Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »
(15/03/2019)

Get Adobe Flash player

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κτήμα Γεροβασιλείου -«Αμπελουργία και Εκπαιδευτικό Παιχνίδι στο Μουσείο Οίνου»

Στις 4, 7, 14 και 15 Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης -διαδοχικά -επισκεφθήκαμε το κτήμα Γεροβασιλείου, στην Επανομή Θεσσαλονίκης για να μελετήσουμε από κοντά και να μάθουμε περισσότερα για το αμπέλι.

Εκεί συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αμπελουργία και Εκπαιδευτικό Παιχνίδι στο Μουσείο Οίνου». Ξεναγηθήκαμε στον φυσικό χώρο του ιδιόκτητου ενιαίου αμπελώνα του Κτήματος Γεροβασιλείου που εκτείνεται σε 710 στρέμματα, στο οινοποιείο , στον χώρο που "ξεκουράζονται" τα βαρέλια και στο Μουσείο Οίνου και τη συλλογή με τα εκατοντάδες ανοιχτήρια.

Με αφορμή το αμπέλι γνωρίσαμε βασικές αγροτικές εργασίες και την παραδοσιακή ενασχόληση με τη γη και τους καρπούς της. Παρατηρήσαμε, συζητήσαμε, πειραματιστήκαμε, παίξαμε με τους χαρακτήρες του παραμυθιού "Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου" του Δημήτρη Μπασλάμ. Το παραμύθι γράφτηκε ειδικά για το κτήμα Γεροβασιλείου και τα εκπαιδευτικά προγράμματα και μας το δώρισαν για να το διαβάσουμε και να το δραματοποιήσουμε στην τάξη. Έπειτα παίξαμε με τον πηλό και φτιάξαμε μουστοκούλουρα, ανοιχτήρια, τσαμπιά από σταφύλια κ.α.