Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας
Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας
Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας

Ξεκίνησαν   τη λειτουργία τους τα τμήματα  εξειδικευμένης προετοιμασίας για την Γερμανική Σχολή.

Τα τμήματα απευθύνονται στους μαθητές που θέλουν να συμμετέχουν στην εντατική προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Γερμανική Σχολή καθώς και σε αυτούς που θέλουν από νωρίς να ξεκινήσουν την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και στην πορεία να αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Α1-Fit1, A2-Fit2 και B1-Zertifikat του Ινστιτούτου Goethe.

Η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής μέσω των «Προπαρασκευαστικών τμημάτων» στην ΣΤ΄ τάξη αποτελεί μια πολύ εξειδικευμένη και απαιτητική διαδικασία. Γι’ αυτό το λόγο  τα παιδιά που ενδιαφέρονται θα πρέπει  να ξεκινήσουν την εκμάθηση της  γλώσσας όσο νωρίτερα γίνεται. Η ιδανική ηλικία συνήθως είναι τα 7 με 8 χρόνια, δηλ. από τη  Β΄ τάξη.

Το μάθημα σε αυτές τις ηλικίες (Β΄-Γ΄ τάξη) ξεκινάει με διάφορες ευχάριστες δραστηριότητες όπως π.χ. παιχνίδι, χειροτεχνίες, τραγούδια κλπ. (με βιωματικό τρόπο), εξελίσσεται στην πορεία σε συστηματικά οργανωμένο, μεθοδικό και πιο απαιτητικό μάθημα (Δ΄-Ε΄ τάξη), συμπεριλαμβάνοντας όλη την απαιτούμενη ύλη από τα βιβλία Planet 1 και 2, συν του πρόσθετου υλικού και της ύλης τηςΓερμανικής Σχολής, και τέλος ολοκληρώνει (ΣΤ΄ τάξη) με προετοιμασία για τα διαγωνίσματα και την εισαγωγική εξέταση των Προπαρασκευαστικών τμημάτων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με τη βοήθεια διαδραστικών πινάκων (interactive whiteboards) όπου οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και διασκεδαστικά χρησιμοποιώντας ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό και γερμανικές ιστοσελίδες.Θερμά συγχαρητήρια από  όλους  εμάς, την οικογένεια των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης, σε όλους τους μαθητές μας  που πέτυχαν  με τις υψηλότερες βαθμολογίες  στις εισαγωγικές εξετάσεις,   κερδίζοντας υποτροφίες   σε όλα  τα Ιδιωτικά Γυμνάσια της πόλης μας , συνεχίζοντας  την παράδοση  πολλών  χρόνων και επιβεβαιώνοντας  το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης  που παρέχει το σχολείο  μας.

Ευχόμαστε σε όλους επιτυχημένη  συνέχεια στις σπουδές τους αλλά και στη ζωή τους.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΡΟΓΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΝΟΦΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
ΝΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΟΛΜΑΪΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ
ΧΑΤΖΗΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΕΜΙΣ