Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Μια διαφορετική εμπειρία για τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης.

xifaskia
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας 2013», ο οποίος διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, διοργάνωσαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχολεία της Θεσσαλονίκης με παρουσίαση των αθλημάτων του μπάντμιντον και της ξιφασκίας.

Στις 23 Μαΐου 2013, αθλητές και προπονητές των τοπικών συλλόγων, επισκέφθηκαν τα Εκπαιδευτήριά μας  και παρουσίασαν το άθλημα και τεχνικές του μπάντμιντον στους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης, ενώ, στο πλαίσιο του πρότυπου αναπτυξιακού προγράμματος «Νίκησε με το σπαθί σου», αθλητές και προπονητές, μύησαν τα παιδιά των δύο τάξεων στα μυστικά του σπαθιού και στο άθλημα της ξιφασκίας.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο ξιφομάχοι, φορώντας τη στολή ξιφασκίας και δοκίμασαν την κλίση τους στο άθλημα, εμπλουτίζοντας με ψυχαγωγικό και διαδραστικό τρόπο τις γνώσεις του, όσον αφορά στην Ολυμπιακή Παιδεία.

Μάλιστα, σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκε Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής στο σημαντικό αυτό γεγονός, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Dr. Jacques Rogge και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, επιβραβεύοντας έτσι εμπράκτως την έννοια της συμμετοχής.