Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Χορεύοντας...την παράδοση

Get Adobe Flash playerΤο απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, οι μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης του σχολείου μας ένωσαν τα χέρια τους και αναβίωσαν την παράδοσή μας μέσα από τα τραγούδια της Θράκης, της Μακεδονίας, του Πόντου αλλά και των νησιών μας. Όλη η Ελλάδα μια αγκαλιά.

Το σχολείο μας πλημμύρισε με φουστανέλες, ποδιές, τσαρούχια, μαντήλια και φλουριά που στόλιζαν τους μαθητές.

Το ταξίδι ξεκίνησε με οδηγό και συνοδοιπόρο την αδερφή του Μεγαλέξανδρου, τη Γοργόνα, που μας οδήγησε βήμα - βήμα από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου στη Μακεδονία, στην Κρήτη, στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Είκοσι χοροί, είκοσι κομμάτια της ιστορίας και της παράδοσής μας!

">Κατεβάστε το έντυπο της εκδήλωσης

Σιγά σιγά τα παιδιά με τα σταθερά και ζωηρά βήματά τους με κομμάτια παζλ, σχημάτιζαν χορεύοντας σ’ έναν μεγάλο πίνακα την όμορφη κι ευλογημένη χώρα μας.

Ραχοκοκαλιά της εκδήλωσης η ζωντανή ορχήστρα των αποφοίτων του Μουσικού Λυκείου Θεσσαλονίκης που συνόδεψαν μουσικά τα παιδιά και έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στη βραδιά.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε, η Γοργόνα βούτηξε στα βαθιά νερά, η ορχήστρα αποχώρησε, όλοι εμείς όμως παιδιά, γονείς, δάσκαλοι, προσωπικό και διεύθυνση σιγοψιθυρίζουμε ακόμη έναν παραδοσιακό σκοπό ήρεμα, σιωπηλά στην καρδιά, στο μυαλό μας…

Καλό καλοκαίρι.
Καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!!!