Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
(06/03/2019)

Get Adobe Flash player


«Το δέντρο μου στη Νέα Παραλία»,το δέντρο των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων

Το «δικό μας δέντρο στη Νέα Παραλία» Θεσσαλονίκης, έναν σφένδαμο φυτέψαμε και υιοθετήσαμε την Τετάρτη 6/3/19 ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας» στο πλαίσιο της δράσης δεντροφύτευσης 60 δέντρων από μαθητές των σχολείων της πόλης μας, στη Νέα Παραλία.

Μια αντιπροσωπεία από 50 μαθητές από όλες τις τάξεις του Δημοτικού των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης έδωσαν ραντεβού αρχικά, στο ανοιχτό θεατράκι στον «Κήπο των 4 Εποχών». Εκεί ενημερωθήκαμε από τους υπευθύνους της δράσης για το έργο της  Νέας παραλίας, για τον Σύλλογο «Φίλοι της Νέας Παραλίας» και τις δραστηριότητές του.

Στη συνέχεια όλοι μαζί με μεγάλο ενθουσιασμό βοηθήσαμε στην φύτευση ενός σφενδάμου. Στο «δικό μας πλέον δέντρο» κρεμάσαμε συνθήματα - μηνύματα για όλους τους περαστικούς, γραμμένα σε καρτέλες που είχαμε ετοιμάσει από το Σχολείο:

  • «Με κάθε δένδρο που φυτεύω δίνω ανάσα οξυγόνου, ανάσα ζωής στην πόλη μου»
  • «Τώρα που είμαι  μικρός, μαθαίνω. Τώρα που είμαι μικρός, μπορώ. Και όταν μεγαλώσω θα συνεχίσω»
  • «Φυτεύω ένα δένδρο, δίνω ανάσα οξυγόνου, ανάσα ζωής στην πόλη μου»
  • Έχουμε τη δύναμη να προκαλέσουμε αλλαγή. Ας ξεκινήσουμε με δενδροφύτευση. Μπορούμε!

Υποσχεθήκαμε ότι θα φροντίζουμε το «δικό μας δέντρο» ώστε να μεγαλώσει και να χαρίζει ανάσα οξυγόνου στους περπατητές της παραλίας μας.

Μια όμορφη και δυνατή εμπειρία για τα παιδιά μας. «Θα μεγανώνουμε μαζί με το δέντρο που φυτεύουμε σήμερα!», είπε μια μικρή μαθήτρια …

«Τη σημερινή εμπειρία την θεωρώ πάρα πολύ σημαντική. Γιατί βοηθάμε την παραλία, την πόλη και τους εαυτούς μας»,είπε κάποιος άλλος...

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο «Φίλοι της Νέας Παραλίας» και συγχαίρουμε τους ανθρώπους του για τις πρωτοβουλίες τους!

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

https://www.ypaithros.gr/thessaloniki-dentro-nea-paralia-dentrofyteusi/