Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

events1

Οι μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και των νέων καινοτόμων προγραμμάτων, κάνουν πράξη το σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης και μάθησης. Έτσι αναπτύσσουν, καλλιεργούν και επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους μέσα από τη διαδικασία και τη μεθοδολογία της Διαθεματικής Προσέγγισης και σ’ άλλους τομείς όπως κοινωνικούς, πολιτιστικούς, πολιτισμικούς, τεχνολογίας κτλ.
Παράλληλα οι μαθητές οργανώνουν και συμμετέχουν σε γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις μέσα και έξω από το σχολείο για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Έτσι ολοκληρώνεται και ευαισθητοποιείται ο μαθητής τόσο στα σύγχρονα δρώμενα όσο και στα προβλήματα που αφορούν στο σημερινό τρόπο ζωής.Βηματίζοντας στο μονοπάτι που οδηγεί στο νέο τους ταξίδι οι μαθητές της Στ΄ τάξης αποχαιρέτισαν στο λιμάνι των Προτύπων, την παιδική τους ηλικία κι ανοίχτηκαν για καινούριες περιπλανήσεις. Το γνωρίζουν πως ο κόσμος είναι στα χέρια εκείνων που έχουν το θάρρος να ονειρεύονται και να ζουν τα όνειρά τους.

Μία νέα αυλαία ανοίγεται μπροστά στις διψασμένες τους αισθήσεις. Όμως μέσα τους είναι η σκηνή, μέσα τους είναι η μαγεία του νέου έργου.

Έτσι σε μια συγκινητική μα ταυτόχρονα και χαρούμενη βραδιά χάρισαν απλόχερα και μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους  χρώματα, χαμόγελα ,μελωδίες, χορό, τραγούδια και συναισθήματα, κρέμασαν ενθύμιο τις δικές μας ευχές ψηλά στα αστέρια για να τους φέγγουν τον δρόμο που απλώθηκε μπροστά τους...Get Adobe Flash player


Καθώς το τέλος άλλης μιας όμορφης χρονιάς πλησίαζε γλυκά γλυκά στο κατώφλι μας... λίγο πριν αποχαιρετιστούμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,  περάσαμε πολύ όμορφες στιγμές στις ημερήσιες εκδρομές μας. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και λαχτάρα οι μαθητές της Α', Β' και Γ' τάξης την Πέμπτη 17 Μαΐου, της  Δ’ , Ε’ και ΣΤ΄ τάξης την Τετάρτη 30 Μαΐου και τα μικρά μας του Νηπιαγωγείου, την Πέμπτη 14 Ιουνίου πραγματοποίησαν και φέτος την καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή τους, η οποία χρωματίστηκε με διάφορες «πινελιές».

Ο χώρος που επιλέχθηκε ήταν η λίμνη Κερκίνη στον νομό Σερρών -στον πλήρως εξοπλισμένο και άρτια οργανωμένο «Ερωδιό»- όπου μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο σε διάφορες δραστηριότητες: τοξοβολία, ιππασία αλλά και μια μοναδική βαρκάδα στη λίμνη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών απέναντι στο μεγαλείο της φύσης. Φυσικά δεν έλειψε το τραγούδι, το γέλιο, το παιχνίδι μέχρι το απόγευμα όπου αποκαμωμένοι και «γεμάτοι» με εικόνες και συναισθήματα αποχαιρετίσαμε τον χώρο και επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη…Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης 2018

Μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες! Μια γιορτή που σηματοδοτεί ένα τέλος και μια αρχή ταυτόχρονα. Το τέλος μιας περιπλάνησης έξι χρόνων που βιώσαμε μαζί - μαθητές και εκπαιδευτικοί- προσπαθώντας να εξερευνήσουμε άγνωστους τόπους που έκρυβαν το μυστήριο της γνώσης. Αλλά και μια αρχή, ένα νέο ταξίδι, σε μια πορεία που ευχόμαστε να είναι φωτεινή και καλοτάξιδη!

Μια γιορτή με κέφι, χαρά, γέλιο αλλά και πολλή πολλή συγκίνηση για να κλείσει αυτή η τελευταία σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα τα παιδιά μίλησαν, θυμήθηκαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα για τη ζωή που πέρασαν μαζί επί έξι ή περισσότερα χρόνια.Μια γιορτή διαφορετική απ τις άλλες! Με κέφι, χαρά, γέλιο αλλά και πολύ - πολύ συγκίνηση, έκλεισε αυτή η τελευταία σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Με ένα νοσταλγικό ταξίδι, στα οκτώ και εννέα για τους περισσότερους, χρόνια της φοίτησης τους στα Πρότυπα, ολοκληρώθηκε για τα παιδιά μας της ΣΤ΄ τάξης ένας μεγάλος κύκλος, αυτός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στον καταπράσινο κήπο των εκπαιδευτηρίων, η μουσική, οι χοροί, τα τραγούδια δεν μπόρεσαν να κρύψουν την συγκίνηση.

Τα παιδιά κάνοντας αναδρομή, θυμήθηκαν όσα βίωσαν, έμαθαν και πέρασαν στα έξι ή περισσότερα χρόνια που έζησαν εδώ.«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει». Νίκος Καζατζάκης

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2017

Οι μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου μαςGet Adobe Flash player

Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου οι μαθητές της Στ1 και Στ2 τάξης παρουσίασαν στους μαθητές των άλλων τάξεων ένα χρονικό της Επανάστασης του 1821. Η παρουσίαση στηρίχθηκε στο έργο "Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ιακ. Καμπανέλλη. Επέτειοι όπως η σημερινή θεμελιώνουν την εθνική μας ταυτότητα κι οικοδομούν την εθνική συνείδηση . Η παράσταση ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν. Οι μαθητές από σκηνής αφηγήθηκαν , δραματοποίησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν χαρίζοντας άλλοτε στιγμές συγκίνησης κι άλλοτε στιγμές γέλιου στοιχεία άλλωστε που περιέχει και το έργο των μεγάλων πρωταγωνιστών Κ. Καζάκου και Τζ. ΚαρέζηςGet Adobe Flash player

Μια ευκαιρία για γιορτή που καταευχαριστήθηκαν όλοι, μικροί και μεγάλοι ήταν ο αποκριάτικος χορός της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας που πραγματοποιήθηκε την Τσικνοπέμπτη στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Polis.

Το κέφι και η χαρά περίσσεψαν σε ένα πάρτυ που είχε από όλα: εδέσματα, χορευτική μουσική, πλατιά χαμόγελα και απέραντη διάθεση για γιορτή! Πρωτότυπες και ευφάνταστες φορεσιές πρωταγωνίστησαν σε μια βραδιά που κύλησε ομαλά και όπου διασκέδασαν όλοι, παιδιά και γονείς.Get Adobe Flash player

Μια εμπειρία που θα μας μείνει χαραγμένη στην μνήμη και την καρδιά μας ήταν η καθιερωμένη τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ´ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας στην Αθήνα.

Το ταξίδι μας στο Νότο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Πρώτος σταθμός μας, το Αττικό Πάρκο. Γέλια, φωνές, φτερουγίσματα, ξεφωνητά, κρωξίματα και πάλι γέλια γίνονται ένα. Ο αρχικός ενθουσιασμός από το εντυπωσιακό show των δελφινιών διαδέχεται από τα επιφωνήματα χαράς που συνοδεύουν τα ξεσπάσματά μας. Οι selfies με τα πανέμορφα πλάσματα του πάρκου χρωματίζουν τις στιγμές μας και αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας. Θαυμαστικά παρασέρνονται από το δυνατό αεράκι και χορεύουν ψηλά στον ουρανό σαν τραγούδι που μας συνοδεύει όμορφο και δυνατό ως την πόρτα της επιβλητικής ατμόσφαιρας του ξενοδοχείου Intercontinental που μας φιλοξενεί. Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη ημέρα και η φιλική παρέα φαντάζεται κιόλας την όμορφη συνέχεια!Την αγάπη τους για την αγγλική γλώσσα είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Η όμορφη εκδήλωση αποτέλεσε την έναρξη των απογευματινών μαθημάτων γλωσσομάθειας που έχουν τίτλο «Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ». Περιλαμβάνουν διαλόγους και συζητήσεις, διανθισμένες με μουσικοχορευτικά δρώμενα στις ξένες γλώσσες που διδάσκονται μέσα στην τάξη. Σε αυτές τις συναντήσεις οι γονείς έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το επίπεδο γλωσσικής επάρκειας των παιδιών μέσα σε μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα.Μια πολύχρωμη γιορτή Προσφοράς και Αγάπης

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε για 21η συνεχή χρονιά, η Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά φιλανθρωπικού χαρακτήρα των ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Μια πολύχρωμη γιορτή που φώτισε την ημέρα και τις καρδιές των εκατοντάδων επισκεπτών ήταν η φετινή Εορταγορά των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης. Παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, τα Εκπαιδευτήριά μας από νωρίς το πρωί γέμισαν με γονείς, παιδιά και επισκέπτες που συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό bazaar και έλαβαν μέρος στα πρωτότυπα εργαστήρια και τα πολλά και διαφορετικά δρώμενα που παρουσιάστηκαν.Get Adobe Flash player

Την εύθυμη θεατρική παράσταση «Τα πιο τρελά Χριστούγεννα του Αϊ-Βασίλη» παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Με ενθουσιασμό και μεράκι, τα παιδιά μας ετοίμασαν ένα χαρούμενο και κεφάτο θεατρικό δρώμενο, που ήταν εμπνευσμένο από διάφορους γραφικούς χαρακτήρες καθώς και παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων:

“Σε μια τρελή περιπέτεια ο Αϊ-Βασίλης θα συναντήσει τους ήρωες των Χριστουγέννων και όχι μόνο… Άραγε θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αποστολή του και φέτος;”

Χαριτωμένοι τάρανδοι, σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι και ένα σωρό άλλοι χαρακτήρες, μαζί με τον Άγιο Βασίλη φυσικά, βρέθηκαν επί σκηνής και μας διασκέδασαν με τα καμώματά τους, κερδίζοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων μας!Get Adobe Flash player

Δυναμικό παρών έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην κεντρική οδό του Πανοράματος.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος τα παιδιά της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες από το Νηπιαγωγείο. Ενδεδυμένοι με τη στολή και κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην αυλή του Σχολείου. Από εκεί κατευθύνθηκαν στο χώρο της παρέλασης όπου και πήραν μέρος μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, καθώς και φορείς και Συλλόγους.Get Adobe Flash player

Παραμονές της γιορτής του ΟΧΙ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης ετοίμασαν και παρουσίασαν με περηφάνια και σεβασμό μια γιορτή που τιμά τους ήρωες του 1940.

Πατριωτικά τραγούδια, ανάγνωση ποιημάτων και πεζών έργων που τιμούν και αναδεικνύουν την αντίσταση στον ξένο κατακτητή αποτέλεσαν τον κορμό της επετειακής εκδήλωσης της 28ης Οκτωβρίου που επιμελήθηκαν τα παιδιά της Ε’ Τάξης. Η σημασία κα το μεγαλείο του αγώνα του 1940 υμνήθηκαν μέσα από τη λιτή αλλά ουσιαστική γιορτή που περιελάμβανε επίσης προβολή ηχητικών και οπτικών ντοκουμέντων. Η σημαιοστολισμένη αίθουσα του Σχολείου ήταν γεμάτη από τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου που συμμετείχαν και χειροκρότησαν με θέρμη την όμορφη γιορτή.Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης αποχαιρέτησαν το σχολείο τους, με μια τελετή που ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, υπό τα βλέμματα των γονιών και των εκπαιδευτικών τους. Τα παιδιά που μεγάλωσαν στην αγκαλιά του σχολείου, έκαναν μια αναδρομή στα χρόνια που έζησαν εδώ, αναπολώντας το ταξίδι που άρχισε πριν καιρό, τότε που το καράβι ήταν ακόμη μικρό και η ζωή τους ανέμελη κι ανυποψίαστη.

Η τελετή είχε τίτλο «Λόγια της Θάλασσας» και τα κείμενα που απαγγέλθηκαν σε αυτή ήταν αποσπάσματα από έργα ποιητών που ύμνησαν τη θάλασσα και τον αγώνα του ανθρώπου να την τιθασεύσει. Γεμάτη νοσταλγία, χιούμορ αλλά και η αισιοδοξία για τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον, η τελετή αποφοίτησης περιελάμβανε επίσης πολλά τραγούδια και χορούς με ήχους και μουσικές που παρέπεμπαν στην θάλασσα. Ευχόμαστε σε όλα μας τα παιδιά καλή συνέχεια, καλή πρόοδο και καλά ταξίδια!Get Adobe Flash player


Δευτέρα. Ημέρα αναχώρησης κι επιστροφής. Γι' αυτό κι ένα συννεφάκι θλίψης σκιάζει τις πιο χαρούμενες στιγμές της σχολικής μας ζωής. Το πρόγραμμα ξεκινάει εντυπωσιακά με τα άκρως ενδιαφέροντα πειράματα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Η συνέχεια στο Σούνιο. Εκεί στο επιβλητικό ακρωτήρι με το ναό του Ποσειδώνα να ορθώνεται στητός και ακλόνητος περιμένοντας από το βάθος των αιώνων τον Αιγέα να φτερουγίσουν μαζί πάνω από το γαλάζιο του Αιγαίου.

Η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη αρχίζει και οι αποσκευές του καθενός μας γεμάτες από αναμνήσεις, εικόνες αλλά και γνώσεις, πληροφορίες και εντυπώσεις. Στα χείλη όλων ανεβαίνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη και αξέχαστη εκδρομή που περιμέναμε τόσο καιρό με αγωνία και να σας πούμε πως όλους εσάς θα σας θυμόμαστε για πάντα.Get Adobe Flash player


Το πρωινό ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Χαρούμενο ξύπνημα, πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο Intercontinental και ξεκίνημα για το γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ακόρεστα μάτια ρουφάνε χρώματα, ήχους, διηγήσεις. Σε κάθε γωνία κι ο απόηχος του χρόνου γίνεται αντίλαλος της εθνικής μας συνείδησης. Επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο νέο Μουσείο. Τα βήματα μας ακολουθούν το μονοπάτι της μνήμης. Αρχαία παλέτα με χρώματα βάφει τα θαυμαστικά και τα ερωτηματικά των παιδικών ματιών. Λίγη κόκκινη τελεία στα μάγουλα κι ένα γαλάζιο κόμμα στην άκρη των χειλιών. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γέφυρα που συνδέει το χρόνο με τις περισπωμένες που διαγράφουν στο κορμί της ιστορίας, οι σκιές του Παρθενώνα.

Η συνέχεια στο κτήριο της Βουλής, στο ιερό της δημοκρατίας. Καθόμαστε στα έδρανα και κρυμμένοι πίσω απο τις βαριές πόρτες μας χαμογελούν ο Βενιζέλος, ο Τρικούπης, ο Όθωνας με όλους τους μεγάλους της περηφάνειας και της εθνοσταλγίας.

Η μέρα μετά το μεσημέρι μας βρίσκει γεμάτους και χαρούμενους, έτοιμους να συνεχίσουμε στην αγκαλιά της αθηναϊκής διασκέδασης. Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, στο θέατρο Βέμπο, παρέα με την «Οικογένεια Άνταμς»!Get Adobe Flash player


Η τριήμερη εκδρομή της Στ´ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με τρία λεωφορεία στη διαδρομή για Αθήνα με οδηγό τη χαρά και την προσμονή. Άφιξη και ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο Intercontinental και αναχώρηση για το Αττικό Πάρκο. Τρέξιμο με γέλια και ξεφωνητά στους διαδρόμους. Ένας απέραντος ενθουσιασμός για τα θαυμαστά της άγριας πανίδας.Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης

Μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες! Μια γιορτή που σηματοδοτεί ένα τέλος και μια αρχή ταυτόχρονα. Το τέλος μιας περιπλάνησης έξι χρόνων που βιώσαμε μαζί -μαθητές και εκπαιδευτικοί- προσπαθώντας να εξερευνήσουμε άγνωστους τόπους που έκρυβαν το μυστήριο της γνώσης. Αλλά και μια αρχή, ένα νέο ταξίδι, σε μια πορεία που ευχόμαστε να είναι φωτεινή και καλοτάξιδη!

Μια γιορτή με κέφι, χαρά, γέλιο αλλά και πολλή πολλή συγκίνηση για να κλείσει αυτή η τελευταία σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα τα παιδιά μίλησαν, θυμήθηκαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα για τη ζωή που πέρασαν μαζί επί έξι ή περισσότερα χρόνια.


Εκδρομή της ΣΤ’ τάξης στην Αθήνα – 1η ημέρα

Get Adobe Flash player


Πάρτε μια δόση χαμόγελου, τρεις σταγόνες χαράς, δυο κουταλιές αισιοδοξίας κι η συνταγή για την εκδρομή μας έτοιμη!!! Τίποτε δεν μας σταματά... Ούτε τα γκρίζα σύννεφα και που μας κυνηγούν σε όλη την διαδρομή ούτε το τρελοβοριαδάκι δε στέκονται εμπόδιο στην χαρούμενη συντροφιά των Προτύπων που κατεβαίνει για την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή στην Αθήνα.

Πρώτη μέρα και πιστοί στο ραντεβού μας με το «αττικό πάρκο» απολαμβάνουμε το παιχνίδι των δελφινιών και το κάλεσμα της άγριας φύσης. Χαρούμενα γέλια και συντροφιές που έρχονται όλο και πιο κοντά για να αποφύγουν το κρυφτοκυνηγητό με το αεράκι που δεν σκοπεύει να μας αφήσει έτσι εύκολα... Και το πρώτο βράδυ στην Αθήνα μας βρίσκει να μοιραζόμαστε εικόνες φωτογραφίες selfies κι εντυπώσεις...Εκδρομή της ΣΤ’ τάξης στην Αθήνα – 2η ημέρα

Get Adobe Flash player


Ξύπνημα πρωί πρωί, μάτια γεμάτα ανυπομονησία και λαχτάρα κι ο μεγάλος γύρος του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με την Ακρόπολη, ξεκινά. Πρόσωπα που ατενίζουν έκθαμβα τον εθνικό ιστό μιας πατρίδας που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Καρδιές που ρουφάνε αχόρταγα τα λόγια των ξεναγών, που μεταμορφώνονται σε χρώματα και μελωδίες, που ανιστορούν πράξεις και κατορθώματα θεών κι ηρώων. Το νέο μουσείο Ακρόπολης μας συγκινεί καθώς περιπλανιόμαστε στις αίθουσες του, ενώ ο ψίθυρος των αρχαίων χρόνων γλίστρα ανάμεσα στα εντυπωσιακά εκθέματα.

Μεσημεράκι για φαγητό και το απόγευμα στο θέατρο Μουσούρη παρέα με τον «Φον Δημητράκη». Το χειροκρότημα ζεστό, ανακατεμένο με άφθονο γέλιο μα και κάποιο δάκρυ συγκίνησης να κυλά και να ζεσταίνει τις ψυχές παιδιών, δασκάλων και γονιών που παρακολούθησαν τον εξαίρετο θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη!!!Get Adobe Flash player


Υπήρξα περίεργη και μελετηρή. Ξέρω από όλα. Λίγο απ’ όλα. Τα ονόματα των λουλουδιών όταν μαραίνονται, πότε πρασινίζουν οι λέξεις και πότε κρυώνουνε. Πόσο εύκολα γυρίζει η κλειδαριά των αισθημάτων μ’ ένα οποιοδήποτε κλειδί της λησμονιάς. Όχι, δεν είμαι λυπημένη.
Κική Δημουλά " Το λίγο του Κόσμου"

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα τα παιδιά μίλησαν, θυμήθηκαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα για τη ζωή που πέρασαν μαζί επί έξι ή περισσότερα χρόνια.

Εξιστόρησαν – πότε αστεία και πότε σοβαρά - την προσπάθεια που έκαναν να φτάσουν στο τέλος του δρόμου που ξεκίνησαν μικρά και φοβισμένα, για να καταλήξουν εδώ σήμερα, έτοιμα για το επόμενο βήμα, έτοιμα για μια καινούρια αρχή.

Τους ευχόμαστε όλοι μια νέα πορεία άξια των ονείρων τους.Get Adobe Flash player

Αγαπητά μας παιδιά

Εδώ τελειώνει για σας η περιπλάνηση έξι χρόνων που βιώσαμε μαζί προσπαθώντας να εξερευνήσουμε άγνωστους τόπους που έκρυβαν και το μυστήριο της γνώσης.

Και να που τα καταφέραμε. Εσείς ως γνήσιοι Έλληνες που αγαπάτε τα ταξίδια κι εμείς ως καθοδηγητές και συνοδοιπόροι στο δύσκολο δρόμο που τώρα δα ολοκληρώνεται.

Οι πιο ανυπόμονοι βιάζεστε κιόλας να αφήσετε το καράβι που σας έφερε ως εδώ και να χαρείτε μαζί με τις πρώτες εμπειρίες της ελευθερίας την ψευδαίσθηση, ότι το δύσκολο ταξίδι έχει τελειώσει.

Οι πιο συνετοί στέκεστε στην κουπαστή του καραβιού και ατενίζετε στοχαστικά γιατί ξέρετε ότι σε λίγο θα ξεκινήσετε και πάλι για ένα πιο μακρύ και δύσκολο ταξίδι.

Αυτό το μικρό λιμάνι δεν είναι παρά ένας σταθμός, όπου θα αλλάξετε σκαριά για να συνεχίσετε παραπέρα. Ο χρόνος ως το επόμενο βήμα δεν είναι πολύς. Μόλις που προλαβαίνετε να στρέψετε το βλέμμα πίσω για να συλλέξετε με στοργή τις λέξεις, που θα συνθέσουν το ημερολόγιο του ταξιδιού σας ως εδώ.

Ήρθατε μικροί και φεύγετε μεγάλοι.
Ήσασταν άμαθοι και γίνατε πολύξεροι.

Κατεβάστε το έντυπο της εκδήλωσηςΜας καθήλωσε  το πάθος και  η απίστευτη δύναμή των παιδιών μας.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων το Σάββατο στις 30 του Μάρτη παρουσίασαν στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την παράσταση «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου». Το έργο  ήταν βασισμένο στο μεγαλύτερο μέρος του  στο «μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και ήταν αφιερωμένο στην επέτειο της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου αλλά και στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Get Adobe Flash player

Με ζωντάνια άφθονο κέφι και παρέα την καλή διάθεση 190 άτομα (90 μαθητές, 90 γονείς και 10 εκπαιδευτικοί) των 4 τμημάτων της Στ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν χθες το πρωί την καθιερωμένη τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Get Adobe Flash playerΤην Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, οι μαθητές της χορωδίας του σχολείου μας συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του τμήματος, μουσικό Μαρία Μαναβή, επισκέφθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο διευθυντής της κλινικής κ. Τσικόπουλος, ο δάσκαλος του σχολείου της κλινικής, αλλά και σύσσωμο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Get Adobe Flash player


Οι μαθητές μας με χαμόγελα στα πρόσωπα και γεμάτοι θετική ενέργεια έπαιξαν και τραγούδησαν στους μικρούς αρρώστους όχι μόνο τα κάλαντα πολλών περιοχών, αλλά και  άλλα γνωστά τραγούδια μετά από παράκληση, τόσο των παιδιών, όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής, γνωρίστηκαν με τους μικρούς νοσηλευόμενους, αντάλλαξαν ευχές και μοίρασαν προσωπικά δώρα και κάρτες με ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μικρό σχολείο της κλινικής  και ενημερώθηκαν  από τον δάσκαλο του σχολείου για τη  λειτουργία του.

Οι μικροί χορωδοί με την επίσκεψη αυτή έδωσαν χαρά και αισιοδοξία αλλά και εκτίμησαν  το δώρο της υγείας, καθώς και την αξία της προσφοράς.
«Ελάτε όλοι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στο σχολείο μας, για να περάσουμε μαζί μια μέρα γιορτής, μέρα χαράς, μέρα αγάπης, ελπίδας και προσφοράς. Ελάτε να αγκαλιάσουμε όλους όσοι μας χρειάζονται!»… έλεγε η πρόσκληση για το 17ο χριστουγεννιάτικο bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Και ναι, ήρθαν όλοι, γέμισαν η αυλή, ο κήπος, τα κτίρια με παιδιά, γονείς, παππούδες, θείους και φίλους, γέμισαν με προσφορά και αγάπη για όσους έχουν την ανάγκη μας, αλλά και με χαρά γιορτής Χριστουγεννιάτικης, παρεΐστικης, οικογενειακής.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου το σκηνικό της γιορτής ήταν στημένο και άρχισε να υποδέχεται με ξωτικά, ταράνδους και αγγελούδια τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Get Adobe Flash playerbazaarfindΠατήστε για να δείτε την φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος

girlanta

Για 17η συνεχή χρονιά το καθιερωμένο φιλανθρωπικό bazaar θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Κυριακή 16/12/2012 από τις 10:00 έως τις 15:00

Στην πλούσια αγορά μας μπορείτε να βρείτε:for_kids2012BΜε την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, από το Σάββατο 17 ως και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη  Unicef, υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους φίλους στο φιλόξενο χώρο του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos σε μια γιορτή αγάπης « ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ».

version=3">

Όλες τις ημέρες, από το πρωί ως αργά το απόγευμα, ο χώρος πλημμύρισε από παιδιά κάθε ηλικίας που ξεναγήθηκαν από τους μαθητές μας, γνώρισαν τα 29 πάνινα ανθρωπάκια, τους μικρούς "αγγελιοφόρους μαθητές" που κατασκεύασαν και έστειλαν τα παιδιά μας, διάβασαν τα μηνύματα που έχουν γράψει επάνω τους παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά και από τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Φιλανδία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Κύπρο για τα δικαιώματα των παιδιών, για τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο, για τα όνειρά τους και στη συνέχεια πήραν μέρος  στις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.___________________________________3

Μια γιορτή διαφορετική απ τις άλλες! Με κέφι, χαρά, γέλιο αλλά και πολύ - πολύ συγκίνηση, έκλεισε αυτή η τελευταία  σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης  των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

 ____________________..________________________

Όπως έχει καθιερωθεί πια, στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς το σχολείο μας παρουσιάζει διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες οι μαθητές συμμετέχουν μ’ έναν συνδυασμό μουσικοχορευτικών δρώμενων που πλαισιώνουν κάποιο γνωστικό κεντρικό θέμα.

Έτσι για φέτος η Γ΄ τάξη ασχολήθηκε με παραδοσιακούς χορούς υπενθυμίζοντας σε όλους τη σπουδαιότητα της παράδοσης και του πολιτισμού κάθε λαού που πρέπει να γνωρίζει τις ρίζες του για να επιβιώνει και να προχωρά.To_Athens29

Τα μεγαλύτερα παιδιά της Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ΄  τάξης πήραν μέρος σ’ ένα πρόγραμμα πιο σύνθετο που περιλάμβανε περιήγηση στον κόσμο δίνοντας πληροφορίες γνωστικού χαρακτήρα, θεατρικά κομμάτια, αφήγηση, αλλά και μέρη κινητικά που υπάκουαν σε συντονισμό γυμναστικής άσκησης, ρυθμού και ομαδικής συνεργασίας. Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης που κατέδειξε σφαιρικά τις ιδιαίτερες επιδόσεις των μαθητών μας έγκειται στο γεγονός ότι η γλώσσα στην οποία αποδόθηκε το όλο πρόγραμμα ήταν τ’ Αγγλικά που χρησιμοποιήθηκαν με χαρακτηριστική άνεση και ευχέρεια απ’ τα παιδιά. Κεντρικό της θέμα ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες σε διασκευή, σύμφωνα με την οποία ο κεντρικός ήρωας δεν επιστρέφει στην Αγγλία αλλά παραμένει στην Ελλάδα γοητευμένος απ’ τη φυσική της καλλονή, τα εξαιρετικά μνημεία και το ταμπεραμέντο των κατοίκων της.________________________________1

Όπως έχει καθιερωθεί πια, στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς το σχολείο μας παρουσιάζει διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες οι μαθητές συμμετέχουν μ’ έναν συνδυασμό μουσικοχορευτικών δρώμενων που πλαισιώνουν κάποιο γνωστικό κεντρικό θέμα.

Έτσι για φέτος η Α΄ και Β΄ τάξη με θέμα «Παιχνιδομαθήματα» παρουσίασαν με επιτυχία μέσα από ρυθμικές ασκήσεις γυμναστικής, συνοδευμένες από μουσική και παιχνίδι, τις γνώσεις που απέκτησαν σε γραμματική και αριθμητική. Το ύφος της εκδήλωσης ήταν ανάλαφρο και διασκεδαστικό, με κεντρικό άξονα ιδιαίτερα ευρηματικό που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Get Adobe Flash player

κατεβάστε το έντυπο της εκδήλωσης1a_programma_giortis_______________________________

Μια γιορτή για όλους! Με κέφι, χαρά, γέλιο και συγκίνηση, ακριβώς «σαν παλιό σινεμά», έκλεισε κι αυτή η σχολική χρονιά.

Μουσικές και χοροί, σκηνικά και ρούχα, επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα για το καλλιτεχνικό ταξίδι στην Ελλάδα της Φίνος Φιλμ, στην Ελλάδα του Δαλιανίδη, του Δημόπουλου και του Σακελλάριου, του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίμη Πλέσσα.

Το έναυσμα για την εκκίνηση του ταξιδιού δόθηκε από τα Προ-προνήπια του σχολείου, που μας χάρισαν κορυφαίες στιγμές από τις ταινίες «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Η θεία μου η χίπισσα» και «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Get Adobe Flash player« ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΚΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… »

Get Adobe Flash player


Σε  διήμερη γιορτή γεμάτη φιλία, συντροφικότητα, χαρά, παιχνίδι, εκπλήξεις  αλλά και ποικίλα συναισθήματα,  οι μαθητές  των τμημάτων της Γ΄ και Δ΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν συμμαθητές τους  από σχολεία της Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο της εκδήλωσης  «ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 και  την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012  στο περίπτερο της Εμπορικής Τράπεζας,  μέσα στο χώρο της ΔΕΘ.Την Παρασκευή 23-3-12 οι μαθητές της Στ΄ τάξης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη, που είχε πρωτοανεβεί το 1973 με τους   Κώστα Καζάκο, Τζένη Καρέζη κι ένα μεγάλο επιτελείο σπουδαίων καλλιτεχνών της εποχής.

Get Adobe Flash player


Η παράσταση συνεπήρε τους μαθητές και η συμμετοχή τους στις πρόβες ήταν δεόντως φιλότιμη και φιλόπονη. Τα τραγούδια και τα κείμενα του έργου έκαναν μεγάλη εντύπωση στους συμμετέχοντες αφού επισημάνθηκε απ’ τους ίδιους η επικαιρότητα των μηνυμάτων και η σύμπτωση ιστορικών κοινωνικών στιγμών της πατρίδας μας με το γίγνεσθαι των τελευταίων ετών που βιώνουμε καθημερινά.

Το έργο παρουσιάσθηκε σε τρεις παραστάσεις και το παρακολούθησαν όλες οι τάξεις του σχολείου συνοδευόμενες από τους δασκάλους τους. Το χειροκρότημα, θερμό και ειλικρινές, αντάμειψε την προσπάθεια των παιδιών που ενθουσιάστηκαν ιδιαιτέρως αφού είδαν την ανταπόκριση στα πρόσωπα των θεατών και ένιωσαν με ιδιαίτερη χαρά πως τα μηνύματα του έργου έγιναν κατανοητά και αποδεκτά απ’ το σύνολο.
Την Κυριακή 25-3-2012 οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους πήραν μέρος στην καθιερωμένη παρέλαση που γίνεται στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Get Adobe Flash player


Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του δήμου και ακολούθησε η μαθητική παρέλαση με συμμετοχή και άλλων φορέων της περιοχής, η οποία και κορύφωσε   τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής γιορτής.

Με ζήλο και περηφάνια τα παιδιά τίμησαν τους αγωνιστές του ’21 και χειροκροτήθηκαν ένθερμα απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, γονείς και εκπαιδευτικούς.Στις 2, 3 και 4 Μαρτίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την πόλη των Αθηνών, συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών.

Η εκδρομή είχε - πέρα από τον ψυχαγωγικό - και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και συνεδέθη με τα γνωστικά πεδία των μαθητών.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιελάμβανε την επίσκεψη στο Αττικό πάρκο όπου ήρθαμε σε επαφή με την πανίδα τόσο της εύκρατης όσο και της τροπικής ζώνης. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την πολυποικιλότητα και το πλήθος των ειδών του πάρκου. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανέπτυξαν προβληματισμούς οικολογικής ευαισθησίας αλλά και διασκέδασαν παρακολουθώντας παιχνίδια επιδεξιότητας από τα δελφίνια του πάρκου.

Get Adobe Flash player
Ακολουθώντας την παράδοση, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού μας Σταθμού γιόρτασαν τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης. Από νωρίς στήθηκαν τα τραπεζάκια περιμετρικά της σάλας του Νηπιαγωγείου, όπου τα παιδιά «τσίκνησαν» παρέα με τους φίλους τους. Γεύτηκαν νόστιμα κρεατάκια στα κάρβουνα και χόρεψαν σε αποκριάτικους ρυθμούς. Τα γέλια και οι χοροί των παιδιών κράτησαν μέχρι τελευταίας στιγμής! Και του χρόνου, παιδιά!

Get Adobe Flash player
Τη σημασία της προσφοράς είχε ως κεντρικό θέμα  η γιορτή που παρουσίασαν τα Νήπια διασκευάζοντας «Το δώρο της Παπλωματούς», μια σύγχρονη ιστορία των Τζεφ Μπριμπό και Γκέιλ ντε Μάρκεν.

Τα Προνήπια έκαναν αναδρομή στα παλιά και μας ταξίδεψαν στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας την περίοδο του Δωδεκαημέρου.

Οι γιορτές ολοκληρώθηκαν με τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού να διασκευάζουν μουσικοκινητικά τους «Κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού» την Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη που με τη δική της ανεπανάληπτη συνταγή γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με ενθουσιασμό και χαμόγελα.

Μετά το τέλος των παραστάσεων, τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα και έκοψαν τη βασιλόπιτα της τάξης τους, ενώ ο Αϊ-Βασίλης τους μοίρασε δώρα χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα.

Get Adobe Flash player

christmas_bazaar_small_3

Χριστούγεννα, μέρες αγάπης……

Για μια ακόμη χρονιά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας, άνοιξαν την Κυριακή 11/12/2011 με το καθιερωμένο, ετήσιο φιλανθρωπικό ΠΑΖΑΡΙ. Οι χώροι των εκπαιδευτηρίων μας , στους Ελαιώνες Πυλαίας, πλημμύρισαν από χαρούμενες φωνές των παιδιών αλλά και των γονέων από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Get Adobe Flash player


Οι επισκέπτες έκαναν τις αγορές τους σε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεραμικά είδη, χειροποίητα κοσμήματα, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (παραδοσιακά ζυμαρικά, ποντιακά χειροποίητα προϊόντα, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού) από το γυναικείο αγροτικό συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου, μελισσοκομικά προϊόντα (μέλι, γύρη, βασιλικός πολτός, ρακόμελο, ελαιομελοσάπουνα, κεραλοιφές πρόπολης, κρυολογήματος και μυϊκών πόνων) από την Ι.Μ. Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, απήλαυσαν στην καφετερία του σχολείου μας μια κούπα ζεστού καφέ και χειροποίητες πίτες και γλυκά, προσφορά των παιδιών της Α΄ και Β΄ τάξης, παραδοσιακές γαλλικές και γερμανικές σπεσιαλιτέ και ροφήματα., έκαναν face painting, έπαιξαν στα παιχνίδια του Λούνα Παρκ (ψάρεμα, σκοποβολή, κρίκους κ.α), φωτογραφήθηκαν με το ξυλοπόδαρο ξωτικό και - βοηθούμενοι από μια ηλιόλουστη ημέρα- γεύτηκαν τις σπεσιαλιτέ του υπαίθριου barbeque και pop corn.Οι μαθητές των τμημάτων Ε3 και Ε4 παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ένα αφιέρωμα στην ημέρα του Πολυτεχνείου. Το αφιέρωμα περιλάμβανε θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και προβολή video. Έγιναν επισημάνσεις της ιστορικής αξίας της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου και αναφορές στη συμβολή που είχε στον εκφυλισμό του στρατιωτικού καθεστώτος. Ακόμη έγινε μνεία της θυσίας των παιδιών του Πολυτεχνείου. 

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player


Την Παρασκευή 11-11-2011, επισκέφθηκαν το σχολείο μας 85 μαθητές και 15 δάσκαλοι ενός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Κων/πολης  (Isik, www.fmv.edu.tr) στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής επισκέψεων ανάμεσα σε σχολεία.

Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους φιλοξενήθηκαν  στις εγκαταστάσεις και στον αύλειο χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας. Παρακολούθησαν μια μικρή γιορτή με χορούς, τραγούδια και επίδειξη TAE-KWON-DO που προετοίμασαν οι μαθητές του σχολείου. Ακόμη έπαιξαν σκάκι και έγραψαν συνθήματα για το περιβάλλον, τη φιλία, τη συνεργασία των λαών πάνω σε ρολό χαρτιού. Επίλογος της μικρής γιορτής το τραγούδι Imagine του John Lenon  που τραγούδησαν τα παιδιά του σχολείου μας μαζί με τους φιλοξενούμενους μαθητές.                                                                                    
Επίσης συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους  με  παιδιά ίδιας ηλικίας μ’ αυτά.

Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία σ’ αυτή τη συνάντηση να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και να έρθουν κοντά με κάποιον άλλο πολιτισμό, κουλτούρα και νοοτροπία που οδηγεί τελικά και στη συνεννόηση και συνεργασία των λαών παγκόσμια.
Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Πυλαίας, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με φανερό ζήλο και υπερηφάνεια, τα παιδιά τίμησαν τους ήρωες του '40 και καταχειροκροτήθηκαν από συμμαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Get Adobe Flash player

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων. Τη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε3 και περιλάμβανε θεατρικό δρώμενο, ποιήματα και τραγούδια. Στη συνέχεια δόθηκε από το διευθυντή του σχολείου η σημαία στους αριστούχους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Get Adobe Flash player
Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά περιβάλλον, έγινε η αποφοίτηση των μαθητών της ΣΤ τάξης στον αύλειο χώρο του σχολείου κάτω από τα βλέμματα των γονιών και των δασκάλων τους. Τα παιδιά έκαναν αναδρομή των χρόνων που έζησαν από μικρά νήπια ως το τέλος της θητείας τους στο σχολείο, με νοσταλγία, χιούμορ και προοπτική για τη συνέχιση του δρόμου που ξεκίνησαν εδώ.

Τους ευχόμαστε όλοι Καλό Ταξίδι!Στις 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού.

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου στα βόρεια της Αφρικής μαζεύτηκαν όλα τα ζώα για να πραγματοποιήσουν το πρώτο παγκόσμιο συνέδριό τους και να εκφράσουν τα αιτήματά τους. Λύκοι, αρκούδες, κοκόρια, πιγκουίνοι και κάθε λογής ζωάκι ήταν εκεί... Ευκαιρία λοιπόν να το γιορτάσουν! Οργάνωσαν ένα πάρτυ, μια μεγάλη γιορτή με τίτλο Το καρναβάλι των ζώων, που αποτελεί μια διασκευή του ομότιτλου έγου του γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saens.

nip_2011__ab_Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης στο πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης ασχολήθηκαν με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στην προστασία των ζώων και των δασών. Έμαθαν τον κύκλο του νερού, συζήτησαν για τη ρύπανση των θαλασσών, προβληματίστηκαν και πρότειναν λύσεις, έκαναν κατασκευές και πήραν μέρος σε δραστηριότητες όπως η ανακύκλωση και ο καθαρισμός ακτών.

Μέσα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατάλαβαν πως η Γη μας είναι ένας πανέμορφος πλανήτης, γεμάτος πλούτο και αρμονία, που διαταράσσεται όμως από λανθασμένες ή και άστοχες  ενέργειες των ανθρώπων και πως όπως αυτός μας φροντίζει έτσι κι εμείς πρέπει να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε.

Με σύνθημα «Η green1, το μέλλον μας» οι μαθητές παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα βασισμένα σε σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα, θέλοντας μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα να δηλώσουν πως η Γη ανήκει στις νέες γενιές και να μας  ευαισθητοποιήσουν όλους  να συμβάλλουμε, ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να βιώνουν κάθε μέρα την ομορφιά και την πληρότητα της φύσης.       Την Παρασκευή 27 Μαΐου στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα «Ελλήνων Οδύσσεια… από τον Όμηρο έως σήμερα» ενώ οι διάφοροι σταθμοί του ήρωα Οδυσσέα ζωντάνεψαν μέσα από χορευτικά δρώμενα στα οποία έλαβαν μέρος τα παιδιά των Γ΄, Δ΄ και  Ε΄ τάξεων του σχολείου.

       Η εκδήλωση αυτή είχε ως θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου που διασκευάστηκε με τρόπο που περιλαμβάνει και τη σημερινή περιπέτεια των σύγχρονων Ελλήνων που δοκιμάζονται από μια πραγματικότητα δυσάρεστη και πρωτόγνωρη. Κεντρικός ήρωας ο αγωνιζόμενος άνθρωπος διαχρονικά που μπαίνει σε μια σειρά αντίξοων καταστάσεων, που επιμένει να δοκιμάζεται και τελικά βγαίνει νικητής. Η αποστολή του στον κόσμο δικαιώνεται εφόσον φτάνει στον προορισμό του και μέσα από το δρόμο που διανύει αποκτά τη γνώση και την ωριμότητα του ολοκληρωμένου ανθρώπου.

        Η συμμετοχή των παιδιών σ’ αυτή την πολυσύνθετη εκδήλωση  είχε σα σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους με το πολύτιμο επικό ποίημα της Οδύσσειας και τον πλούτο του περιεχομένου της.

παρακολουθήστε το βίντεοΜε πρωτοβουλία του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η πρώτη αδελφοποίηση, μεταξύ σχολείων Ελλάδας και Ρωσίας, των Πρότυπων Εκπαιδευτήριων Θεσσαλονίκης με σχολείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 610ο Κλασικό Γυμνάσιο της Αγίας Πετρούπολης.Αφιέρωμα στα 50 χρόνια της κατάκτησης του διαστήματος» με τιμώμενο πρόσωπο τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν.

 Ο Σ.Φ.Ε.Ι., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Ελληνορωσικής Φιλίας και τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία γιορτινή εκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα στα 50 χρόνια της κατάκτησης του διαστήματος».

Η βραδιά έκλεισε με τους μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης να φωτογραφίζονται επί σκηνής με το Θεόδωρο Γιουρτσίχιν, ο οποίος στη συνέχεια ιδιαίτερα συγκινημένος τους υπέγραψε αυτόγραφα με ιδιαίτερη χαρά.

Get Adobe Flash playeraΟικολογική πρωτοβουλία ,του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη internet_alt
και των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης

Με σύνθημα «Τα παιδιά καθαρίζουν την παραλία», τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, ευαισθητοποιημένοι σε οικολογικά και περιβαλλοντικά θέματα, διοργάνωσαν τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2011, το συμβολικό καθαρισμό της παραλιακής γραμμής στην περιοχή του εμπορικού κέντρου «Απολλώνια Πολιτεία».

Η δράση αυτή διοργανώθηκε σαν απάντηση στο γράμμα που έστειλαν οι "Πρώτοι Οικολόγοι" οι μαθητές της   Α’ και  Β’  τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης  προς τον δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη τον κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη μετά από μια εκπαιδευτική τους εξόρμηση  πριν μερικές εβδομάδες στο χώρο αυτό.

Οι μικροί μαθητές εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα  για την ασφάλειά τους εφόδια έδωσαν το  μήνυμα του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλους μας.

Κατά τη διαδικασία του συμβολικού καθαρισμού  έγινε διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών από τα υπόλοιπα απορρίμματα, από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο των «Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης», σε μια διπλή συμβολική κίνηση για την αξία της προστασίας του φυσικού πλούτου του δήμου μας και για τη σημασία της εξοικείωσης των παιδιών με την καθαριότητα και την ανακύκλωση, στον αγώνα για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον.

Get Adobe Flash player

παρακολουθήστε το βίντεοDevtroF_2out

’Οι μικροί εξερευνητές’’, τα νήπια των ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έστειλαν πριν μερικές εβδομάδες ένα γράμμα στο δήμαρχο Πυλαίας –Χορτιάτη, τον κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη με το οποίο του ζητούσαν ένα χώρο ανεκμετάλλευτο, άδειο, άγονο για να τον μετατρέψουν σε ένα μικρό δασάκι με την υποχρέωση να το φυτέψουν οι ίδιοι αλλά και να το φροντίζουν στη συνέχεια.

Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ’’ μικρών εξερευνητών’’ και έτσι χθες Τρίτη 5 Απριλίου 2011 έγινε η δεντροφύτευση 1000 περίπου δενδρυλλίων στο χώρο που βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο Πανοράματος, σε μια πάροδο της οδού Θεσσαλονίκης.

Βέβαια, επειδή οι μικροί εξερευνητές είναι λιλιπούτειοι και τα δενδρύλλια πολλά, ζήτησαν τη βοήθεια και των μεγαλύτερων συμμαθητών τους,

Ετσι όλοι οι μαθητές των ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ πήραν μέρος σε μια πραγματική γιορτή δενδροφύτευσης, ζώντας μια πραγματικά νέα εμπειρία: Να φυτέψουν μόνοι τους ένα μικρό δασάκι, υπό την εποπτεία των ειδικών του Δήμου και να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας του.

Στο χώρο μετέφεραν επίσης σχετικές εργασίες, ζωγραφιές και κατασκευές.

Get Adobe Flash player

παρακολουθήστε το βίντεοProt_Entypo_Perivallonfron_1

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, ως αειφόρο σχολείο, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν σαν στόχο να αναπτύξουν στους μαθητές οικολογική συνείδηση για να μπορούν να δρουν και να συμπεριφέρονται ως οικολογικά συνειδητοποιημένοι πολίτες, κατευθύνουν τους μαθητές να ψάξουν, να προβληματιστούν, να πειραματιστούν, να οργανώσουν και να πάρουν ενεργό μέρος σε δράσεις για να μπορέσει να διασωθεί τελικά αυτός ο υπέροχος πλανήτης που τους ανήκει.

Μια τέτοια δράση είναι αυτή που οργάνωσε η Δ΄ τάξη του σχολείου μας το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 10:00 ως τις 12:00, στον πεζόδρομο Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Οι μαθητές στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας, μοίρασαν έντυπα τα οποία δημιούργησαν μόνοι τους, με κεντρικό δίλημμα «Διάλεξε πού θέλεις να ζεις» παρουσιάζοντας με δικές τους ζωγραφιές όμορφες αλλά και αρνητικές εικόνες του περιβάλλοντος, δίνοντας απλές καθημερινές συμβουλές – προτάσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής ,για να υπάρχει ελπίδα και αύριο για τον πλανήτη μας .

Επειδή πιστεύουμε ότι «κάθε μέρα πρέπει να είναι ημέρα περιβάλλοντος» ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθειά τους!

Get Adobe Flash player

 

Prot_Entypo_Perivallon_small2

παρακολουθήστε το βίντεοΟι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, γιορτή αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η γιορτή παρουσιάστηκε από τους μαθητές των τμημάτων Στ1 και Στ3, οι οποίοι τίμησαν τους αγωνιστές του 1821. Με δρώμενα και τραγούδια ζωντάνεψαν θρύλους και γεγονότα της δύσκολης εποχής της εξέγερσης του ελληνισμού κατά των Οθωμανών κατακτητών.

Get Adobe Flash playerGet Adobe Flash player

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα Grand Ballroom του Polis Convention Center  πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Νηπιαγωγείου μας.

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 18:30-21:00, στην αίθουσα δεξιώσεων Grand Ballroom του Hyatt Regency  πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός της Α , Β , και Γ τάξης του Δημοτικού.

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:30-21:00, στην αίθουσα δεξιώσεων Garden Ballroom του Polis Convention Center πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός της Δ , Ε και ΣΤ τάξης.Στις 11 Φεβρουαρίου 2011 η ΣΤ τάξη επισκέφτηκε την πόλη των Αθηνών και διέμεινε στο ξενοδοχείο Intercontinental. Η επίσκεψη έγινε προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Φεβρουαρίου, με συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων. Με την ευκαιρία αυτή οι μαθητές και οι γονείς επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, την Ακρόπολη των Αθηνών, την Αρχαία Αγορά, το Αττικό Πάρκο, το Θωρηκτό Αβέρωφ και την Αρχαία τριήρη Ολυμπιάς. Οι εντυπώσεις από τη μεριά των μαθητών ήταν άριστες αφού τα περισσότερα μέρη που επισκεφθήκαμε ήταν πρωτόγνωρα και αποκόμισαν αρκετές γνώσεις για την ιστορία της πόλης αλλά και όλου του Ελληνικού πολιτισμού. Επίσης εμπλουτίστηκαν τα επίπεδα των γνώσεών τους με αρκετά ιστορικά στοιχεία που τα έβλεπαν ζωντανά μπροστά τους. Τελειώνοντας πρέπει να τονιστεί πως γενικά η εμπειρία της εκδρομής άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο σε γονείς και παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς, αφού όλοι μαζί μετείχαν των επισκέψεων και έχουν κοινούς συνειρμούς ως ομάδα.

Get Adobe Flash playerbazzar_2010

Η διεύθυνση των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά όλους εσάς που στηρίξατε με κάθε τρόπο τη φιλανθρωπική προσπάθεια του σχολείου μας, που στόχο είχε να βοηθήσει το πολύτιμο έργο του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων «Άγιος Δημήτριος».

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους επαγγελματίες που στήριξαν την προσπάθειά μας αυτή με τις προσφορές τους.

 Οι προσφορές έγιναν από τις εταιρείες: 

Την Κυριακή 12/12/2010 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων «Ο Άγιος Δημήτριος».

Το Κέντρου Περίθαλψης Παίδων «Ο Άγιος Δημήτριος» παρέχει φροντίδα, ασφάλεια, περίθαλψη, εκπαίδευση, κοινωνική ένταξη και ψυχαγωγία σε 24ωρη βάση σε άτομα και των δύο φύλων, τα οποία έχουν νοητική υστέρηση με ή χωρίς άλλες αναπηρίες. Στη Μονάδα μπορούν να εισαχθούν παιδιά 2-18 ετών.

Get Adobe Flash player

Παρακολουθήστε το βίντεο

Στην πλούσια αγορά μας οι φίλοι μας μπορούσαν να ψωνίσουν:Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού παρουσίασαν μια διασκευή του έργου «Θαλασσινά Χριστούγεννα» της Φωτεινής Τσιάμπρα και της Ζωής Σκαλίδη. Το έργο σεργιάνισε στα βάθη ενός παραμυθένιου ωκεανού, όπου γοργόνες, ψαράκια, καρχαρίες, μέδουσες και αστακοί συνεδρίασαν και αποφάσισαν να γιορτάσουν τα πρώτα τους απίθανα θαλασσινά ψαροχριστούγεννα.Τα παιδιά των Προνηπίων παρουσίασαν μια διασκευή του έργου «Ένα δέντρο, μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά. Μια τρυφερή ιστορία που διαδραματίζεται στο πεζοδρόμιο μιας πολύβουης πολιτείας, ένα χριστουγεννιάτικο δειλινό. Μια ξεχωριστή φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα δέντρο και ένα παιδί, μέχρι που η μαγεία των Χριστουγέννων τους οδηγεί σε ένα απρόσμενο, μαγικό ταξίδι.Τα παιδιά των Νηπίων παρουσίασαν μια διασκευή του έργου «Χριστούγεννα στο δάσος», της Σγουρής Β. Γεωργιάδου. Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο musical γεμάτο τρυφερότητα και μηνύματα για την αγάπη και τη φιλία. Μια ξεχωριστή ιστορία που, μέσα στο επίκαιρο πνεύμα των ημερών, θέτει ως στόχο να στείλει και να ακουστεί ένα σπουδαίο οικολογικό μήνυμα.Στις 16 Νοεμβρίου 2010 οι μαθητές του ΣΤ2 παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου ένα αφιέρωμα στην ημέρα του Πολυτεχνείου με δρώμενα, τραγούδια και video. Η εκδήλωση των μαθητών τίμησε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου συνδέοντας το παρελθόν γεγονός του ’73 με το σήμερα και την ανάγκη συνέχισης του σύγχρονου ατόμου των διεκδικήσεων και των αγώνων.

Get Adobe Flash playerΣτις 10 Νοεμβρίου 2010 η χορωδία και ορχήστρα του σχολείου με θέμα τα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου και τίτλο "Με άρωμα από το παρελθόν", πήρε μέρος στα 45α Δημήτρια Θεσσαλονίκης στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ .
Την ίδια μέρα το θεατρικό τμήμα μαθητών Δ΄ και Ε΄ τάξης, παρουσίασε την παράσταση Τζιτζιμιτζιχοτζιριά, θεατρικό έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου, που είχε βασικό θέμα τη φιλία, τον έρωτα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 19:00 και οι μαθητές ενθουσιασμένοι εμφανίστηκαν μπροστά σε κατάμεστη αίθουσα. Οι θεατές χειροκρότησαν στο τέλος τους μαθητές προσφέροντάς τους την ηθική αμοιβή που τους άρμοζε και εκπληρώνοντας έτσι τους στόχους της προσπάθειας που κατέβαλαν.
Οι άριστες εντυπώσεις και τα ένθερμα σχόλια που ακολούθησαν και για τις δυο εκδηλώσεις δικαίωσαν τόσο τον κόπο των μαθητών όσο και των συντελεστών που βοήθησαν για το ανέβασμα των εκδηλώσεων.

Get Adobe Flash player

Παρακολουθήστε το βίντεο
Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής επισκέψεων ανάμεσα σε σχολεία, οι μαθητές ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Κωνσταντινούπολης (FMV Ayazağa Işık Primary School) επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν για μια μέρα στις εγκαταστάσεις και στον αύλειο χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας. Οι μαθητές του σχολείου μας τραγούδησαν, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, έκαναν επίδειξη TAE KWON DO και όλοι οι μαθητές μαζί τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιξαν σκάκι, τένις, ποδόσφαιρο, ζωγράφισαν και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Επίσης είχαν την ευκαρία να συζητήσουν, να  ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τα προβλήματά τους από κοινού . Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία σ’ αυτή τη συνάντηση να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης και να έρθουν κοντά με κάποιον άλλο πολιτισμό, κουλτούρα και νοοτροπία που οδηγεί τελικά και στη συνεννόηση και συνεργασία των λαών παγκόσμια.

Get Adobe Flash playerΣτο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές των Νηπίων και των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού μας σχολείου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο πεσόντων του Δήμου Πυλαίας και παρέλασαν κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Get Adobe Flash player
Παρακολουθήσαμε τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Η γιορτή παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Ε΄ τάξης. Στην αρχή είδαμε τη θεατρική παράσταση Ύψωμα 731 και στη συνέχεια δόθηκε από το Διευθυντή του σχολείου μας η σημαία στους αριστούχους μαθητές.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Get Adobe Flash player
Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 οι τελειόφοιτοι μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων της σχολικής χρονιάς 2009-2010 πραγματοποίησαν την αποχαιρετιστήρια γιορτή τους. 

Get Adobe Flash playerΗ σχολική χρονιά έκλεισε με την καλοκαιρινή μας γιορτή με θέμα "Σήμερα γάμος γίνεται", με συμμετοχή όλων των παιδιών του Παιδικού Σταθμού, των Προνηπίων και των Νηπίων.


ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10ους ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
«ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των 10ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «Ακτίς Ονείρου» στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης που διοργάνωσαν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης!

Η χαρά της συμμετοχής, της έκφρασης και της δημιουργίας αποτέλεσε το μεγαλύτερο βραβείο, το οποίο κέρδισαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις παραστάσεις του φετινού προγράμματος.

Η «Ακτίς Ονείρου» είναι η μοναδική θεατρική συνάντηση που γίνεται με συμμετοχή σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και παιδικών θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε με την άδεια του Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν 350 μαθητές από 14 Δημοτικά σχολεία και παιδικές θεατρικές ομάδες με 16 θεατρικές έργα.

Οι παραστάσεις των παιδιών είχαν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στο χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου όπου έγιναν όλες οι παραστάσεις, υπήρχε «κουμπαράς του παιδιού» και τα έσοδα που μαζεύτηκαν δόθηκαν στην «Ομάδα Δημοσιογράφων για τα Παιδιά».

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή των βραβείων αλλά και με το σβήσιμο των κεριών της μεγάλης τούρτας για τα δεκάχρονα γενέθλια του θεσμού!  

 

Get Adobe Flash player

΄

Αναλυτικά, δόθηκαν τα βραβεία:

Με ιδιαίτερη επιτυχία οι μαθητές από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν την Κυριακή 30 Μαΐου, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη γιορτή «Εις Μνήμην... Μικρά Ασία, Ονείρου γη».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των φετινών θεατρικών μαθητικών αγώνων «Ακτίς Ονείρου 2010», ήταν αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Πόλης (29 Μαΐου). Σκοπός της γιορτής ήταν να τιμήσει την ιστορία και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στα παράλια του Εύξεινου Πόντου και της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας από την  άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Κατάμεστη από κόσμο, η αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ καταχειροκρότησε τις προσπάθειες των παιδιών να κάνουν μια ιστορική αναδρομή στο χρονικό ενός πολιτισμού που άφησε ανεξίτηλα τα χνάρια του σε όλους μας.  Με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, αφηγήσεις από μαρτυρίες, τραγούδια και χορούς και με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, οι μικροί μαθητές  αναπαράστησαν με μοναδικό τρόπο και τίμησαν την ιστορία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας από την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και φτάνοντας ως τη γενοκτονία των Ποντίων, την καταστροφή της Σμύρνης και την προσφυγιά.

Get Adobe Flash player

Pro Afisa Mikra Asia 05 2010 PREVIEW_1
«ΑΝΑΣΤΟΡΩ - ΘΥΜΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ,
ΠΑΡΑΛΙΑ Ν. ΚΡΗΝΗΣ


Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στην παραλία της Ν. Κρήνης του Δήμου Καλαμαριάς τη γιορτή μνήμης με τίτλο «Θύμησες από τη Μικρά Ασία».

Με πολύ μεράκι και ιδιαίτερη περηφάνια, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας έστησαν μια ξεχωριστή γιορτή για να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε καλύτερα την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας. Η εκδήλωση ολοκληρώνει το σχέδιο εκπαιδευτικής δράσης (project) “Οι αλησμόνητες πατρίδες μας» και αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Θύμησες από τον Πόντο» .

Η γιορτή περιελάμβανε μια σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής 1922 (όπου ο Ελληνισμός διώχτηκε) και ήταν διανθισμένη από δρώμενα που ετοίμασαν οι λιλιπούτειοι διοργανωτές της εκδήλωσης και αναφέρονται στη ζωή των Ελλήνων στην πατρίδα πριν την καταστροφή, στη μετακίνηση του πληθυσμού και την εγκατάστασή του στην πατρίδα Ελλάδα.

Get Adobe Flash playerGet Adobe Flash playerΤο Σαββατoκύριακο 26-28 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για τους μαθητές της ΣΤ τάξης. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη και το μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη και περιηγήθηκαν στην πόλη.

Get Adobe Flash playerΤην Πέμπτη στις 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 18:30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του σχολείου μας για την Α, Β και Γ τάξη του δημοτικού, στην αίθουσα Grand Ballroom του ξενοδοχείου Hyatt Regency. Τα παιδιά είχαν την ευκαρία να διασκεδάσουν με πληθώρα εμψυχωτικών παιχνιδιών, ταχυδακτυλουργικά τρικ και χορευτικούς διαγωνισμούς.

Get Adobe Flash playerΤην Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός για τους μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ τάξης στην αίθουσα Garden Ballroom του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Polis. Ο dj με επιλεγμένα τραγούδια έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε.

Get Adobe Flash playerΤην Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Νηπιαγωγείου μας, στην αίθουσα Grand Ballroom του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Polis. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στα αποκριάτικα μουσικομαγειρέματα μαζί με τη θεατρική ομάδα Ανεμοσκορπίσματα. Ο Dj με επιλεγμένα τραγούδια έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να χορέψουμε και να ξεφαντώσουμε.

Get Adobe Flash playerΤα τμήματα των προνηπίων παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση “Ο Αϊ- Βασίλης στη φυλακή”, του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά κατάλαβαν πως η δύναμη της αγάπης μπορεί να νικήσει την καχυποψία, το συμφέρον και την υποκρισία. Ευτυχώς ο Αϊ- Βασίλης είναι πια ελεύθερος! Τα παιδιά των νηπίων παρουσίασαν την παράσταση “ Όλη η γη μία γιορτή ”, η οποία ήταν πλημμυρισμένη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες και έθιμα διαφορετικών χωρών. Όλα αυτά μας θύμισαν πόσο “ίδιοι” είμαστε αλλά και πόσο “διαφορετικοί”.

 Τα παιδιά των Προ-προνηπίων παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση “Αϊ- Βασίλης εναντίον Superman”. Το έργο με άπειρο χιούμορ άγγιξε το θέμα της αυτοεικόνας και κατά πόσο αυτή επηρεάζεται από τις σύγχρονες τάσεις. Τελικά όμορφος είσαι όταν είσαι αυθεντικός.