Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(04/04/2019)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού» για τους μαθητές της Ε΄ και  ΣΤ΄τάξης ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Εκπαιδευτήριά μας. Με υπεύθυνη του προγράμματος την Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τσίτσελα Έλενα, τα παιδιά κατάφεραν να ανοιχτούν, να προβληματιστούν, να πιστέψουν  περισσότερο στον εαυτό τους ανακαλύπτοντας το δυναμικό τους καθώς και να οραματιστούν το μέλλον τους.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Ο κόσμος της εργασίας» οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Γενικό Διευθυντή του Σχολείου, τον κύριο Ιωάννη Κορυφίδη και του πήραν συνέντευξη. Τον ρώτησαν τι ικανότητες, δεξιότητες και ποια τυπικά προσόντα χρειάζονται για να εξασκήσει κάποιος αυτό το επάγγελμα, ποια είναι τα καθήκοντά του, πως είναι το εργασιακό του περιβάλλον, αν πιστεύει ότι θα έχει καλές προοπτικές αυτό το επάγγελμα στο μέλλον και αν θα επέλεγε την ίδια καριέρα αν είχε την επιλογή να ξαναρχίσει από την αρχή.

Σκοπός αυτής της δραστηριότητας στην συγκεκριμένη ενότητα είναι να κατανοήσουν οι μαθητές ότι το κάθε επάγγελμα συνδέεται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, απαιτεί σχετικές σπουδές και δεξιότητες και επομένως η επιλογή επαγγέλματος προϋποθέτει την αναγνώριση των χαρακτηριστικών αυτών.

Επίσης επιμέρους εκπαιδευτικός στόχος είναι να αρχίσουν να κατανοούν οι μαθητές ότι οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία φέρνουν αλλαγές στον κόσμο της εργασίας με ορισμένα επαγγέλματα να έχουν εξαφανιστεί, άλλα να ασκούνται με διαφορετικό τρόπο, ενώ νέα επαγγέλματα να κάνουν την εμφάνισή τους.