Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(06/04/2019)

«Mε τα πινέλα του Matisse ζωγραφίζουμε τ΄αστέρια»

Έκθεση Ζωγραφικής του Εργαστηρίου Εικαστικών
Κυριακή 7 Απριλίου 2019 - Δημαρχείο Πανοράματος

Στο Εργαστήρι Εικαστικών και τη φετινή σχολική χρονιά (2018-19) ταξιδέψαμε σε πολύχρωμους φανταστικούς κόσμους δίνοντας τη δική μας ματιά και ψυχή σε έργα ατομικά και ομαδικά, φτιαγμένα με αγάπη, μεράκι, ενθουσιασμό.

Μελετήσαμε το κίνημα του φωβισμού (από τη γαλλική λέξη FAUVES) κίνημα εξπρεσιονισμού, εμπνευστήκαμε από τους δημιουργούς - με κυριότερο εκπρόσωπο τον Matisse - με τη ιδιόμορφη τεχνική, τα ποικίλα και έντονα χρώματα, τα έντονα περιγράμματα, τη χαρούμενη εντυπωσιακή θεματολογία, τη δύναμη της πινελιάς...

Με αρμονικά χρώματα και παιχνιδιάρικη διάθεση κάναμε Αστρικά ταξίδια, μέσα από πλανήτες, διαστημόπλοια, πυραύλους, αστροναύτες...

Γνωρίσαμε τον σύγχρονο Κολομβιανό καλλιτέχνη Francisco  Ceron ο οποίος συνδυάζει κλασσική και μοντέρνα τεχνική.

Ταυτιστήκαμε με τη γεμάτη πλούσια χρώματα ζωγραφική του που περιέχει συμβολισμούς με μηνύματα χαράς και γιορτής για τη ζωή.

Ο Francisco  Ceron- όπως και η δική μας ομάδα μικρών δημιουργών- πιστεύει πως η τέχνη είναι «σαν να ανοίγεις παράθυρο σε  μια νέα γλώσσα που είναι  τυχερός όποιος την ανακαλύπτει».

Υπεύθυνη προγράμματος του Εικαστικού Εργαστηρίου: Eλένη Πάλλη

Μια έκθεση παιδικής ζωγραφικής αντιπροσωπεύει τον αυθορμητισμό, το ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και των χρωμάτων, την έκφραση  των συναισθημάτων, τη χαρά της ζωής μέσα στην σημερινή πραγματικότητα των ενηλίκων.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το arrow έντυπο και την arrow αφίσα