Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Ας αφήσουμε μια αχτίδα ονείρου να φωτίσει τις ψυχές μας!!!

voutsinas

Τα Εκπαιδευτήριά μας στηριζόμενα στην πλούσια συγκομιδή θεατρικών παραστάσεων που ανέβασε το τμήμα Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου μας και λαμβάνοντας υπόψη το έμψυχο υλικό της θεατρικής μας ομάδας, τόσο τους μικρούς μας ηθοποιούς όσο και τους εκπαιδευτικούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, χορογράφους, μουσικούς κ.τ.λ., διοργανώνουν – εδώ και 18 χρόνια – τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες "ακτίς ονείρου" με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μια θεατρική συνάντηση, η μοναδική με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που καθιερώθηκε ως πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας.

Στηριζόμενοι στα χαμόγελα ικανοποίησης που βλέπουμε στα παιδικά πρόσωπα αλλά και στις δυνατές φιλίες που αναπτύχτηκαν δεκαεπτά χρόνια τώρα, συνεχίζουμε για δέκατη όγδοη χρονιά, επειδή πιστεύουμε ότι το θέατρο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια διδασκόντων και διδασκομένων  που μπορεί να δώσει πληρέστερα και ταχύτερα αποτελέσματα  από τις παραδοσιακές τεχνικές διδασκαλίας  ή και να γίνει η βάση ενός σύγχρονου προβληματισμού και δρόμος ουσιαστικής ανακάλυψης.Τα φώτα της σκηνής έσβησαν, η αυλαία έπεσε, τα σκηνικά και τα κουστούμια μαζεύτηκαν αλλά η «ακτίς ονείρου» που επί έξι ημέρες φώτισε την ψυχή και το μυαλό μας... έμεινε να ζεσταίνει τις ζωές μας!...

Βραβεία, έπαινοι, μετάλλια μένουν σε προθήκες και ράφια, υλοποίηση της ανάμνησης, όμως η χαρά της συμμετοχής, της έκφρασης και της δημιουργίας- που είναι το μεγαλύτερο βραβείο το οποίο κέρδισαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις παραστάσεις- μένουν άσβεστα να φωτίζουν τις ψυχές μας, να ζεσταίνουν τις ζωές μας!!!

Η γιορτή τελείωσε και η μεγάλη, νεανική, χαρούμενη παρέα των 19ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «ακτίς ονείρου» μας αποχαιρέτησε την Κυριακή 2 Ιουνίου με μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Μια γιορτή, ένας θεσμός, που κράτησε έξι ολόκληρες ημέρες, από τις 28 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου και που διοργάνωσαν για 19η συνεχή χρονιά τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην οποία συμμετείχαν 23 παιδικές θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο.Μια μαγική χρονιά έφτασε στο τέλος της για τους μαθητές του Τμήματος Θεατρικής Αγωγής των Εκπαιδευτηρίων μας. Μια χρονιά πλαισιωμένη από τη λαχτάρα της έκφρασης και της δημιουργίας και φυσικά από τα χαμόγελα και τη χαρά των παιδιών μας.

Φέτος τα δυο θεατρικά τμήματα του Σχολείου μάς εκπροσώπησαν στον Πανελλήνιο Θεσμό των 19ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «ακτίς ονείρου» με δύο παραστάσεις σε διασκευή και διδασκαλία Δήμητρας Πανουργιά : «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών» από το τμήμα των μικρών (Α΄,Β & Γ΄τάξης) και «Ματίας ο πρώτος» από τους μαθητές του τμήματος των τάξεων Δ΄,Ε΄& ΣΤ΄

Δυο παραστάσεις που μας χάρισαν μοναδικές στιγμές γέλιου αλλά και περισυλλογής. Τα παιδιά των θεατρικών ομάδων σας εύχονται καλό καλοκαίρι και ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου!Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου 2019»

Για δέκατη ένατη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήριά μας διοργανώνουν τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2019» από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2019 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πιστεύουμε ότι το θέατρο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια διδασκόντων και διδασκομένων που μπορεί να δώσει πληρέστερα και ταχύτερα αποτελέσματα από τις παραδοσιακές τεχνικές διδασκαλίας ή και να γίνει η βάση ενός σύγχρονου προβληματισμού και δρόμος ουσιαστικής ανακάλυψης.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το  arrow αναλυτικό πρόγραμμα, την  arrow αίτηση συμμετοχής, την arrow πρόσκληση και την arrow αφίσαΗ αυλαία έπεσε, τα φώτα έσβησαν, τα κουστούμια βγήκαν… αλλά η «ακτίς ονείρου» που επί έξι ημέρες φώτισε την ψυχή και το μυαλό μας... έμεινε να ζεσταίνει τις ζωές μας!!!

Η αυλαία έπεσε και η μεγάλη, νεανική, χαρούμενη παρέα των 18ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «ακτίς ονείρου» μας αποχαιρέτησε την Κυριακή 3Ιουνίου με μια μεγάλη γιορτή. 

Μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μια γιορτή, ένας θεσμός, που κράτησε έξι ολόκληρες ημέρες, από τις 29 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου και που διοργάνωσαν για 18η συνεχή χρονιά τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν 35 παιδικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.

813 μικροί ηθοποιοί από τις 35 παραστάσεις που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι παιδιά δημοτικού, από την Ξάνθη, τη Χαλκιδική, την Ημαθία, την Πέλλα, από όλο το νομό Θεσσαλονίκης και από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από τον Λαγκαδά και τον άγιο Αντώνιο ως την Καλαμαριά, τους Αμπελόκηπους, το Κορδελιό, την Ευκαρπία και την Πολίχνη, ανέβηκαν στη σκηνή του Ολυμπιακού Μουσείου και του «Ολύμπιον», έγιναν για λίγο πρωταγωνιστές και μας παρουσίασαν τη δική τους οπτική, τον κόπο και το όραμά τους, τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, τον αυθορμητισμό και την απλότητα, την αλήθεια της παιδικής ψυχής και μας γέμισαν αισιοδοξία και χαμόγελα.


Κυριακή 3 Ιουνίου!! Η λήξη της φετινής ''ακτίς ονείρου 18'' μετά πό 6 ημέρες γεμάτες θέατρο,δημιουργία,συντροφικότητα,ευγενή άμιλλα,χαρά...

Η αίθουσα του ΟΛΥΜΠΙΟΝ ξεχείλισε από τη χαρά, την αγωνία και την προσμονή των παιδιών αλλά και την υπερηφάνεια παππούδων, γιαγιάδων και θείων που ήρθαν μαζί με τους γονείς των ηθοποιών για τη μεγάλη ώρα της επιβράβευσης των καλλιτεχνών!!! https://goo.gl/2XMfsU

Όμως... η φετινή τελετή λήξης-με πρόταση, προτροπή, απαίτηση των παιδιών-ήταν αφιερωμένη στα "παιδιά του πολέμου". Τα τύμπανα, τύμπανα πολέμου άνοιξαν το αφιέρωμα που συνεχίστηκε με το μοναδικό ποίημα του Ναζίμ Χικμετ «Το κορίτσι της Χιροσίμα», σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου, από την Ελπίδα, συνεχίστηκε με ένα αφιέρωμα στην Ειρήνη από το Σύλλογο Συνδρόμου DOWN και ένα χορόδραμα από τη θεατρική ομάδα του 100ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για να κορυφωθεί με την ανάγνωση του ψηφίσματος που συνέταξαν οι μικροί ''ηθο-ποιοί'' και διάβασε ο αγαπημένος ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ένα κείμενο που έκανε πολλούς να δακρύσουν, όλους όμως να προβληματιστούν… γιατί μόνο αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!


Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018»

Ας αφήσουμε μια αχτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας...

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την  arrow πρόσκληση, την arrow πρόσκληση για την τελετή λήξης, το arrow αναλυτικό πρόγραμμα και την arrow αφίσα

Για δέκατη όγδοη συνεχόμενη χρονιά τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018» από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2018 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018» πραγματοποιούνται με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων arrow (Φ14/20418/ΕΠΕ/36850/Δ1/ΓΕΝ. ΔΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε./ΥΠ.Π.Ε.Θ.).

Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου» είναι πλέον ένας Πανελλήνιος θεσμός, μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Από την Τρίτη 29 Μαΐου ως και το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου κάθε απόγευμα θα δίνονται οι παραστάσεις των παιδικών θεατρικών ομάδων που συμμετέχουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι παραστάσεις της Κυριακής 3 Ιουνίου θα μεταφερθούν στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου και θα κλείσει η γιορτή  με την τελετή λήξης και  την απονομή  των βραβείων και των επαίνων σε όλους τους μικρούς ηθοποιούς.Τελετή λήξης "ακτίς ονείρου 2017"

Για 17η χρονιά η αυλαία της «ακτίς ονείρου» έπεσε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στο Ολύμπιον, στην καρδιά της πόλης μας. Οι Θεατρικοί  Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου» που διοργανώνουν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης είναι πλέον ένας Πανελλήνιος θεσμός,  μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.  

Μια εξαήμερη γιορτή για μικρούς και μεγάλους που  ξεκίνησε στις 23 Μαΐου  στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης  και κορυφώθηκε στις 28 Μαΐου  στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων και των επαίνων στους συμμετέχοντες.Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες ακτίς ονείρου 2017

Ας αφήσουμε μια ακτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας…..

Για 17η συνεχόμενη χρονιά τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τους Θεατρικούς  Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου2017» με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ24/270/43358/Δ1/11-03-2016/ΔΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε./Υ.Π.Ε.Θ.) και φέτος σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την  arrow πρόσκληση, το arrow αναλυτικό πρόγραμμα και την arrow αφίσα


Ας αφήσουμε μια ακτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας...


16οι Μαθητικοί Θεατρικοί Αγώνες-Τελετή λήξης

Η χαρούμενη παρέα των 16ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «Ακτίς Ονείρου» μας αποχαιρέτησε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 με μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά. Μια γιορτή, θεσμός πλέον, που κράτησε έξι ολόκληρες ημέρες, από τις 24 ως τις 29 Μαΐου και που διοργάνωσαν για 16η συνεχή χρονιά τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος 28 παιδικές θεατρικές ομάδες με 32 παραστάσεις στις οποίες έπαιξαν 712 ηθοποιοί, λιλιπούτειοι, αλλά και λίγο μεγαλύτεροι, όλοι παιδιά δημοτικού. Ήρθαν από την Κύπρο, τη Βέροια, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, το Νεοχώρι, τον Λαγκαδά και τη Θεσσαλονίκη για να ανεβούν στη σκηνή του Ολυμπιακού Μουσείου και του «Ολύμπιον» και να μας παρουσιάσουν τη δική τους οπτική, τον κόπο και το όραμά τους, τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, τον αυθορμητισμό και την απλότητα, την αλήθεια της παιδικής ψυχής και μας γέμισαν αισιοδοξία και χαμόγελα.
Τα φώτα της ράμπας άναψαν!! Οι παραστάσεις των 16ων Μαθητικών Θεατρικών αγώνων ξεκίνησαν στο θέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 24 Μαΐου 2016.

Με μια μικρή αλλαγής την ώρα-για τεχνικούς λόγους-ξεκινήσαμε με τον Μάγο του ΟΖ, του Φρανκ Μπάουμ σε σκηνοθεσία – διδασκαλία της Δόμνα Παντσάκη, από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά, κάναμε τον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες» μαζί με τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς που με μια υπέροχη διασκευή της Ελένης Παρασκευαΐδου του κλασσικού έργου του Ιουλίου Βερν σε σκηνοθεσία – διδασκαλία της ίδιας μας ταξίδεψαν ως τα πέρατα του κόσμου.

Οι μοναδικοί ηθοποιοί του Συλλόγου Συνδρόμου Down μας παρουσίασαν μια όμορφη ιστορία αγάπης που έγραψε, δίδαξε και σκηνοθέτησε η Γεωργία Κουλούσια το «Πολύτιμος και Αγάπη» και οι μικροί μαθητές του «Σωματείου Συν» μέσα από το μιούζικαλ ΠΟΝΚΙΑΝΠΟΝ ΜΕΤΗΜΕΝΙΑ της Μαρίας Δαλδογιάννη και του Δημήτρη Λαλούμη,σε σκηνοθεσία και διδασκαλία της Αριστέας Ρίζου μας παρουσίασαν με χιούμορ την προσπάθεια των παιδιών να κάνουν τους μεγάλους να ακούσουν τη φωνή τους

• ώρα 16:00 Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ Της Γεωργίας Κουλούσια Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Σύλλογος Συνδρόμου DOWN ΕλλάδοςΑς αφήσουμε μια ακτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας...

Pro_Aktis

Για 16η συνεχόμενη χρονιά τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2016», τη  μοναδική θεατρική συνάντηση που πραγματοποιείται με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και παιδικών θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ24/270/43358/Δ1/11-03-2016/ΔΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε./Υ.Π.Ε.Θ.).

Μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.  

Μια γιορτή θεσμός που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από τις 24 μέχρι τις 29 Μαΐου 2016.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την  arrow πρόσκληση, το arrow αναλυτικό πρόγραμμα και την arrow αφίσα.Ας αφήσουμε μια ακτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας...

Η αυλαία έπεσε αλλά η «ακτίς ονείρου» που επί έξι ημέρες φώτισε την ψυχή και το μυαλό μας… έμεινε να ζεσταίνει τις ζωές μας!!!

Η αυλαία έπεσε και η μεγάλη, νεανική, χαρούμενη παρέα των 15ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «ακτίς ονείρου» μας αποχαιρέτησε την Κυριακή 24 Μαΐου με μια μεγάλη γιορτή.

Μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μια γιορτή, ένας θεσμός, που κράτησε έξι ολόκληρες ημέρες, από τις 19 ως τις 24 Μαΐου και που διοργάνωσαν για 15η συνεχή χρονιά τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν 26 παιδικές θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο.aktis2015

Για να αφήσουμε μια ακτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας…

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα, την πρόσκληση και την αφίσα

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης και οι 25 Παιδικές Θεατρικές Ομάδες που συμμετέχουν στους 15ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου» σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου) και στο Κινηματοθέατρο Ολύμπιον (πλατεία Αριστοτέλους10) από 19 έως 24 Μαΐου 2015 και να παραστείτε στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων την Κυριακή 25 Μαΐου στις 19:30 στο Κινηματοθέατρο Ολύμπιον.Κατεβάστε την πρόσκληση και την αίτηση συμμετοχής για τους 15ους Θεατρικούς Mαθητικούς Aγώνες «ακτίς ονείρου 2015».


Μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά. Μια γιορτή, θεσμός πλέον, που επί 14 χρόνια, για επτά ημέρες στη σκηνή της «ακτίς ονείρου» συναντώνται μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο

Αφίσα «ακτίς ονείρου 2014»         /         Αφίσα «ακτίς ονείρου 2013»

aktis2014aktis2013

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα
«ακτίς ονείρου 2014» / «ακτίς ονείρου 2013»Ηθοποιοί λιλιπούτιοι, αλλά και λίγο μεγαλύτεροι, όλοι παιδιά δημοτικού, από την Κύπρο και την Πρέβεζα, ως την κρύα Βρύση, τον Λαγκαδά, την Ημαθία, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, ανέβηκαν αυτά τα δεκατέσσερα χρόνια στη σκηνή της «ακτίς ονείρου» και μας παρουσίασαν τη δική τους οπτική, τον κόπο και το όραμά τους, τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, τον αυθορμητισμό και την απλότητα, την αλήθεια της παιδικής ψυχής και μας γέμισαν αισιοδοξία και χαμόγελα.

Αφίσα «ακτίς ονείρου 2012»         /         Αφίσα «ακτίς ονείρου 2011»

aktis2012 aktis2011

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα
«ακτίς ονείρου 2012» / «ακτίς ονείρου 2011»Εκπαιδευτικοί από μακρινά μονοθέσια, συστεγαζόμενα αστικά σχολεία, θεατρικές ομάδες δήμων, συλλόγων ή της εκκλησίας που δούλεψαν πλάι-πλάι με τα παιδιά και με πρόθυμους γονείς, σχεδίασαν και έραψαν κουστούμια, έγραψαν, διασκεύασαν, δίδαξαν, σκηνοθέτησαν, εμψύχωσαν, προσφέροντας στους αυριανούς πολίτες μια δημιουργική διέξοδο, έναν καινούριο ουρανό, μια πρωτάκουστη μουσική, μοτίβο για τα όνειρά τους!!!

Αφίσα «ακτίς ονείρου 2010»         /         Αφίσα «ακτίς ονείρου 2009» 

aktis2010 aktis2009

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα
«ακτίς ονείρου 2010» / «ακτίς ονείρου 2009»

Τελετή λήξης ακτίς ονείρου 2010

Get Adobe Flash playerΜέρα με την μέρα με τις παραστάσεις τους μας έδειξαν μια φρέσκια θεώρηση στο κλασσικό και πάντα επίκαιρο ρεπερτόριο, μπήκαν σε πειραματισμούς, αναβίωσαν την παράδοση, ζωντάνεψαν σύγχρονα αγαπημένα έργα και γοήτευσαν με τις ερμηνείες, που όσο μπορεί να υστερούσαν σε επαγγελματισμό τόσο υπερτερούσαν σε αθωότητα και αλήθεια, σε φρεσκάδα και δυναμισμό. Τα κουστούμια ευρηματικά, ευφάνταστα, το μακιγιάζ, μοναδικές δημιουργίες και στις περισσότερες παραστάσεις τα σκηνικά αν και λιτά αναδείκνυαν το κείμενο και την προσπάθεια των παιδιών.

Αφίσα «ακτίς ονείρου 2008»         /         Αφίσα «ακτίς ονείρου 2007» 

aktis2008 aktis2007

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα
«ακτίς ονείρου 2008» / «ακτίς ονείρου 2007»

Τελετή λήξης ακτίς ονείρου 2008

Get Adobe Flash player

Τελετή λήξης ακτίς ονείρου 2007

Get Adobe Flash player

Κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη η συμμετοχή μέχρι να φτάσουμε στην 14η διοργάνωση να ανεβούν στη σκηνή 420 μαθητές, με είκοσι δύο παραστάσεις.

Στην τελευταία ημέρα, στην τελετή λήξης και στη βράβευση βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια μαζί μας αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως ο Αντρέας Βουτσινάς, ο Φαίδωνας Γεωργίτσης, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Βούρος, ο Γιάννης Σερβετάς, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Σπύρος Φώτης και η Ευγενία Σαμαρά, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως ο Φίλιππος Γράψας, η Έλλη Χρυσίδου, δημοσιογράφοι όπως η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, η Ραλλιώ Λεπίδου,η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου,η Κλέλια Κλουντζού, άνθρωποι της εκπαίδευσης, Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας. ...

Αφίσα «ακτίς ονείρου 2006»         /         Αφίσα «ακτίς ονείρου 2005»

aktis2006 aktis2005

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα
«ακτίς ονείρου 2006» / «ακτίς ονείρου 2005»

Τελετή λήξης ακτίς ονείρου 2006

Get Adobe Flash player Βραβεία, έπαινοι, μετάλλια μένουν σε προθήκες και ράφια, υλοποίηση της ανάμνησης, όμως η χαρά της συμμετοχής, της έκφρασης και της δημιουργίας που είναι το μεγαλύτερο βραβείο το οποίο κέρδισαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις παραστάσεις μένουν άσβεστα να φωτίζουν τις ψυχές μας, να ζεσταίνουν τις ζωές μας !!!

Αφίσα «ακτίς ονείρου 2004»         /         Αφίσα «ακτίς ονείρου 2002» 

aktis2004 aktis2002

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα
«ακτίς ονείρου 2003»

Τελετή λήξης ακτίς ονείρου 2004

Get Adobe Flash playerPro_Aktis_2014_

Για 14η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας διοργανώνει τους θεατρικούς μαθητικούς αγώνες «ακτίς ονείρου 2014», με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την πρόσκληση και εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμαΑς αφήσουμε μια ακτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας...

Η αυλαία των 14ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων έπεσε, αλλά η αχτίδα του ονείρου που για έξι ημέρες φώτισε τις καρδιές μας θα παραμείνει φωτεινή!!!

Get Adobe Flash player


Η χαρούμενη παρέα των 14ων Θεατρικών Μαθητικών αγώνων «ακτίς ονείρου» μας αποχαιρέτησε την Κυριακή 1 Ιουνίου, σε μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, την χαρά. Μια γιορτή, θεσμός πλέον, που κράτησε έξι ολόκληρες ημέρες, από τις 27 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου και που διοργάνωσαν για 14η συνεχή χρονιά τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, στηνοποία συμμετείχαν 22 παιδικές θεατρικές ομάδες.