέσματα και γλυκά
  • Β΄ τάξη: ≪Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα≫≫
  • Γ΄ τάξη: ≪Το κουκλοθέατρο ως μέσο διαπαιδαγώγησης: Μεταμορφώνομαι και μεταμορφώνω≫
  • Δ΄ τάξη: ≪Μ’ ένα καΐκι αρμενίζω στο Αιγαίο≫
  • Ε΄ τάξη: ≪Στη χώρα των παραμυθιών≫-
  • Στ΄ τάξη ≪Οι λαοί της Ευρώπης≫

Get Adobe Flash player


Ακολουθούμε τα πατουσάκια στον κήπο και περνάμε από την πολύχρωμη πύλη των μπαλονιών. Όλος ο κόσμος των μικρών μας μαθητών, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού, ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Τα παιδιά παρουσίασαν κατασκευές και εικαστικές εργασίες τους στο πλαίσιο αγαπημένων τους Project και Διαθεματικών προσεγγίσεων, όπως «Θεσσαλονίκη, η πόλη μου», «Η τέχνη μέσα από τα μάτια των παιδιών», «Καλώς μας ήρθες Άνοιξη», «Μάιος, ο μήνας των λουλουδιών», «Ο κόσμος των δεινοσαύρων» κ.α.

Get Adobe Flash player


Τα Εικαστικά Εργαστήρια που είχαν στηθεί στον ίδιο χώρο φιλοξένησαν τους μικρούς επισκέπτες που έπαιξαν, ζωγράφισαν, δημιούργησαν και αποτύπωσαν την Άνοιξη!

Η προσοχή όμως μικρών και μεγάλων εστιάστηκε στη γωνιά που ήταν αφιερωμένη στο Project των Νηπίων «Το Διάστημα», όπου τρισδιάστατοι πύραυλοι και αστροναύτες φωτογραφήθηκαν μαζί τους!