Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Τα παιδία παίζει...τυφλόμυγα, κουτσό, σχοινάκι, ντιζ, σπασμένο τηλέφωνο, βαρελάκια, τζαμί, μήλα, κορόιδο…

Get Adobe Flash player


Την Τετάρτη 23-05-2013 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του δημοτικού μας σχολείου μας θύμισαν πως :

“Οι άνθρωποι δε σταματούν να παίζουνε επειδή γερνάνε.

Γερνάνε επειδή σταματούν να παίζουνε.”( Oliver W. Holmes )

Τα παιδιά κάθε εποχής παίζοντας με «υλικά ψυχής» καταφέρνουν να ξεπερνούν το χώρο, το χρόνο, τις διαφορές, την αδικία, την ασχήμια.

Αυθόρμητα και μαγικά συνεννοούνται, συνεργάζονται, δημιουργούν, φιλιώνουν, κλαίνε και γελούν.

Έτσι απλά ζωντανεύουν τα όνειρα…

">Kατεβάστε το έντυπο της εκδήλωσης

Τα παιδιά έμαθαν με τη βοήθεια των γυμναστών και των δασκάλων τους και με πολλή χαρά και κέφι ζωντάνεψαν παραδοσιακά παιχνίδια, παιχνίδια που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά με περιγραφή ή με επίδειξη των μεγαλύτερων προς τους μικρότερους. Παιχνίδια ομαδικά που τα χαρακτηρίζει η ευρηματικότητα, η επιδεξιότητα, η κίνηση, η φαντασία και το γέλιο.

Παιχνίδια ξεχασμένα όπως : τυφλόμυγα, κουτσό, σχοινάκι, ντιζ, σπασμένο τηλέφωνο,  βαρελάκια, τζαμί, μήλα, κορόιδα, διελκυστίνδα, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες με σχοινάκι, με στεφάνια και εμπόδια, αγώνες μπάσκετ, ζωντάνεψαν στο γήπεδο του σχολείου μας μέσα σε γέλια και χαρούμενες φωνές.

Αλήθεια όμως, ποιες φωνές ήταν ποιο δυνατές; Των παιδιών ή των γονιών και των παππούδων που λαχταρούσαν να πάρουν μέρος στα παιχνίδια;

Στο τέλος οι παραδοσιακοί χοροί ολοκλήρωσαν αυτή την όμορφη την βόλτα στην  παράδοση.

Οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες καταχειροκροτήθηκαν από δασκάλους , γονείς και φίλους για την υπέροχη παρουσίασή τους  αλλά  ίσως και γιατί  ξανάφεραν στα χείλη  μας μια υποψία από τη γλύκα των παιδικών μας χρόνων.